IVF 2016

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3062
29.7.16 13:32

Já chodím holky do Reprofitu v Brně a nedám na ně dopustit. Když slyším a čtu, co se děje jinde, běhá mě z toho mráz po zádech :(
U nich se mrazí standardně po jednom a jen pokud je vyloženě přání, tak po dvou. Více jak dvě ani nezavádí a i to se jim nelíbí, vidí hned rizika vícečetných těhotenství, kterých není zrovna málo :roll: Standardem je videopřenos a ultrazvuk při transférech, partner na sále a pokud je volný pokoj, tak může být i na pokoji s partnerkou. Ke všemu dávají protokoly a vždy se přesvědčí, že pacient všemu rozumí. Při mrazení využívají ty nejlepší metody vitrifikace (jestli to píšu správně) a celkově jsou všichni milí a příjemní.

Jen nerozumím tomu, proč to tak nemůže být všude? Proč si někdo dovolí udělat prostý business z cizího neštěstí?!? To je spíše taková řečnická otázka ;)

Takže holky, pokud ve vašem centru něco z toho chybí, vemte nohy na ramena, protože vy máte na výběr! :* :srdce: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3975
29.7.16 13:36

@esprit1 Jojo. Ale kdyby to nevyslo, budu muset mit pauzu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
29.7.16 13:46

@Hanesi Mě se taky ptali po kolika to chceme zamrazit, taky nechápu, že to někde automaticky mrazí po více kouskách a zbytek se potom zbytečně vyhazuje…Po OPU nám každý ráno psali mail jak jsou na tom embrya, kolik jich se zastavilo, kolik mají buněk atd. Takže jsme až do ET věděli jak na tom jsme…a tohle taky všude nedělají, jsem kousek od tebe v Reprogenesis :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1729
29.7.16 14:05

@lumr úplně pravidelný ne tak +/- dva, tři dny. Ono je taky otázka, jak to bude teď po těch dávkách hormonů, to můžu mít rozházený totál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9299
29.7.16 14:12

@Hanesi
V gennetu partner na sal ne, na pokoj ano a to vzdy. Jinak tu vitrifikaci mají taky, za 6000 a normalni mrazeni stoji 3000. O tom mrazeni a prenosu embryii jsem cetla, oni ani nedoporucuji ET dvou embryi, protoze, kdyby bylo jedno z nich pak treba spatnejsi, tak to druhe muze nakazit a je to spatny, ani nemaji strach z vicecetneho tehu, ale z následků, kdyby bylo pak neco spatne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3975
29.7.16 14:19

@Rozarkaa1 Bude to dobre, uvidis.. A toho 8. se domluvis s Mudr, jestli Ti zavedou dve? Ja uz to vyplnovala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1729
29.7.16 14:47

@lumr No mě řekla sestra, že až dostanu ms, tak se mám objednat 10. - 12. den na kontrolu a domluví se postup na KET, že prý na něj budu moc jít hned. Tak uvidím jak to vlastně bude :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1729
29.7.16 15:00

Holky, po tom, co tu píšete o tom, že v některém CARu vůbec nedoporučujíc zavádět dvě embrya, mi to nějak leží v hlavě :zed:. Nechápu, že teda automaticky nemrazí po jednom. Slyšela jsem z hodně stran, že se mrazí po dvou. Spíš mi přijde rarita po jednom.
Já se na to opakovaný zamražení schválně na kontrole zeptám.

Našla jsem tenhle dotaz na stránkách Heliosu:
Opakované mražení embryí
Dobrý den, paní doktorko Wagnerová, mám dotaz na Vás jako embryologa. Letos jsem podstupovala 1. KET - vitrifikovány 2 blastocysty, na mou žádost zavedena jen jedna. KET nevyšel, proto jsem podstoupila druhý KET. To jsem měla ale zamražená 3 embrya 4 denní. Rozmrazovaly se den před transferem, opět transfer jen jednoho embrya (jsem nyní gravidní). Zbyvající 2 embrya byla pátý den na mou žádost opět zamražena. Je reálné, aby v případě dalšího pokusu, měla šanci na uchycení nebo to bylo zcela zbytečné? Děkuji.
Markéta
Dobrý den, paní Markéto,

šance jistě je a pokud byla embrya kvalitní a kvalitně zamražena, tak velká. Každé centrum ale používá jiné metody a má i jiné postupy,…a proto se i výsledky mohou velmi lišit. Tuto otázku byste tedy měla položit v centru, kde se Vaše embrya mrazila, tedy jakou mají zkušenost s opakovaným mražením embryí. Pokud je embryo rozmraženo, vyvíjí se a je zamraženo následující den, nevidím v tom problém - ovšem zcela obecně.**

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5880
29.7.16 15:50

Ahojda! :mavam: dr. mi dnes řekl, že mám malý hematom a od plodu vede taková „dutinka“, kterou by to mohlo kdykoli ven :roll: Nic mi na to nedal. Že se teď prostě musí čekat a doufat. Nemáte s tím některá zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1713
29.7.16 18:54

@lumr no uvidíme, nemam z toho zrovna moc dobrý pocit.Sem hrozná jen jak si představim sál, tak se bojim. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2140
29.7.16 19:26

@agiss Pokus se to brát pozitivně. Vím, že máš obavy, ale na druhou stranu tě neodbyli a nezkouší to dál s KETy bez nějakého pořádného vyšetření. Musíš doufat, že všechno co teď podtoupíš tě posune zase o kus dál k pozitivnímu testu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5880
29.7.16 19:42

@agiss přesně jak píše @esprit1 . I já jsem se přece divila, že se Ti nic neuchytilo, takže je dobrý, že se snaží najít nějakou příčinu, že jim nejde jen o vytahování peněz z lidí. Na mě to působí pozitivně. Sálu se neboj, až budeš rodit, taky půjdeš na sál :mrgreen: Leda bys chtěla rodit doma :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1713
29.7.16 19:44

@esprit1 snažím se, ale musím přiznat že mi to teda vůbec nejde. V poslední době sem spíš nejlepší kamarádka s kapesníčkama :,( nic se mi nedaří, nic není tak jak bych si představovala. :? nechci pořád fňukat, tak před ostatními dělám jak je vše v pořádku a přitom to nezvládám. Vim že už sem to tu řešila ale mě prostě nejvíc neprospívá těhotenství moji švagrové. Začínám ji dost nesnášet. Asi sem divná ale já ji nemůžu ani vidět. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1713
29.7.16 19:47

@Tofik jo já vim ono to bude v pohodě ;) taky sem ráda že konečně udělají nějaký vyšetření. Já zase fňukam, ono to přejde a budu se těšit na další ket ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5880
29.7.16 19:49

@agiss jen si pobreč. Musí to jít ven :hug: A zase bude dobře :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie