Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Batalina Určitě tam zavolej, u nás v centru mají i nonstop linku, pro noční komplikace ![]()
@barca77 Děkuji, doufám, že budou bojovat až do konce ![]()
@Jani1982 Gratuluji k první injekci…chce to odhodlání, já poprvé měla takový strach, že jsem si raději den předem píchla naprázdno jen jehlu, abych věděla, jestli to dokážu ![]()
A proč pícháš večer? Kvůli zaměstnáí? ![]()
@Hanesi Ty jo, to me nenapadlo
Ja mela tedy taky obrovsky strach, pritom takova jehlicka… Ale tu posledni tu jednorazovou injekci fakt nedam, to dojdu nekam za sestrou…Ano, kvuli praci, nikdy nevim, kdy se vratim, tak jsem to nechala na jistotu v klidku na doma ![]()
@Jani1982 ten Pregnyl mi taky nahání husí kůži, měla jsem vždy strach, že mě prasknou ty ampulky na míchání v ruce…ale teď mě napadá, ty myslíš ten orgalutran že? Ten není tak hrozný, ta jehlička je o něco tlustější, ale když „rychleji“ zapíchneš, tak pak už je to v pohodě, štípe to až později ![]()
Nechci tě strašit, není to sice nic příjemnýho, ale věř mi jako ženě, co již jedno těhotenství má za sebou, že jsou mnohem horší stavy
![]()
@Jani1982 a říkala jsi v CARu, že budes pichat vecer? Mne rikali, ze to musim pichnout nejpozdeji v 10 rano ![]()
@barca77 mě říkali, že je to dopoledne lepší, ale ne nezbytně nutné. Důležité je dodržet stejnou hodinu… ale co CAR to jiné doporučení, jak jsme se tu již několikrát přesvědčily ![]()
Holky obočím, nevlastníte někdo doma brožuru „Snoubencům“? My ji dostali při sňatku v kostele před deseti lety a ted jsem do ní po letech nakoukla…a musela jsem se z plna hrdlá zasmát.
Je na konci kategorie plánování rodičovství a to je ovšem zážitek, ani to nemůžu přepsat, bych se červenala až na..
![]()
Ale pro silné povahy doporučuji
![]()
@barca77 já všechny injekce píchám v půl devátý večer, taky to bylo kvůli práci, ptala sem se a prý je jedno kdy jen by to mělo být pořád ve stejnou dobu
ale jak řiká @Hanesi všude je to jinak ![]()
@Hanesi Ano myslím Orgalutran…tu injekci vidím a už teď přemýšlím, jak to tam bodnu…a asi jak říkám, to nedám…zdá se mi o dost tlustší ![]()
@barca77 Teď jste mě trošku vylekaly, ale mrkla jsem znovu na ten protokol a mám tam opravdu napsáno píchat maximálně do 20:00 hod… Tak jsem si to dala na 19:00, no ale bohužel strachy se mi to posunulo až na 19:20 ![]()
Ahoj,, sedim u obvodaka a cekam na vysledky předoperac. vysetreni na odběry. Beru 5.den gonal a první cetrodite. Ta injekce je u něj velka taky, tak mi sestřička dala menší, že jsem hubenour.
Trochu me znervoznuje, že vůbec necítím, že by se něco dělo, čekala jsem nafoukly břicho nebo tak..tak snad z toho něco bude.
Hezký den.
@Mystik já mám dnes po 3: injekci puregonu a taky nic necítím. Myslím, že ještě je čas, ideálně punkce bývá nejdříve 11. den stimulace (psal dr. Texl na stránkách Heliosu), tak to asi teprve přijde ![]()
@barca77 @Mystik Jj, přijde to později, tak dva tři dny před punkci, ale taky ti nemusí být nic ![]()
A proč jsi u obvodního lékaře? Mě žádné vyšetření před odběrem nedělali, jen krev na pohlavní choroby a to dělali v centru ![]()
@Mystik neboj se, ja mela 30folikulu a bricho me nebolelo ani jsem to nejak necitila
Kazda to vnimame jinak…za to po odberu nastalo peklo ![]()
@Hanesi ceka na predoperacni, taky jsem ho pred OPU musela absolvovat, ty urcite taky pujdes, je to kvuli te narkoze…
Jak se mate holky a jak vam je?
Vsem co di pichaji - jste statecne a odmena na konci bude sladka ![]()
Taky musím skočit na to předoperační…Chtěla bych jít zítra, ale budu mít poslední den ms…myslíte, že to vadí?
@Tomička Snad sladká bude
Děkujeme ![]()
@Tomička ona už @Hanesi na odběrech byla pokud se nemýlím
tak asi u nich předoperační nechtějí, já sem na něm byla taky ![]()
@agiss ja byla na velke operaci v listopadu, taky jsem predoperacni mela…ale pred kazdou narkozou chteji nove - krev, moc, prohlidka od obvodaka a EKG
@Jani1982 ![]()