Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Mystik Ibalgin 400 postačí
… nechci vás strašit, rozhodně to není nic, co by se nedalo vydržet ![]()
@Jani1982 tak @Hanesi to popsala všechno naprosto skvěle. Já si teda po OPU nechala od sestřičky píchnout dvě injekce proti bolesti, protože jsem se bolestí nemohla posadit a navíc mě čekala skoro dvouhodinová cesta domů. Doma jsem zůstala v klidovém režimu i druhy den. Asi bych to v práci zvládla, ale říkala jsem si proč se trápit.. ![]()
@Mystik Má řeč
, já si vždy říkala, že je to trénink na porod
![]()
@Hanesi A ono se stejně nepripravis
Jesteze to priroda chytre zaridila a máme moudra těla, která nám při porodu vyplaví hormony na oblbnuti.. Jinak by bylo po nás ![]()
@Hanesi @esprit1 Moc děkuju holky…já to celou dobu brala v pohodě, až dnes jsem se tady začetla do různých témat a příspěvků a jsem teď z toho nějaká vyjukaná
Vím, že to zvládnu…musím a chci
Dělám v kanceláři, tak to snad půjde, ale uvidíme, co mi řeknou, není problém zůstat doma…Holky a když bych měla třebas v pondělí OPU…po jaké době se to zavádí zpět? To je asi podle toho, jak se to vyvíjí že?
@Jani1982 u nás nechávají standardně 5 dnů a ten pátý den po OPU zavdějí, ale když třeba zůstane jen jedno, tak raději zaváději třetí den a nečekají do páteho ![]()
My to mame ještě komplikovanější, že budeme mít PGD, takže zavádí se nejdřív až další měsíc.
@Mystik Aspoň si odpočineš nebo spíš tvoje vaječníky si dají pohov od stimulace a OPU ![]()
@Tomička Já jsem taky musela mít p ředoperační vyšetření. Asi to má každý Car jinak ![]()
Tééda, vy jste se rozepsaly! Holky, co si pícháte, nejhorší je první injekce, pak to de líp a líp. Mně trvalo asi půl hodiny, než jsem si byla schopná poprvé píchnout. Bych nemohla být feťák
Ale pak to bylo lepší a lepší, člověk si zvykne na všechno.
Holky, co jste po transferu, držím vše co mám, ať se broučci pěkně zavrtají!! ![]()
U nás předoperační není potřeba. Řada věcí je jinak v různých CARech. I ten KET po IVF. U nás v CARu nedoporučují KET hned další cyklus, doporučují 1 měsíc pauzu, protože se prý po IVF mohou tvořit na vaječnících cysty a ty pak praskají a mohou negativně ovlivnit kvalitu děložní sliznice. Takže právě podle toho my se rozhodujeme, jestli vůbec jít do PGD, které jinak máme od pojišťovny schválené kvůli potratům, protože bych musela vlastně ještě další 2 měsíce čekat, což se mi popravdě moc nechce.
Pichaní injekcí katastrofa. Taky bych nemohla být feťák a podruhé nevím zda by se mi do toho chtělo.
Holky držím všem palce. @Tofik Ahoj tak my už konečně za chvíli budeme vědět jak na tom jsme! Už aby to bylo dnes me poboliva i břicho i záda. Měla jsem to dostat v sobotu a zatím nic uf uf. Hlavně dej vědět jak se. budeš testovat
myslím na Tebe ![]()
@Aňule123 děkuju, to jsi hodná
Myslíš, že se to posuzuje podle původního termínu, kdy jsme měli dostat MS? Já myslela, že se tím umělým oplodněním a utroušem automaticky posouvá o týden.
Já to plánuju na středu, do čtvrtka to asi nedám
Zrovna jsme se s manželem bavili, že by to chtělo výpis co všechno za symptomy dělá utrouš, abysme se měli čeho chytit ![]()