IVF 2017

Napsat příspěvek
Velikost písma:
436
5.1.17 15:39

@Rozarkaa1 A mela jsi OHSS? A ted jsi v jake fazi - cekas na druhe IVF? Ja minule po OPU byla doma jeden den a pak hned normalne fungovala, a to jsem mela 35 folikulu, tak doufam, ze ted to horsi nebude…Vypada jich tam asi 7-8 „co k cemu“..A Pregnyl sis pichala sama/partner, nebo jste jeli do CARu? A mela jsi tedy po OPU nemocenskou? Moc drzim pesti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1729
5.1.17 15:45

@Vcela4 ty jo tak to si měla taky hodně vajíček, to si to zvládla dobře. Já měla 45 folíků a 44 vajíček, měla jsem právě asi náběh na OHSS, břicho mě bolelo celý týden. Měla jsem tam trochu volné tekutiny, ET se udělal, ale nechytlo se. Začátkem října jsem byla na KET ze kterého se chytlo jedno embryo ale v 9.tt potrat. Teď bych měla jít právě na další KET, poslední z 1.IVF.
Pregnyl jsem zvládla sama, když se to udělá rychle, tak to jde… nesmí se člověk moc dlouho odhodlávat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1729
5.1.17 15:49

@radka.vos KET už v podstatě není na pojišťovnu, u nás se za KET doplácí asi 7.000,–. A počítá se to klasicky do toho pokusu IVF, ze kterého jsou vajíčka odebraná.
Jinak to máš teda dlouhý schválení pojišťovnou, mě v CAR říkali, že to trvá většinou do měsíce a taky to tak bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5933
5.1.17 17:43

@kakaramelka 5 dni na spermio je obecne doporuceni, i ptred oplodnovanim vajec… ;)

@Lexa88 osobne mi prisel texl podezrelej tim, jak se tvari ze vi vsechno nejlip a vsechny ostatni cary to delaj blbe… Dala jsem na holky z nizkeho amh a cekatelek na darovana vajicka… Potvrdily mi muj dojem… Obecne, vyplacane pokusy, zbytecne nabizene darovany vajicka ci spermie, vysledky zalostne…
Urco si toho obejdi vic… V brne trebas unica i reprofit rozhodne ano, v olmiku mudr machac, to je srdcar, neskutecne podpori a pomuze i beznadejnym pripadum… V praze gennet, ale tam jsou ted desny cekacky, ja jsem v cube, zstim velmi spokojena

Imuno v synlabu? To je odberarna na krev… Zkus vysledky konzultovat s mudr malickovou z karlaku, je to odbornik na reprodukcni imuno, pokud ti neco nasli, tak ona je nejlepsi… Na tn alfu se myslim prednison nedava, radsi si to zkonzultuj a pred tim bych do ivf nesla…

Pokud jsi hlidana na trombo na karlaku tak cajk! V caru o tom ale musi vedet…

Drzim moc pesti!

@Vcela4 vcelko, pregnyl neni zadna traga, to zmaknes jen tlusci jehlou vycucnes vsechnu tekutinu z ampulky, striknes ji do ampulky s praskem, ten se rozpusti, natahnes to do strikacky, vymenis za tenkou jehlicku a pich do briska… Nebooooj!

@radka.vos to muselo byt strasny prisednout vosu :lol: :lol: zlaty pichani pred ivf :mrgreen: :mrgreen:

@radka.vos zadost trva az! 3 mesice… Casto to je do mesice schvaleny… Car si ohlida, aby to platili, neboj… Jde o zapoceti stimulace a ne o et nebo ket… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
5.1.17 18:29

@Vcela4
Tak doktor řikal že rostou hezky a je jich tam dost počet neřekl v ut další UZ a předpokládá Čt, Pá odběr ;) jinak dál píchám menopur akorat se mění dávky plus od soboty Cetrotide ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
5.1.17 19:41

@kakaramelka ja jsembyla v zari na preventivce, hned udelali hormonalni profil a spermio, v rijnu sledovala, zda mam ovu a v listopadu iui, ale bez stimulace, kdyz sama ovuluju a manzel jel na spermio do car. V prosinci jsem mela jitna druhy pokus, ale nemelajsem vajicko, takze to padlo, pak dotoho prisly svatky, jinak bych stimulovala uz v prosinci.

Jinak ja nemusim jezdit do car, jen na urcity ukony, moje dr. Dela jak v caru tak normalni ordinaci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
5.1.17 19:59

@Rozarkaa1 ne ne, v prosinci jsme to posilali jak jsem psala a kdyz jsem se 2.ledna ted objednavala do gennetu, tak uz to bylo schvaleny. A bohuzel diky svatkum jsme museli tenhle cyklus vynechat, ale to doktor to vedel. Spatne sem to napsala.

Příspěvek upraven 05.01.17 v 20:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
5.1.17 20:04

@jijisan a jeste mi ji bylo lito, ze byla takova zmuchlana, az takovej sem charakter. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ja uz to prave schvaleny mam ke konci prosince. Asi sem to blbe napsala, spis mi slo o to, ze pak kdyz to schvali, tak to ma platnost 3 mesice pry, tak jestli to do ty doby vsechno stihneme, protoze budem mit mesic mezi odberem a ET nebo spis KET.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5933
5.1.17 20:09

@radka.vos :mrgreen:

Do 3 mesicu musis zacit stimulovat, je jedno, kdy budou et/kety :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3725
5.1.17 20:17

@Aja91 aha a to iui bez, stimulace teda, hradi, pojistovna, kdyby tam, bLa, ta, stimulace tak ty, lekysi platime sami jak, jsem, pochopila… jea to tak?? Ja se tesim naaz, ten, ctvrtek ale i bojim no… ted jsme dali 50tis. Za byt.. a uz nejsou penizky na ivf treba snad nebude potreba uvidime jak, vyjde spermio no… do iui bych sla hned co by to slo… verim ze, se nam vsem zadari a, budem mit, vytouzene miminka… musime, verit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
5.1.17 20:35

@jijisan skveli, presne to sem potrebovala vedet. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
5.1.17 21:07

@kakaramelka za iui se plati 1000kc za zavadeci katedr, potom jsem platila za utrogestan 140 kc za dve baleni. Jinak nic jinyho jsem neplatila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5933
5.1.17 21:15

@kakaramelka mas narok 6× za rok iui na pojistovnu (bez stimulace)… Pokud by stimulovali na iui (coz nedava moc smysl), tak se dava clostylbegyt, ev. Femara… To je par korun…

Pak jde udelat jako samoplatce nativ, prirozene vytvoreny tj. bez stimulace folikul se odebere (bez narkozy), vajicko se oplodni (na misce prirozene, nebo icsi, picsi), zavadi se vetsinou 3 denni embryo, lze udelat i prodlouzenou kultivaci na 5 denni embryo, ceny je treba prostudovat v carech, cca 10 - 15 tis, muzes chodit kazdej mesic, nevyplati se na pojistovnu

Dalsi moznost je minimalni stimulace, tj. slabsi stimulace clostylbegytem nebo femarou nebo slabyma davkama napr. Menopuru… Folikulu muze byt vic, dle ovarialni zasoby, odber uz pod narkozou, oplodneni viz vyse, lze tzv prodlouzena kultivace na 5 denni embrya, pote lze et, ev. zamrazit a ket… Cena dle car cca 15 -26 tis, nedoporucuju na pojistovnu

Pak je velke ivf…

Obecne doporucuju si pokusy na pojistovnu nechat na velka ivf a hlavne berte v potaz, ze 4 pokusy s pojistovnou mate pouze v pripade, ze prvni 2 ivf zavadite po jednom embryjku!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5933
5.1.17 21:16

@Aja91 ajo, kdes to platila??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4661
5.1.17 21:53

@Vcela4 děkuju :) mám tam být na 7:15 takže hnedka z rána. Pregnyl mi namíchal a píchnul manžel i předtim ten menopur. Jinak pregnyl jsem měla taky 2 balení. :D V pondělí na tebe budu taky myslet aby bylo vše v pořádku, já si myslím že když bude co tak pondělí nebo uterý by mohl být ET. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí