Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Tofik Fakt? To je super. Ne, že sev bříšku něco děje. A mám test jeden u mamky ale mě od toho všichni odrazují at si test. nedělám
Ahoj holky, bohužel mám z první kontroly zprávy blbé
Pravý vaječník vyhlásil naprostý bojkot spolupráce, je tam jeden malý folikul, který pravděpodobně nedoroste. Na levém jsou teď folikuly 4, z toho jeden je ale moc velký, spíš to dr odhaduje na malou cystu, resp. folikul bez vajíčka.
@Ecil Achjo,to je skoda
a jaké navrhli pokračování stimulace?
@esprit1 Pokračuji v tom, co mám teď, nemá smysl dělat změny, prostě věk je věk..
@Ecil Ale to není tvoje první stimulace že ne? Před tím jsi reagovala dobře? Máš stejné dávky?
@Ecil ale 4 na první kontrolu není katastrofální, já měla při první kontrole a prvním IVF 7 folikulů, taky mi nejel jeden vaječník jak by měl a byly tam cysty a nakonec z toho bylo 11 zralých vajíček a jedno miminko
Hlavu vzhůru, dokud není jisté resumé po odběru, tak není nic ztraceno, váženě ![]()
@Ecil
tak uvidíš, je to teprve první kontrola, ještě se může všechno změnit. Na množství nezáleží, důležitá je kvalita a vysoký počet není vždy výhra. Kdy půjdeš na další kontrolu?
A k těm lékům v těhotensví, určitě můžete paralen 500 (ale pozor, ne paralen grip, ani paralen plus) a na krk septisan, pokud nejsou potřeba ATB, tak to stačí, já byla přes těhu nemocná asi třikrát, a dost často jsem měla i opar ![]()
@Aňule123 já mám jeden test z minulého měsíce a další kupovat nechci. U nás o tom nikdo krom manžela neví, takže je to jen na mně. Proto tady pořád visím, abych se někde vykecala ![]()
Jinak dnes jsem volala opět na embrya a vypadá to stále výborně, tak snad to tak půjde až do konce. Třetí den by měla mít 6-8 buněk a u nás je: jedno 9 buněk, šest 8 buněk, jedno 7 buněk a dvě 5 buněk (těm už moc šanci nedávám). Takže ve čtvrtek je potvrzený transfer ![]()
@Tofik Vidíš a u nás to ví všichni, ale stejně tady pořád visím
![]()
@Hanesi No teda to je ale pěkná úroda
z toho by mohlo být krásných dětí ![]()
@esprit1 píše:
@Ecil Ale to není tvoje první stimulace že ne? Před tím jsi reagovala dobře? Máš stejné dávky?
Já měla pokaždé málo folikulů, poprvé 7, podruhé 5, teď to vypadá na 3-4 kvalitní
Dávky mám velké, prostě vaječníky nereagují, jak by měly…