Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@riana12 tak to by bylo skvělé, kdyby to bylo jen rok a půl že
![]()
@kocourek88 no ak by to bolo iba tolko, bolo by fajn. ale uvidime, ako to vypali ![]()
a definitivne sme sa rozhodli, ze uz do IVF nepojdeme.
@riana12 tak moc držím palce, až jste brzy státní a hlavně kompletní ![]()
Ahoj holky, tak co je kde nového?
…Já čekám na MS a už se těším, že budu po inseminaci čekat na //. Zatím ale nikde ani ta menstruace ![]()
@Pučmeloun nějak nám to tu celé utichlo co
![]()
tak Ty nakonec jdeš do inseminace? Tak to držím palce! Už jsi tedy po tom drillingu? Dej si pořádně horkou vanu a MS přijde neboj ![]()
Ahoj holky, my se chystáme na další IVF, pokud vše půjde jak má, tak ke konci měsíce bych mohla začít se stimulaci. Držím všem pěsti ![]()
@Koudelka82
Už jdete na to jo? Tak to je super
. Budu se těšit na zprávy
.
@kocourek88
No jsem 14 dní po operaci a jsem 35 DC. Horkou vanu sem si dala poprvé včera (měla sem zákaz - směla sem jen sprchu po operaci). No jo, nakonec inseminace. Nějak se mi nechtělo nechat to bez dozoru
. Říkala sem si, že chci chodit alespoň na folikulometrii abych věděla jestli folikul bude nebo ne. Doktor mi napsal femaru na podporu ovulace a když bude folík, tak to vylepšíme tou inseminací. Furt sem se kasala jak tomu necháme volný průběh, ale nějak mi to nejde čoveče
. A jak se tobě daří? Už blinkáš
. Mimi je ok?
@Pučmeloun heleď já Tě úplně chápu. A ve finále inseminace není žádná velká investice, takže nevidím důvod, proč tomu nezkusit pomoct takto ![]()
Já jsem v pohodě…vlastně mi pořád nic není, občas se motá hlava nebo mám žaludek na vodě, ale do blinkání to má teda daleko
až si fakt pořád říkám, jestli tam vůbec to mimi je
![]()
Naposled jsem byla na UTZ před týdnem a to bylo vše v pořádku - teda snad - vlastně mi gynekolog nic neřekl. Dnes jsem 9+3 a znovu jdu na UTZ příští pondělí. Pak až na začátku dubna (3.4.) screening, tak doufám, že budu mít vše v pořádku.
Akorát teda mám trochu problém s mým gynekologem a jsem z toho taková špatná, takže budu chtít od něj asi přejít jinam
on je sice skvělý operatér, ale vůbec nemluví, nic mi neřekne a já se u něj prostě necítím dobře. Když jsem u něj byla tn minulý týden, tak jsem si myslela, že mi třeba já nevím, vezme krev, změří tlak nebo se mě ALESPOŇ zeptá, jak mi je atd. No nic neudělal, přišla jsem, udělala mi asi 10ti vteřinvý UTZ, ani mi ho neukázal, řekl, že odpovídám 6 týdnu (měla jsem být 8. týden, resp začátek 9.) tak jsem mu teda řekla, že ta propouštěcí zpráva, kde si asi nepřečetl datum (bylo to z Cube z 20.2. kdy jsem tam byla poprvé na UTZ a tam psali 6+1), že ta je 14 dní stará a že bych měla být už na začátku 9 týdne, tak pak teda mimi přeměřil, řekl „jo to odpovídá, tak můžete jít nashle“ a to bylo vše ![]()
popravdě můžu říct, že jsem z toho byla docela hotová a doteď mám strach, jestli náhodou třeba není něco špatně. Ale nechci hysterčit no. Takže jsem se rozhodla, že to rozseknu ten příští týden, až tam půjdu na kontrolu, ale vzhledem k tomu, že vím, jak na mě působí a jak se neempaticky chová a o ničem nemluví, tak prostě vím, že u něj zůstat nechci…
Omlouvám se za kolaborát ![]()
@kocourek88
Já s gynekology mám celoživotní problém. Teď sem zase přešla k jiné. Úplně dle mých představ to není, ale zdá se že by to mohlo fungovat. ty si určitě najdi někoho jiného. U takového doktora bych tedy taky nebyla. Myslím že se nemusíš bát, že by bylo něco v nepořádku, ale dovedu si představit že příjemné to není. Jen tedy vybrat doktora, aby to byl ten „pravý“ ,není úplně jednoduché. Ani podle recenzí se kolikrát nedá soudit. Chce to vyzkoušet…Já při prvním těhu zvracela jen asi jednou, jinak nic moc. Blbě mi bylo,ale neblinkala sem. Buď ráda, že máš hladký průběh
. Moje nejlepší kámoška je +/- ve stejné fázi těhu jako ty a taky neblinká
.
@Pučmeloun moc děkuju
já už to mám vpodstatě vymyšlené. Tady na E-miminu v jedné skupince mi shodou okolností psala jedna holčina, co je ze stejného města jako já - no a taky jsem si tam tady na pana doktora minulý týden stěžovala - tak mi doporučila, že v jeho ordinaci ordinuje každé úterý paní doktorka Langerová - ta Langerová, která je špička v genettu a tady všichni v diskuzích jí opěvují.
Takže já mám vymyšleno, že ten příští týden jin v ordinaci řeknu, že chci pak už objednat tady v paní Doktorce, že chci chodit radši k ní. Takže jsem v tomto přesvědčená, že paní Langerová snad bude ta pravá, když má zkušenosti i s námi ženami, které si IVFkem prochází ![]()
Takže uvidím a doufám, že to půjde k ní takto přejít ![]()
@kocourek88
Tak snad ti bude vyhovovat a hlavně aby k ní šlo přejít. Když ordinuje jen jeden den v týdnu, tak tam bude asi mít docela tlačenici
.
@Pučmeloun no jo, když tam, kde ordinuje je to malé město a pochybuju, že jí tam někdo nějak zvlášť bude znát
takže doufám, že to bude v pořádku no. Uvidím v pondělí, ale fakt doufám, že to půjde jinak jsem v čudu a fakt nevím, ke komu bych přešla
celkově co jsem si tam psala s holkama, tak gynekologové jsou docela děsní všude - neeptatičtí, nepříjemný…no nechápu…zrovna v tomto dovětví by to mělo dle mě být úplně jinak ![]()
@kocourek88 urcite prestup. u gynekologa a hlavne v tehu musis byt spokojna.
ja inak tiez zvazujem zmenu. asi som to tu aj spominala. moj mily pan gynekolog foti akty pre panov a vobec sa tym netaji. a je coraz viac arogantnejsi. ale tiez mam problem, ze neviem zatial nikoho najst ![]()
@kocourek88 ked si porovnam takmer 7-rocne snazenie o vlastne babo a pockat si polovicu z toho na adopciatko, tak je to lahsie.
ale boli sme este vcera po posledne papiere a z kurately nam povedali, ze pri nasich podmienkach budeme cakat mozno len rok a pol. samozrejme, ze situacia sa moze zmenit, lebo nie je nikde zaruka, kolko deti sa este narodi.