Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Dr.Renča co to je? Nedělali právě asi nic, byl jen jednou na spermiogramu a potom vždy při OPU přinesl kelímek
@lumr…u mě žádné news poboliva občas v krizi, občas břicho, ale to už od transferu…teď jsem byla 2 hod venku a už jsem doma, nějak mě to unavilo ![]()
Ahoj holky, muzu se k vam pridat?
Je mi sice blbe skakat do uz rozjete diskuze, ale aspon bych se tu mohla dozvedet co a jak…je tu nekdo koho IVF teprve ceka?
My pujdeme na prvni IVF pravdepodobne v zari nebo v rijnu ![]()
@Anetulina ahojky no jasně:o))))Vítej a držím pěstičky, ať se zadaří hned poprvé ![]()
@Romčinka…jak píše Dr. Renca zkus se na to optat, jinak moc držím pesti ať to nic není a uvidíš dnes a zítra se určitě ukáže ![]()
@Violka81 moc děkuji ale moc tomu nedávám ale třeba budu mile překvapená
![]()
@Romčinka píše:
@Dr.Renča co to je? Nedělali právě asi nic, byl jen jednou na spermiogramu a potom vždy při OPU přinesl kelímek
to je test, kde zjistí kolik spermií má poškozenou DNA…pokud se oplodňuje vajíčko spermií s poškozenou DNA, tak se embrya špatně vyvíjí a potom se vývoj zastaví a nebo dojde k potratu…když se zjistí, že těch spermií s poškozenou DNA je větší množství, tak se oplodňuje s PICSI a MACS a tím MACS se vyberou jen spermie s nepoškozenou DNA
@Romčinka …jsem to napsala špatně, s MACS se odstraní spermie s poškozenou DNA a potom se oplodňuje jen protříděnými spermiemi
@Liškamyš ahojky, no my zatim taky cekame.. Jeste chvilku a budeme vedet vic.. Aj je me z toho zle, jsem hrozna tremistka a stresarka..
![]()
@Dr.Renča aha tak o tom mě vůbec neinformovali, podle mě to bude právě u nás veliký problém, nechápu že když to takhle dopadlo u prvního IVF že to u druhého pokusu nechtěli třeba zkusit ![]()
@Anetulina Vítej mezi námi
jaký je důvod že musíte podstoupit IVF? U nás je to špatný spermio ![]()
@Romčinka píše:
@Dr.Renča aha tak o tom mě vůbec neinformovali, podle mě to bude právě u nás veliký problém, nechápu že když to takhle dopadlo u prvního IVF že to u druhého pokusu nechtěli třeba zkusit
ono asi záleží jaký problém máte ve spermiogramu, jestli je to jen o množství, pohyblivosti nebo o morfologii
nám třeba první spermiogram vyšel ukázkově a další dva, kdy se oplodňovalo, tak se nevešel do tabulek co se týká hustoty (manžel je tam vždy ve stresu), dle tabulek má být 15 mil. v 1 ml. a my jsme měli 11 mil., což já nevidím za problém, pořád je čím oploďnovat ![]()
Holky, koukala jsem na stare zpravy z ET a mam tam psany stadium 4cg2 a 4cg3. Podle me by to melo byt asi oznaceni kvality embrya? Co myslite? Co to znamena? Nevite?
@Romčinka Dekujiii ![]()
@agiss My mame spatne spermio a pred dvemi tydny jsem podstoupila operaci, pri ktere mi odebrali jeden vejcovod a u druheho zjistili, ze je nepruchozi, takzee nam uz by to prirozene neslo ani s dobrym spermiem…
Ale aspon se konecne zjistilo po 3 letech kde je probleem ![]()