Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Violetina to jde my když jsme to počítali v podolí tak to mělo vyjít na 19tis
Holky prosím vás nevíte jestli když mi neodebrali žádný vajíčka jestli se to bere že proběhlo IVF a jeden pokus na pojišťovnu je pryč?
@Efka2015 aha, tak to docela cumim, co jsem koukala na sanus a arletu, tak se od sebe lisi o par stokorun
@Efka2015 holky, kdysi mi tady holcina poradila, abych v carech trvala na kopiich vsech vysledku a nekolikrat se mi to vyplatilo… Jsou to VASE vysledky, mate na to pravo… Proste na tom trvejte…
Ja si i psala, co jsem kdy absolvovala, jaka byla stimulace, cim, jak dlouho, vysledek tj foliky, vajicka, embrya… Vetsina z vas brzo otehotni a treba to vubec nebude potrebovat, ale muzete chtit prejit do jineho caru, nebo s nekym jinym konzultovat a pak se to hodi a nemuzete si vsechno pamatovat…
Jeste k tem cenam… Uz jsem to tady psala… A zopakuju svuj nazor… Nekupujete televizi, ale mate jen 4 pokusy za zivot s prispevkem pojistovny… Statni cary nemaji takovou praxi, takove lekare, embryology atd atp, jako maji soukr cary… Je to blby, ale ve statnich carech je ta kvalita stimulaci, odberu, hlavne obstarani vyvoje embryi proste horsi…
Podle mych bohuzel bohatych zkusenosti, je potreba v prvni rade chtit mit spravna vysetreni vzhledem k vasi konkretni anamneze, najit si dobry car, a lekare v nem a pak do toho jit a bohuzel za to i adekvatne zaplatit…
Holky tohle si musi kazda promyslet sama, ptat se, trochu vic se o to zajimat…
Jeste neco, fakt vas nechci strasit, nebo malovat certy na zed… Kazde z vas preju to mimco a co nejdriv… Ja jen ze 4 pokusy na pojistovnu je treba vyuzit s rozmyslem a co nejlip… Mluvim o tom hlavne ze sve zkusenosti z apolinare, diky nim jsem uplne zbytecne a blbe prisla o 2 pokusy na pojistovnu a zazila opravdu neprijemnou chvili u opu, kdy mudr co mel sluzbu, pribehl od porodu, pospichal, napichl me zcela necitlive, ja bez narkozy, dobrych 5 min hral v bym brise s tou jehlou a vajecnikem kulecnik, nakonec mi sdelil, ze nic nemohl odsat, ze si za to muzu sama, pac jsem tlusta, tak nashle…
Pozdeji, kdyz jsem podstupovala nativy a minimalky, nikdy nikdo nebyl tak neprofesionalni… Celkove v soukr carech mnohem lepsi pristup… Byt se nam zatim nezadarilo…
Proste, budte obezretnejsi…
@potvurka89 píše:
Holky prosím vás nevíte jestli když mi neodebrali žádný vajíčka jestli se to bere že proběhlo IVF a jeden pokus na pojišťovnu je pryč?
Bohuzel bere se to tak…
@jijisan píše:
Bohuzel bere se to tak…
ale ještě by si tento pokud mohla zaplatit sama a ušetřit pokus, ne? Někde to tak někdo dělal, ale nevím, zda nešlo o minimálku, fakt nevím.
JInak souhlasím s @jijisan protože v konečném důsledku v horším CAR můžu podstoupit pokus 3× a v lepším 1× a co pak vyjde levněji…?
@Efka2015 to by byla taky moznist, zaplatit si to sama… Otazka je kolik to bude… A jestli na to car pristoupi, jakoz i pojistovna… ![]()
Tak měli by tam být min. ještě dva pokusy, podle toho jak si budou chtít nahrabat za to co neprovedli. Jo a ještě jsem si vzpomněla při jediné konrole UTZ při stimulaci mi folikuly ani neměřili.
@Kllarcaa V utery jdu na OPU, tak jestli to klapne, budu par dnu pred tebou jenom, ne? Akorat od vcera mam 38 a nejakou chripajznu, tak snad to do toho nijaj nezasahne a do ut se dam do kupy. Nevim, jak se to pak resi vim, ze Et KET se odklada, ale punkce prece nemuze..ty bys mela mit odber koncem pristiho tydne, vid?
@Vcela4 jj ja jdu v ut na dalsi UZ a čt nebo pá odběr
Jinak já beru od včera antibiotika a doktor v caru mi rekl že ATB jim prý nevadí když budu mít..tak jsem byla ráda, bála jsem se nějakeho odsunutí
![]()
@Kllarcaa Tyjo,a co Ti je? Ja mam horecku, rymu a kasel a beru Paraleny, piju zazvor s medem atd.,tak doufam, ze to do utery nejak prejde. Cetla jsem, ze na ET nachlazeni atd. vadit muze, ale na OPU snad ne? Jen nevim s anestezii..A atb by na narkozu nevadila?
@Violetina vítej, my jsme na tom stejně
takže prvního prcka máme s dárcem a teď uvidíme, jestli bude sourozenec nebo ne??? A ty jsi zdravotně v pohodě? Kolik ti je?? Mi 37…
@Anais ahoj,pročítám to tady a chtěla bych se zeptat jak jste zvládali těhotenství přes dárce? Jestli teda můžu v opačném případě nemusí být odpověď. Ale nejspíš nás bude čekat totéž (azoospermie) a já se bojím že by to mohlo manžu zlomit
![]()