Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Hanesi Samé skvělé zprávy od tebe. Gratuluji k excelentním výsledkům
Musím ta tvoje vajíčka pěkně pochvalit
U mne ET proběhlo v pohodě bez komplikací, takže se teď valim s jedním kouskem v bříšku a doufám, že už se pilně zahnizďuje a vydrží ještě devět měsíců tam kde má
Jinak to druhé vajíčko zabojovalo a tak ho nechají ještě pár dni dělit a kdo ví, treba při troše štěstí bude vhodné k mrazení, ale v to raději moc nedoufam..
@Hanesi Měla jsem to úplně stejne dokonce deset dni v nemocnici na konci osmého měsíce plus kapacky.. Vzpomínám jak se mi po hořčíku pěkně rozjelo vyprazdňování což byl balzám po měsících zácpy ![]()
@esprit1 No to jsou báječné zprávy
![]()
Teď hlavně pozitivně myslet a věřit, ![]()
Takže ti zaváděli třídenní, že? A to s tím druhým je super, třeba nakonec budeš mít ještě mrazáčka ![]()
A jak to máš s testováním ty? Lovec duchů nebo jistota jednoho? ![]()
K té nemocnici, já tam byla v 36tt a všichni už doufali, že domů pojedem dvě, nakonec malá ještě 14 dnů vydržela a narodila se 15 dnů před termínem ![]()
jejda, to už ani není pravda…už je to tak dávno, že? ![]()
@Hanesi píše:
Volala jsem si do CAR na výsledky a aktuálně je 10 oplodněných![]()
![]()
tak snad z toho pár vydrží ještě do čtvrtka
To je úžasný
![]()
@esprit1 Tak to mám radost, že i druhé se snaží, třeba nakonec ten mrazáček bude.
Ahoj holky ![]()
Ráda bych se k vám přidala
Jsem tedy úplný nováček a neználek, takže spoustu těch výrazů ještě neznám
Jak to tu letmo pročítám, tak vy jste v tom už dost zběhlé ![]()
Manžel má špatný spermiogram, rovnou nám doporučili metodu ICSI, já jsem naprosto zdravá… Chodíme do Iscare v Praze, no a včera jsme si tam byli pro injekce na stimulaci. Dostala jsem Puregon na 6 dní a poslední den ještě Orgalutran. Dnes si mám píchnout první injekci a myslím na to celý den
snad to nějak dám… Příští sobotu máme jít na kontrolu - ultrazvuk a když to prý bude ok, tak hned v pondělí na OPU… zdá se mi to docela rychlé
ale to je spíše dobře tedy…
Jinak vám všem z celého srdce držím palečky holky, ať se všem zadaří ![]()
@Hanesi No to mi povidej, u mne je to vzpomínka už skoro sedm let zpět
Naštěstí jsem měla bezproblémový a rychly porod, tak i ráda vzpomínám
S testama asi blbnout nebudu. Budu se snažit to vydržet co nejdéle..mám docela obavy z falešných výsledků
Ale ty už mas určitě nachystanou pěknou zásobu testu že? ![]()
@Ecil píše:
@esprit1 Tak to mám radost, že i druhé se snaží, třeba nakonec ten mrazáček bude.
Kéž by, ale jak říkám, raději se na to moc neupinam, ať nejsem zklamaná ![]()
@Tomička To je škoda, ale aspoň už vis na čem jsi a můžeš se připravovat na KET ![]()
@Jani1982 Ahoj, tak přeji ať se vám zadaří. S první injekcí se to krásně rozjede ![]()
@Jani1982 Ahoj ![]()
Tak jsme na tom asi stejně, manžel taky špatný SPG
byli jsme na IUI, tento měsíc zkusíme ještě jedno a v dubnu kdyžtak IVF, závidím, že už začínáš s IVF, já vím, že to IUI je u nás taky zbytečné asi, ikdyž pan doktor říkal, že to není nic proti ničemu a že naše šance jsou snížené, ale určitě ne vyloučené. Ale nechci už déle čekat, snažíme se přes rok.
@Jani1982 Ahoj,Vítej
u nás je to taky tak, špatný spermiogram ![]()
@lennkaa Ahoj ![]()
Tak u nás nám rovnou řekli IVF…Takže jsme to moc neřešili, protože jsme spolu deset let a intenzivně jsme se snažili přes rok, takže když nám řekli ten výsledek Spg, tak jsme neřešili. To čekání je vážně nejhorší, tak držím palce ať klapne… ![]()
@Jani1982 Nám ještě o nic nejde, až příští měsíc, já moc držím palce tobě
Klidně piš, jak to probíhá, budu aspoň vědět, co mě čeká. Můžu se zeptat, zda víš výsledky SPG? Jaká hodnota byla špatná?
@lennkaa Jo aha. Děkuji moc, já to beru tak, že buď se povede nebo nepovede, samozřejmě v duši doufám a doufám, ale snažím se tomu nepropadnout, tak uvidíme.
Výsledky už přesně nevím, nechala si je doktorka, ale nález byl Kryptozoospermie… Nechali jsme tedy zamrazit sperma…prý pro jistotu.