Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Hanesi píše:
@Ecil ale 4 na první kontrolu není katastrofální, já měla při první kontrole a prvním IVF 7 folikulů, taky mi nejel jeden vaječník jak by měl a byly tam cysty a nakonec z toho bylo 11 zralých vajíček a jedno miminkoHlavu vzhůru, dokud není jisté resumé po odběru, tak není nic ztraceno, váženě
Tak já v obou případech to, co viděl na první kontrole, našel i při OPU, takže mu věřím, že víc nevyčaruje. Úplně to nevzdávám, i z 5 folikulů byla minule 3 kvalitní embrya, tak třeba i teď to dám. V pátek to už bude jasné. Děkuju za povzbuzení ![]()
@Tofik píše:
@Eciltak uvidíš, je to teprve první kontrola, ještě se může všechno změnit. Na množství nezáleží, důležitá je kvalita a vysoký počet není vždy výhra. Kdy půjdeš na další kontrolu?
V pátek. Tak já jedu pokaždé na „kvalitu“, kvantita mi nejde. ![]()
@Hanesi píše:
Jinak dnes jsem volala opět na embrya a vypadá to stále výborně, tak snad to tak půjde až do konce. Třetí den by měla mít 6-8 buněk a u nás je: jedno 9 buněk, šest 8 buněk, jedno 7 buněk a dvě 5 buněk (těm už moc šanci nedávám). Takže ve čtvrtek je potvrzený transfer
To vypadá na skvělý výsledek.
Držím palce.
@Tofik píše:
@Aňule123 já mám jeden test z minulého měsíce a další kupovat nechci. U nás o tom nikdo krom manžela neví, takže je to jen na mně. Proto tady pořád visím, abych se někde vykecala
Máme to stejně, u nás to taky nikdo neví, kromě diskuzí tady si o tom nepokecám. ![]()
Ahoj,
u nás to ví jen nejlepší kamarádi od manžela, že bysme chtěli… a moje dvě nejbližší kamarádky, že už jdeme po letech do akce..
Proč už nechcete zkoušet další IVF?
Včera jsem se po cvičení bavila s jednou paní v šatně a ta mi řekla, že jim vyšlo až 8
IVF, no prachů hrůza. A pak když bylo klukovi půl roku a 10 let jim tvrdili, že je neplodná, zjistila, že je těhotná ![]()
Ted k večeru už tedy břicho cítím jako před OVU..zítra budu muset pozměnit pracovní oděv za něco volnějšího ![]()
@Mystik Já jsem měla hyperstimulacni syndrom 7 dní v nemocnici na kapackach ja uz by to po druhé zažít nechtěla. A hlavně už nejsou penízky
@Mystik já mám to štěstí, že už dvě děti mám. Holčičku osvojenou a v podstatě díky ní máme kluka z IVF. A teď jsem šla využít ještě zamražené prcky, aby se to nevyhodilo. Přála bych si být ještě jednou těhotná, to ano, ale manželovi je 40, takže do důchodu už si neodpočine a mně se do dalšího píchání hormonů nechce. Stejně výsledek není zaručený a i KETy mi hrozně nabourávají běžný režim.
Holky, zítra ráno dám test. Už to dýl psychicky nedám, chci vědět na čem jsem a jít si svobodně zaplavat ![]()
@Tofik budu na tebe ráno moc myslet a už teď držím všehny palce co mám ![]()
S tím „aby se nic nevyhodilo“ s tebou naprosto souhlasím, už ted se to ve mne vnitřně pře, co když to vyjde hned a já budu mít třeba ještě dva mrazáčky? Já víc jak dvě děti nechci, ale to je pak mám vyhodit? Nebo dát na výzkum? Vůbec to není jednoduchá otázka pro mne…
![]()
@Hanesi děkuju moc
Jo jo, naprosto Tě chápu. Já brečela i teď, když byla dávka po 3, 2 byly pěkný, jedno ne a já si „nemohla“ dát obě, jen jedno. Manžel řekl, kdyby se ujaly obě, tak kam bysme je dali atd. atd. Já to těžce nesla, bulela jsem na lůžku, než jsem šla na KET místo abych se těšila. No pako no ![]()
@Tofik žádný pako, prostě máš srdce… a když člověk vidí, jak šikovné děti z těch bublinek mohou vyrůst, tak je to těžké „upřít“ jim tu možnost… ale to nejde takto přemýšlet, to bychom pak na IVF ani nemohly chodit, nebo jen do nativů…Minule mi vlastně vyšlo až to poslední embryo, tak to nebylo tak složité a navíc jsme věděli, že chceme více jak jedno dítě, ale teď je to jiné…no nebudu předbíhat ![]()
Každopádně „věřím“, že to tam zítra bude, už to tu musí někdo prolomit!!! ![]()
@Tofik Take na tebe budu moc moc myslet… Vlastne na vas myslim porad na vsechny
i kdyz se v tech pribezich uz malinko ztracim ![]()
Ja jsem dneska dost rozcarovana, blbej den… Sla jsem si k doktorce pro predoperacni vysetreni a rikam si, tam bude vsechno ok, to bude rychly… A ono prd. Krev na prd a Ekg taky. Sice to pry nevadi na ten zakrok, ale az bude po, tak me ceka jeste sono a Echo… Neco pry se srdcem, s tim jsem fakt nepocitala, tak snad to nebude nic vazneho. Jinak moc mi neprijali, protoze jsem mela posledni den mesickz, sice jsem uz vubec nekrvacela, ale pry by to i tak ovlivnilo vysledek. Takze do konce tydne musim absolvovat jeste tu moc, coz jsou dve rana u doktorky, tak me to nejak dneska vsechno stve ![]()
Jinak treti injekce za mnou a dnes me malinko boli v podbrisku, ale nic zasadniho ![]()
Holky, moc vám všem děkuju, se mi chce brečet jak jste hodný
Takže když zítra bude jen jedna, tak sem ani nepolezu, jo? Nebo budu dělat jakoby nic, abych nebyla negativní. ![]()
@Jani1982 jéžiši, to je teda radost. Klasika, člověk chce jen papír a už ho honí od čerta k ďáblu
Jak to říká ta babička v „básníkách“ „Děda dokud nevěděl jakej má tlak, tak byl dočista zdravej“
Držím palce, ať vše dobře dopadne!
@Tofik Ze zvědavosti jsem koukla do té diskuze před třemi lety a tenkrát jsi byla mezi prvními co našli na tt //, takže máš velkou zodpovědnost, aby to tam bylo i zítra
![]()
@Hanesi hele, já dneska taky v jedný diskuzi listovala, pže jsem chtěla vědět, kdy jsem měla dušíka. A jestli jsem tam nepsala nějaký symptomy a tak. Ale tenkrát jsem fakt měla štěstí jako blázen. první ET a hned tam byl ![]()