Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Tofik píše:
@Aňule123 z ranní to je nejlepší. A Ty neneseš ranní moč do CARu? Já tam jdu s močí i na krev.Holky, potřebuju se vykecat. Volala jsem mámě, pže se ve školce objevily neštovice, tak jestli jsem je měla nebo ne, abych věděla. Máma je zdravotnice, takže zná rizika atd. a no a samozřejmě ji zajímalo proč to chci vědět, jestli jsme těhotná nebo co. Tak jsem říkala, že nevím, neumím lhát a říct, že se ptám jen tak abych věděla. No a samozřejmě jsem si vyslechla ježišmarja, doufám, že nechceš další, kam to dáte, už takhle to tam máte malý, atd atd. Naštvala mě neskutečně a zranila. Ach jo, fakt zkazí každou radost tenhle člověk
Nic si z toho nedělej, důležité přece je to, co chcete vy. ![]()
Ahoooj holky přidávám se k vám
jsem dnes po ET a čeká mě těch nejdelších 14 dní v mém živote ![]()
@Emmmma ahojda, vítej mezi námi! Máš nakoupené testíky nebo vydržíš? ![]()
@Tofik nakoupeno
… je to naše 1 IVF a 100% bych to nevydržela ![]()
@Emmmma Ahoj a vitej… Juuu, jaky jsi mela ty prubeh od zacatku az do konce? Jsem hrozne zvedava ![]()
@Tofik píše:
hele, jak jsem výše psala příznaky trombozy, tak pod tím mám příznaky embolie a je tam klidová dušnost, zrychlené dýchání, bolest na hrudníku, krev ve slinách, nízký tlak krve, kolaps. Tak jsem si přesně na Tebe vzpomněla, jak jsi psala, že se Ti špatně dýchá. Jak je Ti dnes? Je to leší? To mě mrzí, že to takhle dopadlo![]()
![]()
Překvapuje mě, že vyšetřují hcg tak brzy, to tam přece nemůže být, ne?
Ahojky, včera jsem celý den proležela a přítel mi seděl u postele. Právě na embolku měli podezření hned, ale byla jsem na ECHU a všechny krevní testy ukázali, že to embolka nebyla.
O adopci jsme uvažovali, ale ještě jsme asi nedozráli úplně do stavu, kdy bychom ji bez výhrad přijali. Teda, přítel jo, já ještě moc ne. Ale třeba… Zachráníme nějakou dětskou dušičku. Přítel má z prvního manželství dvě dcery, tak jsem si původně myslela, že by s tím měl problem on… Když jsem se ho zeptala, tak bez váhání odpověděl, že on s adopcí nemá problem. Tak třeba…
Jinak, k tomu HCG… Doktorka na gyn v Bohunicích říkala, že už by se to asi ukázalo, kdyby se mimísci chytili. Sice v nízké koncentraci, ale asi jo. Když jsem volala docentovi, jak to nakonec vše dopadlo, říkala jsem mu výsledek HCG a on mi na to řekl, že to nic neznamená, že technicky není možné to v tak ranném stadiu zjistit, ale… Mám nějak pocit, že mě chtěl jen uklidnit. Ani už nemám pocit, že bych měla být těhulka. Prsa sice bolí, ale to je z hormonů, který beru, břicho už nemám a jen mě bolí podbřišek, jako bych to měla každým dnem dostat. Včera už jsem mimča obrečela… Však to znáte… Ten záchvat pláče, který nejde zastavit… V pondělí jdu ještě do CARu na odběr, pro pořádek a v úterý už jsem nahlásila nástup zpět do práce. Čím dřív se dostanu do normálního režimu, tím dřív. Děkuji Vám všem za milá slova, co jste mi psali… Včera jsem to pročítala, ale nějak jsem nemohla psát… Prostě to nešlo…
Ale už můžu, takže holky, už by to tu chtělo taky nějaký dvoučárkový testík, tak honem honem!!! Kdo začne!!! ![]()
No a já se dnes rozloučila s druhým embryem, které není ve stavu vhodném mrazení, takže z něj nic nebude. Achjo. Doufala jsem, že bude aspoň jedna „pojistka“ a ono nic ![]()
@Batalina Chápu Tě, člověk to nejdřív sám v sobě musí zpracovat než je schopen se o tom s někým bavit. Ale třeba budeš ještě překvapená jako já dnes ráno
Mně v pondělí večer odeznělo úplně všechno, co jsem měla - splasklo břicho, nezadýchávám se, prsa přestala bolet, začala jsem být občas podrážděná, no jako před MS, a dneska tam byly
Udělala jsem si test spíš pro ujištění, abych si něco nenalhávala, byla jsem na 80 procent jistá, že tam nic není a byly to ještě dozvuky Pregnylu nebo jsem si to prostě jen našla. Nezkusíš testík před odběry? I když chápu, že na to teď asi nemáš myšlenky Jsme s Tebou
![]()
@esprit1 škoda
A Ty už jsi byla na ET nebo Tě teprve čeká? Jsem to zase zapomněla, pardon ![]()
@Batalina Teď je hlavní, aby ses dala zdravotně do pořádku. Což samo sebou souvisí i s psychikou
. Člověk to všechno, co ho potká musí brát tak jak je a v rámci možností se to snažil řešit. Máte nějake zmrazene embrya nebo uvažovala jsi možnosti dalšího IVF? Jestli jsi to už psala tak se omlouvam, ale je mas tu už opravdu hodně a já si pamatuju bohužel málo ![]()
@Tofik v pohodě. Jsem na tom a pamětí podobně
Jedno třídenní embryo mám už u sebe tak doufám, že to bude to statecnejsi a nic nevzdá a bude bojovat až do konce..
@Tofík moc gratuluji!!! Ani nevíš, jakou mám radost, že ti to vyšlo!!!
![]()
Tetík si asi udělám, ale jen pro potvrzení, a abych zahnala poslední naděje a neřešila to potom v CARu… Nerada brečím na veřejnosti… Prožiju si to doma v klidu s přítelem a do CARu půjdu už připravená.
Přece jen, i když se snažím na to vůbec nemyset, občas mi bleskne hlavou že se třeba v Bohunicích spletli, ale.. Stejně tak dobře vím, že to není možný. Prostě hlava mapa ![]()
@Esprit To mě mrzí, ale ono to vyjde i bez pojistky, neboj ![]()
@Emmmma Promiň, že jsem ti neodpověděla na minulé diskuzi, ale měla jsem rozepsaný celý text a najednou mi to z obrazovky zmizelo a já byla v takovám rozpoložení, že jsem neměla sílu psát to znova. Ale tady v diskuzi se ti bude líbit
Jsou tu „baby ukecaný“, co ti poradí a podpoří tě, když potřebuješ ![]()
Tady jsi na správným místě
A MOC TI DRŽÍM PALCE!!! Ať se zadaří napoprvé!!! ![]()
@Esprit Snažím se to brát, jak to přišlo… Prostě nám není přáno mít mimčo, tak se s tím musíme poprat. Nechci sednout na p*del a truchlit… Už mám vymyšlený, co budu dělat
A naplánovali jsme si letní dovolenou a začnu naplno realizovat svoje sny. Dneska už je mi o moc lépe. Přítele jsem už poslal do práce, že se o mě nemusí bát, tak tu mám dvě čtyřnohé hlídačky a vegetíme si doma ![]()
Mrazáčky nemáme, nikdy mi žádní nevyšli a už to pokoušet dál nebudeme. Nemáme tolik peněz a jeden pokus nás vychází na 50tis, tak jsme řekli, že se vezmeme a budeme brát život tak, jak jde… Třeba nám dítě přinese. Nemusí být asi ani naše biologické… Třeba nás někde někdo bude potřebovat.
![]()
@esprit1 jo, tak si to pamatuju dobře. A jsi 3. den?
@Batalina děkuju moc. Já teda, podle toho, co všichni doktoři říkají, si myslím, že to tam nemůže být vidět. Dvojčata asi ano, ale jedno těžko. S brečením to máme stejně. Já chci taky vědět na čem jsem, než jdu k doktorovi, abych tam pak nebrečela, ale odtruchlila si to sama doma. Proto jsem si test udělala už dnes, na kontrolu jdu v pátek.
@Batalina píše:
@Esprit Snažím se to brát, jak to přišlo… Prostě nám není přáno mít mimčo, tak se s tím musíme poprat. Nechci sednout na p*del a truchlit… Už mám vymyšlený, co budu dělatA naplánovali jsme si letní dovolenou a začnu naplno realizovat svoje sny. Dneska už je mi o moc lépe. Přítele jsem už poslal do práce, že se o mě nemusí bát, tak tu mám dvě čtyřnohé hlídačky a vegetíme si doma
Mrazáčky nemáme, nikdy mi žádní nevyšli a už to pokoušet dál nebudeme. Nemáme tolik peněz a jeden pokus nás vychází na 50tis, tak jsme řekli, že se vezmeme a budeme brát život tak, jak jde… Třeba nám dítě přinese. Nemusí být asi ani naše biologické… Třeba nás někde někdo bude potřebovat.![]()
Skvělý přístup! Jsi úžasná
Já jsem taky včera začala plánovat co budeme dělat v létě ![]()