Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Aňule123 No ja ac nechci, protoze je jeste opravdu brzo, tak se mi ty jmena v hlave taky honi
Ne ne, ja nemam zadne ditko…ale manzel ma dospelyho kluka a pritom ted ma spatnej spg
zvlastni, ale je to cyklista a spoustu jinych sportu dela plus stres v praci, tak pry je to tim…
@Hanesi jeeezis, to mi nerikej
ja myslela, ze bude jen jedna
sama si ji fakt nedam… Vy jste to daly?
@Jani1982 přítel má taky spatne spg a je cyklista nekouří a pije jen. pivko sem tam
@Tofik Uvidíš aké příznaky fakt někdo nemá ja taky nějak ne. Ve středu určitě uslyším dobrou zprávu. Já ho beru 2-2-2
Holky ha ha muj manžel byl v reprezentaci v cyklistice
ale před 20 lety
my jsme sportovci oba, ale už veteráni
![]()
Dnes prohlásil ze snad se to povede dříve než bude v důchodě tak snad
![]()
Ahojky holky. Tak jsem dnes ráno volala do CARu a popovídala, co se mi děje. Prý mám okamžitě přijet na kontrolu. Potíže s dechem se lehce vystupňovali, tak jsem v CARu absolvovala UZ a 1. gyn prohlídku. Potom už jen vím, že volali rychlou pro podezření na plicní embolii. Ještě, že šel se mnou přítel, sama bych to nedala. Projela jsem se po Brně rychlou se vší parádou. Nebudu kecat, dušička byla maličká… DOvezli mě do Bohunic, kde nastalo martirium vyšetření. Embolie se nepotvrdila, byla jsem na ECHU srdce, veškeré odběry, na plicním. Potřebovali mě poslat na CT, ale tam mě nemohli poslat, jako 7.den po transferu. Tak následovala 2. gyn prohlídka s odběrem moči pro stanoveni HCG… Negativní… CT se nakonec taky nekonalo. Všude mě vozili na lehátku nebo na vozíku a všude zdůrazňovali, že jsem z CARu a 7.den po ET. Připadala jsem si jako ve vytríně… Nicméně, vyžebrala jsem si pobyt doma místo hospitalizace, s tím, že kdyby cokoliv, voláme opět rychlou… Jsem doma… Přijeli jsme domů až večer, cesta byla šílená… Oba jsme mlčeli a vzájemně se mlčky utěšovali… Je to jasný, u nás se zázrak nekoná…
@Tofik rozhodně nic nevysazuj
ani nesnižuj dávky, oni mají důvod proč ho předepisují, nahrazuje funkci žlutého tělíska, kdyby náhodou nefungovalo tak jak má. Má to smysl do 12 týdne, kdy jeho tvorbu přebírá placenta v plné míře, takže fakt nic nesnižuj, kašli na příznaky, udělej si test v den, kdy máš a zajdi si pak na krev… moje kamarádce vypršely příznaky tak tak nějak jako tobě, tak si řekla že je to opět v háji (také po IVF) a bylo to tam ![]()
Kolikátý jsi dnes den po ET?
@Batalina Pane bože
holka, to snad ne? To sis teda užila fakt peklo
A co to teda je? Oni nestanovili žádnou diagnozu? ![]()
A ještě nic nezoufej, není to přeci ještě ztracené, i když méně pravděpodobné… ![]()
TeĎ je ale hlavní, aby ty jsi byla v pořádku, zdravá a živá!!!
![]()
@agiss píše:
Tak holky konečně doma po kontrole v car
Ve středu bude opuv půl desátý si mam píchnout pregnyl, ale nejradši bych si šla lehnout, sem dneska nějaká unavená
Skvělý, ve středu budu držet palce ![]()
@Hanesi Na ty testy se těším. Já jednou zkoušela i Pregnyl, ale udělal mi jen silnějšího ducha. Chtěla jsem prostě už konečně vidět dvoučárkový test.
@Batalina To mě hrozně mrzí ja měla OHSS to bylo taky peklo přeji at je jen líp ![]()
@Tofik píše:
@Aňule123 beru jen utrouš. A zkusím si ho dávat míň. Jestli se tam má udržet přirozeně, že si tělo vytvoří progesteron samo, tak už prášky nepotřebuju. A jestli tam nic není, tak je to jedno. Mně dneska hodně bolelo i vlevo, ale nepřikládala jsem tomu nějaký význam, prostě je to dole, tak je to dobrý. Navíc si myslím, že ty bolesti dole způsobuje utrogestan ať tam něco je nebo ne.
Na příznaky kašli, já neměla vůbec žádné, když to vyšlo. Když měla doarzit červená, měla jsem i bolení břicha, čekala jsem ji každou minutu. A nic. První příznaky se objevily kolem 8.-9. týdne.
A na ten Utrogestan bacha, po IVF se progesteron tvoří mnohem hůř než v přirozeném cyklu, proto se ten Utrogestan dává. Já bych ho nesnižovala. ![]()
@Batalina No teda, to jsi si užila. Teď na sebe dávej hlavně pozor, když se nepovede teď, povede se příště ![]()