Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@agiss posílám hodně síly, musí to být těžké, ale člověk zvládne věci, o kterých by si to nikdy nemyslel
![]()
@agiss Mně pomůže se při stresech a nervech.. Zaprvé vybrecet, vyvztekat, zanadavat si a pak věci pojmenovat. V tvém případě: ano ser* mě švagrová i to jak se kolem ní všechno točí.. ALE já nesedím jen tak na zadku, aktivně svůj „problém“ řeším a dělám pro to maximum, jen to holt trvá trochu déle, ale dockam se, já m silná
Bude to dobrý neboj.. ![]()
@agiss Úplně ti rozumím, protože jsme všichni na jedné lodi, furt říkám, že ti co si tím neprojdou, to nikdy nepochopí. Taky se snažím před ostatníma, ale ve vnitř je to úplně jinak…Možná to teđ bereš jako další překážku, ale pokud ti to má pomoct, tak se to sice trošičku prodlouží, ale na druhou stranu určitě pomůže…Jednou to vyjde, to musíš mít furt na paměti. Přeju ti sílu, abys v tom našla to pozitivní a brzy to vyšlo, drž se. A na švagrovou se vykašli, však budeš mít svoje a budeš taky šťastná, čeká to na každou z nás ![]()
@agiss ahoj úplně tě chápu cítím se stejně já bych to přirovnala k temnotě někde uvnitř a tedy i s kombinacís mojí prací mi vadí lidi jako celek hlavně tetičky co se ptaj kdy, chytrý kamarádi co manželovi řeknou až si pořídíte deti to poznáš, tobě se to říká když nemáte děti ty tomu nerozumíš…kamarádky co otěhotní ( ted mám třeba jednu co mi fnuká do telefonu "jak může být tehotenství nejkrásnější období života? jsem jak kdybych byla nemocná )…tý bych vyskrábala oči hned.
A ano snažíme se statešně tvářit už dlouho na kamaráddy se usmát radovat se že čekají mimi, tetičkám v pohodě odpovědět neco jako "to víš až bude bude necháváme to na přírodě "- nebo něco podomného…a kamarádům neco vtipního…unavuje to vysiluje a čím jsme s manželem dýl tím horší to je! nesnáším rodinné akce kdy mám pocit tak se všichni diví jako proč ještě nic… říkám si že by se lidé na děti od určitého věku holek na mimi ptát neměli…mě to tedy taky vubec nenapadlo, ale co jsme to začali řešit už se neptám človek nikdy neví…
Už i manžel to kolikrát špatně nesl když jsem přišla domu zase po nějakém radostném oznámení a doma se sesypala…to mi řekl at se s tema kamarádkama radeji nestíkám nebo at se s tím smířím - chlap tohle asi moc nepochopi jaké to je jak moc to bolí i když tu dotičnou máte seberaději…některé to třeba dokážete ale já ne
![]()
Tak ti přeji hodne hodne sil…a pokut to půjde tak se švagrové vyhni! je to blbé ale přeci potřebuješ být v psychické pohodě
![]()
@lennkaa @esprit1 @Mommo @Lentilanek holky díky, jste zlatý
všechny si tady tím procházíme a já tady fňukam
ale musím říct že bez vás tady všech bych to možná už vzdala
@Lentilanek švagrové se bohužel nevyhnu.
Bydlí s tchyní, kam skoro denně chodíme, protože je nemocná a oni jí s ničím nepomáhají. Sem ráda když není doma.Fakt ji nesnáším, jenže bohužel úplně vyhnout se jí nedokážu a říkat tchyni proč tam nechodím taky nechci. ![]()
@agiss chapu te, ja jsem ted 9. den stimulace a nervy mam v haji, po dnesni kontrole jsem se uplne sesypala, bolel me odber krve, musi se zvysovat davky, posunul se odber vajicek a tak. Dva dny zpatky jsem tu mela tehotnou kamaradku, co ma nejvetsi problem, ze ji jeji mamka a tchyne mluvi do vyberu kocarku + dalsi 150 problemu podobnyho typu, ktery prezentuje jako nejvetsi hruzu sveta, z myho pohledu „co bych za takovy problemy ****** dala!“. Ona vi, ze uz dlouho mimino chceme a ze to resime s doktorama. V jeden moment mi rekla „ja uz bych chtela abyste uz taky meli miminko“ a za pul hodiny zacla kritizovat, jak se lidi na mimina ptaji tech, co jim to nejde. Pak vytahla vsechny ultrazvuky co ma (ne, nerikali jsme, ze bysme je chteli videt) a zacla nam je popisovat.
Taky ji ted nesnasim (mam ji rada, ale jeji pritomnost a reci nesnesu:))) a idealne uz bych ji nechtela videt do te doby nez otehotnim.
Ona to nemysli zle, neprosla si tim, otehotnela neplanovane, je o 5 let mladsi. Nemuze vedet jak se ma chovat, ja vim.
A dnes jsem radsi ozelala jednu akci, abych nemusela vysvetlovat proc nepiju a proc si nedam panaka a nemusela se videt s tchyni (ta pokazde rekne „az vi budete mit, tak bla bla neco“).
@Nili Tak vidím, že je to všude stejný, některý lidi moc reagovat neumí, přitom jen chceme, aby se chovali úplně normálně, však se přetvařovat nemusí, jen trochu toho pochopení by stačilo…Když jsem se jedné kamarádce svěřila, že musíme jít na umělý, že už jiná možnost není, tak její reakce byla:„ale víš jak přibereš po těch hormonech? "…a sama měla na klíně svoje roční dítě. Podruhé mi volala, byla jsem na pokraji zhroucení, protože se nám rozpadli vajíčka a čekali jsme na genetiku, nevěděli jsme co vůbec bude a ona mi do tel. šišlala na to dítě, jak kdyby ani neslyšela, co jsem jí právě řekla a že je možná zase těhotná. No a pak když jsem jí potkala, na výsledky testů se vůbec nezeptala, ale prý:“co v práci, máte hodně práce? "..Pak jsem jí potkala už po ET a prý. jestli mám dnes volno, říkám že jo a přitom už jsem byla na neschopence. Začala jsem se jí vyhýbat a vůbec se mi s ní nechce mluvit, zklamala mě na plné čáře!
@Nili nevím jak dlouho si tady v diskuzi, já v to tu totiž jednou psala.Moje švagrová má přítele teď už rok ale když otěhotněla byli spolu teprve něco málo přes půl roku. Pořád se hádají, ona už ho několikrát vystěhovala. A právě včera dala na Facebook těhotenský fotky, jak jsou tam nejšťastnější páreček. Takže u mě pěkná depka a musela sem si tu fňuknout. Ono pořád říkat příteli jak ji nesnáším taky není dobrý, když je to jeho ségra, taky nemám ráda když někdo mluví o mých sourozencích. Tak ste si to tu museli vyslechnout vy. @Mommo ono je to se všemi složitý, já už taky reaguji trochu výbušně. Jejich dotazy a nebo spíše blbý keci nemají obdoby.
Holky mi to zvládneme, musíme ![]()
@Nili jo a ještě dodám že je jí 21 a nemá dodělanou školu a pořád slyšíme jak je chudinka že nebude mít žádné příspěvky protože ještě nepracovala. Mimino plánovali, není to náhoda
Takže je úplně blbá, nic víc o ní říct ani nejde ![]()
Bohužel každý má svoje VELKÉ starosti, takže musíme pochopit to, že pro někoho je starost, že nemůže mít děti, nebo se o ně dlouhodobě snaží a někdo má největší životní problém s výběrem kočárku a že mu do toho někdo kecá.
Ti ostatní, co si tím neprošli, nebo nějakým špatným zážitkem třeba ohledně zdraví, tak to nikdy nepochopí a budou dál řešit ty svoje „starosti“.
Někdy je vážně lepší ty lidi nevidět a držet se od nich dál ![]()
Taky nenávidím otázku a už si těhotná? A zvlášť od těch, kteří ví, že jdeme na IVF. To nechápu vůbec
ptát se každou návštěvu. ![]()
@Alon já mam v práci paní která jednou podstoupila IUI a ty její kecy mě drtí.„jak to že platíte? My to měli zadarmo.“ „Nechci ti brát iluze, my to zkoušeli skoro rok“ Ona totiž nevidí rozdíl mezi IUI a IVF. Prý je to stejný. ![]()
@agiss tak té paní bych speciálně vytiskla papír, kde bude popsaná metoda IUI a IVF a pak ať se ptá na případné dotazy. ![]()
Ahoj holky tak dnes 13 den po ketu a posílám fotecku
zítra jdu na krev tak na mi držte pesti…moc na vás myslím ![]()
@Violka81 No krása, to je výstavní test, moc ti to přeji, zítra dej vědět a ať je to pěkný číslo a podle testu bude ![]()
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď