Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anais já jsem v pořádku. Snažíme se tři roky a z toho rok chodíme do CARU. Už mu udělali snad všechna možná vyšetření a začátkem Února jdeme ještě na spg jestli se nenajde něco na zamražení aby si s ním,,mohli hrát dál".Pokud nic nenajdou už po čtvrté tak asi M/T. Na začátku jich měl totiž málo a některé mrtvé, ale měl. Najednou zmizeli.Ale on má ještě k tomu jiné neduhy. Takže zatím s námi ani neprobírají nic dalšího
jinak já původně říkala že by mi adopce vůbec nevadila, ale teta teď adoptovala dvouletého chlapečka a já si k němu neumím vytvořit vztah, to je ale na dlouhé vyprávění. Takže adopci radši ne, bojím se jestli bych jí zvládla. Dárce by mi nevadil, nemám s tím případně vůbec problém. Jen nevím jak by to zvládl manžel.
běh na dlouhou trať.
@Terry1991 manžel má cukrovku 1 typu a epilepsii, takže na jednu stranu jsme i rádi, že si tohle malý neponese dál… ale jestli jsi ty v pořádku, tak se určitě zadaří
já se s mudr po prvním neúspěšném ivf dohola na inseminaci v přirozeném cyklu a u prvního nám to vyšlo na 3 pokus, tak uvidíme, co teď. AMH mám nižší, ale do hormonů se mi moc spěchat nechce..
@Anais Koukala jsem z podpisu, že ti vyšlo IUI? To je paráda, dává to naději. Já bych měla být v pohodě, alepsoň se na nic nepřišlo, všechno funkční, průchozí, jak podle učebnice
je mi 35 a už si přijdu trochu stará, ale ráda bych ještě jeden/dva roky zkusila, co to udělá
@Terry1991 ahoj, manžel má azoospermii také, za mě je nejdůležitější si o tom pořádně promluvit, co je pro koho přijatelné. U nás jsme to nesla asi hř já, prostě mi to přišlo děsně nefér a měla jsme i v plánu jít do darovaného embrya (když nebude biologicky jeho, tak ani moje), ale pak jsme to přehodnotili, hlavně z časových důvodů.
@Anais jejda,tak to chápu. No nevím, řekli nám že medicína je na tohle krátká a že krom vitamínů, hormonů a M/T pro nás zatím nic udělat nemůžou. Tak mám trochu obavu. Hormony se ti nedivim i když manželovi je napsali a bere je. Jenže u chlapů je to o malinko jiné. Já bych je taky asi nechtěla.
@Violetina a zkoušeli jste M/T?? jestli se teda mohu zeptat. Manžel je momentálně naprosto vyrovnaný, ale ve chvíli kdyby řekli že je to opravdu konečná a nic jiného než dárce nejde tak by ho to celé položilo a nevím jak by přijal že to dítě je a není jeho
přitom se říká že otec je ten co vychovává a ne ten co plodí. ![]()
@Terry1991 Zkoušeli, nenašli nic. Teď si z toho dělám srandu, že někdo tam nahoře nedovolí, aby po zemi běhali dva tak úžasní lidé (manžel a jeho dítě), ale v caru jsem se málem složila. Přišlo mi, že muž to bere lépe (nebo lépe skrývá, co se mu honí hlavou).
@Vcela4 no já žádné příznaky nemám..jen knedlík v krku jak se říká tak mi dělali výtěr a je tam nejakej slabej bacil, ale jelikož mudr ví že jdu na odběr tak řekla radši přeléčit ![]()
@Violetina @Terry1991 jo holky nemáme to lehký
ale tohle je víc než dobrá prověrka vztahu…
Ať se vám zadaří, jak dlouho se snažíte??? Jestli jste v pořádku, šla bych do inseminace, je to sice taky darda, platíme 4200 ( 3500 za dárce, 700 za iui), ale zdraví máme jen jedno.
Já měla prďoucha taky až v 34, tak teď je mi 37 a půl, tak uvídíme
@Anais Tak to je fajn..že nám to vychází tak nějak na stejno
Tak hlavně ať nám to vyjde
![]()
@Anais My zatím platíme za IUI 2000 (za dárce), byla bych taky ráda, kdyby to vyšlo takto. Nicméně máme teď 2 nebo 3 embrya zamražená, takže nevím, co bude teď na řadě, jestli KET nebo inseminace.
@Kllarcaa juju, budu mít s kým stresit
jen jak už chodím do práce, tak vás na miminu budu stíhat tak o víkendu ![]()
@Violetina toho se přesně bojím taky, že nic nenajdou ani tam.Ale ono strašně záleží co má chlap za problém. Ten můj má na jedné straně varikokélu a na druhé spermatokélu jestli to druhé píšu správně. V dětství nesestouplé varle které mu operovali…no kdo ví. Říkám, na začátku jsme jich pár měli a najednou už třikrát po sobě nic. Já dárce snesu, ale když to nikomu nepovíme a potom začnou ty věty typu že je celé po něm…to ho asi zničí…Berete to oba teda skvěle ![]()
@Anais my se snažíme tři roky. IUI by jsme zvažovali, ale jelikož už třikrát vyšel spg nulový tak jedině z dárce a nám se nějak ještě nechce vzdávat sen na,,naše" miminko. Jinak náš vztah zatím tahle situace upevňuje naštěstí
je to velmi drahé, ale nám jsou peníze jedno. Hlavně když to dopadne pro nás dobře.
no snad nám to všem tady nakonec vyjde
![]()
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď
@Terry1991 těhotenství bylo v pohodě, docela náročné to bylo před tím, než jsme zvládli celé kolečko vyšetření, marné hledání pri TESA a pak to rozhodnutí, že buĎ dítko s dárce, nebo život bez dětí. Adopci bychom asi ani jeden z nás nezvládli. Já měla trochu krizi v šestinedělí - ono ty hormony jsou sviňky
ale je to náš prĎouch. Naštěstí manžel to bral od začátku v pohodě a spíš na to téma doma žertujeme, po kom to dítě je… že ho půjdem reklamovat… a podobně
Půjdete rovnou do ivf, nebo zkusíte iui? Co ty, jsi v pořádku