IVF 2016

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3244
7.3.16 23:08

@Aňule123 my vlastně nevíme, kdo má problém. Máme 3 letého syna, otěhotněla jsem hned, těhotenství naprosto bez problému. Pak jsme chtěli druhé dítě, následovaly dva potraty, všechno vyšetření jsou ok, ale nějak jsme se „zasekli“ a už rok se nám pro změnu nedaří otěhotnět vůbec. Dr. říkal, že je možné, že mám srůsty na vejcovodech z těch potratů. No už se mi to popravdě ni nechtělo zkoumat laparoskopicky, stejně šance na úspěch po chirurgickém zákroku není moc vysoká a už mě to celé dost vyčerpává, tak jsme se rozhodli jít do IVF s PGD (jsme sice oba prý zdraví, ale po 2 potratech pojišťovna PGD proplácí). No jenže pak jsme zjistili, že na PGD bychom museli po OPU ještě 2 měsíce čekat (výsledky trvají 3 týdny + doporučují měsíc po IVF před KET vynechat), tak přemýšlíme, že se na PGD vykašleme a riskneme transfer už teď v březnu. Nevím, co je lepší. Je to těžké rozhodování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
7.3.16 23:34

@barca77 Ach tak. No to je těžké sama nevím pro co bych se rozhodla já. :nevim: Hlavně, aby to vyšlo u nás je problém u partnera :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
8.3.16 06:31

Ahoj holky. Chci se zeptat stává se vám, že nemůžete spát? Já spala dobře a posledních 5 dní nemůžu usnout pořád se probouzim a dnes večer mě bolí nohy nevím z čeho víceméně lýtka.( brní mi v nich) Ach jo snad ještě teď na chvíli usnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2140
8.3.16 08:47

@Batalina Drž se! :kytka: Myslela jsem na tebe, ale takový horor jsem si opravdu nedokázala představit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2140
8.3.16 08:49

@Tomička A jaké máš plány? Už jsi byla na kontrole v CARu? Asi je ještě brzy co.. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
8.3.16 09:05

Ahojky holky :mavam:
Tak jsem to nevydrzela a udelala si test.
Jsem dnee 10 den po et tridenniho vajicka.
A je snehobily. Mam strach.
Mam jeste doufat v pozitiva? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2140
8.3.16 09:06

Holky jak dlouho vás bolelo břicho po transferu? Mně bolí už od OPU tj šestý den. Dnes už je to lepší bolí jen jako při MS dokonce jsem se i vyspala. Taky jsem pořád šíleně nafouklá, až si říkám, že si v praci musi myslet, že už jsem pár měsíců těhotná :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2140
8.3.16 09:11

@Aňule123 Já jsem teprve druhy den po transferu, takže nevím jak je to u „pokročilejších“ nicméně bolest nohou, brnění a křeče jsem mívala v těhotenství, kvůli nedostatku hořčíku, ale to bylo až tak ve 4. měsíci, jestli si to dobře pamatuju :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2140
8.3.16 09:13

@HandulkaK Já ti nevím, ale já začnu stresovat až ten 14. den, kdy si mám podle CARu dělat test :nevim: takže bych nezoufala být tebou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3208
8.3.16 09:24

@esprit1 jdu na kontrolu za tyden, maji mi brat tu krev na hcg tak snad usoudi, ze to je zbytecne, kdyz budu 9dc.. :nevim: Jinak me boli bricho jeste ted, jestli te potesim :mrgreen: Ale ja mam hodne zvetsene ty vajecniky, tak to muze byt z toho :nevim:
@HandulkaK ja ti napisu, jak bych to brala ja…jako ze to nevyslo. Protoze jakozto 13dpo by tam melo byt neco videt… tak nezbyva nez doufat :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5880
8.3.16 09:39

@Hanesi @Ecil @Aňule123 holky, děkuju za podporu, jste hodné :hug: Člověk se neubrání tomu, aby porovnával s tím, jak to bylo posledně, když se zadařilo. Aspoň teda já, jsem hrozný nervák :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5880
8.3.16 09:43
@Aňule123 píše:
Ahoj holky. Chci se zeptat stává se vám, že nemůžete spát? Já spala dobře a posledních 5 dní nemůžu usnout pořád se probouzim a dnes večer mě bolí nohy nevím z čeho víceméně lýtka.( brní mi v nich) Ach jo snad ještě teď na chvíli usnu.

já to mám stejné! Jsem unavená, ale když si lehnu, že jdu spát, tak to nejde, ráno brzy vzhůru a lýtka mě taky bolí. Beru na to hořčík. Koukala jsem na jiné příznaky, co mám ve zprávě jestli to není trombóza: bolest v jedné nebo obou nohách, zejm. v lýtku, bolestivý pohmat Achillovy šlachy, otok nohy, změna barvy jedné z noh, zvýšená teplota nohy. Já mám jen to brnění, ale nemohla jsem kvůli tomu usnout, jak to bolelo. Až po prášku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5880
8.3.16 09:45

@HandulkaK já měla ducha na testu 12.den. A někdo i déle, naděje je pořád, ale chápu Tě. :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5880
8.3.16 09:51
@Batalina píše:
Ahojky holky. Tak jsem dnes ráno volala do CARu a popovídala, co se mi děje. Prý mám okamžitě přijet na kontrolu. Potíže s dechem se lehce vystupňovali, tak jsem v CARu absolvovala UZ a 1. gyn prohlídku. Potom už jen vím, že volali rychlou pro podezření na plicní embolii. Ještě, že šel se mnou přítel, sama bych to nedala. Projela jsem se po Brně rychlou se vší parádou. Nebudu kecat, dušička byla maličká… DOvezli mě do Bohunic, kde nastalo martirium vyšetření. Embolie se nepotvrdila, byla jsem na ECHU srdce, veškeré odběry, na plicním. Potřebovali mě poslat na CT, ale tam mě nemohli poslat, jako 7.den po transferu. Tak následovala 2. gyn prohlídka s odběrem moči pro stanoveni HCG… Negativní… CT se nakonec taky nekonalo. Všude mě vozili na lehátku nebo na vozíku a všude zdůrazňovali, že jsem z CARu a 7.den po ET. Připadala jsem si jako ve vytríně… Nicméně, vyžebrala jsem si pobyt doma místo hospitalizace, s tím, že kdyby cokoliv, voláme opět rychlou… Jsem doma… Přijeli jsme domů až večer, cesta byla šílená… Oba jsme mlčeli a vzájemně se mlčky utěšovali… Je to jasný, u nás se zázrak nekoná…

hele, jak jsem výše psala příznaky trombozy, tak pod tím mám příznaky embolie a je tam klidová dušnost, zrychlené dýchání, bolest na hrudníku, krev ve slinách, nízký tlak krve, kolaps. Tak jsem si přesně na Tebe vzpomněla, jak jsi psala, že se Ti špatně dýchá. Jak je Ti dnes? Je to leší? To mě mrzí, že to takhle dopadlo :hug: :hug: :hug: Překvapuje mě, že vyšetřují hcg tak brzy, to tam přece nemůže být, ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5880
8.3.16 09:56
@Batalina píše:
@Hanesi dg je funkčí dušnost a edém plic. Prý asi jako reakce na hormony… My už se s našim mimískem rozloučili. A další pokus už taky neplánujeme… Stál by nás jako samoplátce s darovanými vajíčky strašně moc peněz, tak jsme si řekli, že když to nevyšlo 3×, tak už to nebudeme pokoušet a prostě zkusíme žít bez mimísků… :-(
Uvidíme, jak nám to půjde… Koupím si třetího psíka :-)

a neuvažovali jste o adopci? nemusíte přece žít bez dětí, když nemůžete mít vlastní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí