Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky holky, tak já dneska žádné dobré zprávy. Už dva dny je mi tak mizerně, že jsem z toho nějak na větvi. Večer co večer se dusím, funím i při tom, když delší dobu mluvím. Břicho mám jako balon a pořád mě bolí. Nevím, jak je to možný, ale bolí mě vaječníky, o kterých leta nevím, protože po předčasném selhání postupně atrofovali na velikost, která není ani na UZ dohledatelná. Když chvilku něco dělám, nebo stojím, musím si sednout a dýchat a dýchat. Mám pocit, že to velký břicho mi nějak nedovoluje se pořádně nadechnout a nemůžu využít celou kapacitu plic. Koukala jsem na internet a všude píší o hyperstimuláku, nicméně to u mě nějak není možný, protože mám darované vajíčka, tím pádem jsem nestimulovala… Vůbec netuším, co se to jako děje… Včera večer už to došlo tak daleko, že mi chtěl přítel volat záchranku. Od toho jsme upustili, ale jen jsem seděla a lapala po dechu. Dneska je to o chlup lepší, ale s přibývajícím večerem se to vrací… Asi jsem divná… Zítra budu volat do CARu a docela se děsím toho, co mi řeknou.
![]()
@Jani1982 Vítám Tě taky jsme měli špatný spermiogram a teď jsem 10 den po KET tak držím palacký at vše vyjde ![]()
@Batalina to je divné. A ys nebrala vůbec žádné prášky? Jestli ti třeba neudělal zle stimulace dělohy nebo něco… no držím palce, ať je líp!
@Hanesi to jsou super výsledky, určitě zbude bohatě i na zamražení kdyby náhodou ![]()
@esprit1 super! ak vidíš, vypadalo to všelijak a začíná se to v dobré obracet
Držím palce, ať to vyjde
Já mám za sebou 2 injekce puregonu, píchá tedy manžel, já se na to necítím
A v pátek jdu na kontrolu. Tak jsem zvědavá. Začínám být docela nervózní, ale už ať to je.
@Batalina Já mám už taky tři dny problémy s dýcháním. Nemuzu se poradne nadechnout a kyslik co vdechnu mi jakoby nestačí. Ale tak příšerné jako to mas ty to určitě není. A všimla jsem si, že to mám po jídle. A užíváš něco? Mně se to objevilo po nasazeni utrogestanu a estrimaxu, ale jestli to s tím souvisí netuším ![]()
@Aňule123 Dekuji, taky bych uz rada byla v tehle fazi
Takze vy uz cekate na vysledek, ze… Preji at je to vse, jak ma byt
![]()
@barca77 Tak ja si ted pichla svuj prvni Puregon, ale tedy bojovala jsem s tim dvacet minut
fakt jsem se bala a asi zbytecne, nakonec to bylo bezbolestne, jen divny pocit ![]()
Jen jsem nejak nepochytila, jestli mam tu napln z toho pera vyjmout a dat do lednice nebo to tam nechat a jen sundat jehlu a dat cely futral do lednice? Jsem z toho nejaka na nervy
![]()
@Jani1982 cely ten futral dej do lednice, tu napln tam nech, zbytecne bys riskovala, ze ji rozbijes. Mela by se sundat jehla vzdy pred ulozenim, vyhodit a druhy den dat novou
Dneska se zdá, že je to trošku lepší. Můžu alespoň mluvit a stíhám u toho i dýchat. Ale je to docela mazec. Beru jen Estrofem 2mg 1-1-1 a Utrogestan 2-2-2 na stimulaco sliznice, ale to jsem brala v tomto dávkování i minulý měsíc, na zkoušku a úpravu cyklu a to mi nic nedělalo. Tak nevím, kde se stala chyba… Každopádně zítra volám do CARu a snad se dozvím, co to je. Zítra zkusím udělat test. Bede to sice teprve 7. den, ale… Uvidím…
@barca77 Máš odvážného manžela
,ten můj kdyz vidí injekci, bere do zaječích ![]()