IVF 2016

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2140
7.3.16 10:20

Mne před OPU na předoperační taky neposilali, narkóza nenarkoza :nevim: a jsem ráda, čím míň doktorů tím líp ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2140
7.3.16 10:27

Jinak jsem pořád nafouklá jako balón.. :zed: Břicho při chůzi trochu poboliva, tak si říkám, že bych spis měla být fit, aby se tomu drobkovi u mne líbilo, ale asi to stejně neovlivním.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1713
7.3.16 10:36

@Tomička jj já vím, dyť sem psala že já sem byla taky na předoperačním vyšetření ;) ale asi jak která klinika to chce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1713
7.3.16 10:38

@esprit1 tak zase já sem ráda že mi předoperační udělali, aspoň vím že by mělo být vše v pořádku, jen teda EKG mi přišlo nějaký až moc rychlý, nikdy sem na něm nebyla tak nevím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2140
7.3.16 11:05

@agiss Já byla na předoperačním minulý rok kvůli laparoskopii a nic zvratného nenašli, tak jsem ráda že teď uz jsem nemusela ;) Jo a na EKG jsem si taky jen lehla a hned zase šla.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3208
7.3.16 12:37

No to mi reknete, proc to nekde musi byt a nekde ne… clovek je sice rad, ze vi ze je ok, ale trebas me by to usetrilo dve rana..a co si budem povidat, ted tech nemoci radi strasne moc (nase nemocnice ma dokonce stop stav) a fakt clovek netouzi neco zbytecne u dr chytit.. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3062
7.3.16 13:08

Ani při jednom OPU mi předoperační nedělali :nevim: Anestezie je na 15 minut do žíly, vyplňuji dotazník, měří mi tlak…ani mě nenapadlo, že by to mělo být jinak, protože jsem nikdy (kromě komplikací po porodu) na sále nebyla a ni nechci…
Nemůže to být třeba typem anestezie? Nevím :think:
A pokud bych měla jít k obvodnímu lékaři, tak jsem ráda, že jsem tam nemusela to by už totiž vědělo celé město, že to nějak řešíme :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3062
7.3.16 13:09

Holky ještě dotaz, už si to nepamatuji, v den transferu, daly jste si ráno normálně utrogestan? A špinily jste trochu po OPU?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1713
7.3.16 13:24

@Tomička jo tak to je zase pravda, já byla u obvoďáka 4 hodiny a byla sem naštvaná že musím být mezi nemocnými, druhý den sem nečekala vůbec ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2140
7.3.16 13:28
@Hanesi píše:
Holky ještě dotaz, už si to nepamatuji, v den transferu, daly jste si ráno normálně utrogestan? A špinily jste trochu po OPU?

Ja si ho normálně zavedla. Aby mě někdo nesprdl, že neberu prášky podle předpisu. A po OPU jsem cely den slabě krvacela a druhy den ráno trochu spinila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
7.3.16 13:50

Holky, jak vlastně probíhá den OPU?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3062
7.3.16 14:11

@esprit1 Děkuji ;)
@Jani1982 No v našem centru je to takto: od půlnoci před OPU nejíst, nepít, nekouřit, nežvýkat žvýkačku (to my dost vadilo ta žvýkačka :mrgreen: ). Přijdeš asi 15 předem, zavedou tě na pokoj, změří tlak. Vyčůrat, do trička bez spodního prádla a jde se na sál. Pokec s anesteziologem a lékařkou, smích, opět smích ( :mrgreen: tak to bylo alespoň u mne, až mě břicho bolelo :lol: ) a pak tě na 15 minut uspí a poté zavezou zpět na pokoj. Po 10 minutách jsem byla vzhůru a jen se mi trochu motala hlava. Opět změřili tlak a nechali mě 2 hodiny odpočívat (byla jsem na pokoji sama, tak tam mohl být manžel se mnou, takže super :)). Jo a zatímco ty se před OPU ubytováváš na pokoji, odvedou partnera na odběr spermií.
Po odběru za tebou přijde lékař a sdělí ti, jak punkce dopadla a po dvou hodinách tě v případě, že nemáš komplikace pustí domů. Musíš mít zajištěný odvoz a doma hodně odpočívat a kup si něco na bolest ;)

Stačí takto? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
7.3.16 14:16

@Hanesi Skvely popis :D diky moc :kytka: Na bolest, boli to pak hodne? Muzu jit druhy den do prace? A co ten hyperneco…? Ten ma kazdy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
7.3.16 14:22

To je takovy mazec, že něco na bolest jo 8o

Mě řekli odběr sobota - uterý. V nedeli mám celý den přednášky, takže předpokládám, že to vyjde na neděli :? Doufala jsem, že bych tam šla aspoň na odpoledne, ale koukám, že asi budu ráda, že jsem ráda doma :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3062
7.3.16 14:25

@Jani1982 Záleží jakou máš práci, pokud jsi v kanceláři, tak můžeš, ale pokud děláš něco těžšího, tak neschopenku. Bolí to podle toho, kolik folikulů máš, to znamená, kolikrát tě tou jehlou píchnou…já měla folikulů 14 a bolelo to ten den dost a druhý den trochu, ale byla jsem s malou na plavání (plaval teda manžel), ale musela jsem ji nachystat, vysprchovat, vysléct, obléct atd. a bylo to v pohodě, ale nenosila jsem ji, to bych si netroufla…
No a hyperstimulační syndrom neboli OHSS… není to vždy, já to neměla ani jednou, vzniká většinou pokud je folikulů více než 15 a oni to většinou tuší již dopředu podle hormonálního profilu a taky podle kontrolních ulrazvuků, neboj se toho ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí