Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky, já zítra UZ po stimulaci, tak jsem zvědavá
akorat jsem dnes byla u obvodaka a delal mi výtěr v krku vysledky budou v pátek
Ale vim že na odběr se nemuze v nemoci-jen jsem zvedava jak to v Caru budou řešit..?jestli budu muset začít stimulovat znovu od začatku
pokud budu mit ATB. nemate o tom nejake info nekteta? diky ![]()
Ahojky holcinky, ti co mate nejake zkusenosti je lepsi iui nebo ivf… vim ze ivf ma vetsi sanci ale zas i vyssi rizika ne??
@Rozarkaa1 no v to doufam
ale to tady vlastne vsechny ![]()
Byla bych hrozne rada kdyby se tenhle KET povedl.
@potvurka89 jj je to super se muzeme aspon podporovat…ale jeste lepsi bude az obe uvidime na testu // ![]()
@kakaramelka tak záleží.. pokud máš průchozí vejcovody a muž dobré spermio, začala bych IUI ![]()
@kakaramelka tak v tomhle ti ja teda neporadim… ja iui nikdy neskousela protoze u me to ani nema smysl kdyz nemam vejcovody
Ale v centru ti poradi a pokud budete mit vysledky v pohode tak si myslim ze vam reknou at zkusite nejdriv iui. Jinak ses ptala jestli delaji spermio hned…u vas v Caru nam ho udelali hned pri prvni konzultaci, ale samozrejme ze musela byt nutna abstinence. Coz u nas byla, tak nebyl problem ho udelat hned.
@lusi28 dekuju moc a, na ten spermio staci 3-4dny absence ne??
@jijisan ty máš s Heliosem zkušenost?
Je pravda, že na každé CAR se vždy najdou nějaké pozitivní a nějaké negativní ohlasy.
Ještě nejsem pro Helios na 100% rozhodnuta, ale pokud se teď po KET, máme na 2 transfery zamraženo, nepovede, tak chci udělat změnu.
Ale asi bych si obešla více CAR a co jsou schopni nám nabídnout.
Na imunologii jsem byla v synlabu, prednison mi dala doktorka tam. Kvůli trombofiliim píchám vždy fraxiparine, jsem hlídaná na Karláku v Praze v ambulanci.
@kakaramelka 3 dny uplne staci. Klidne bych pri konzultaci doktorovi rekla jestli partnera posle hned na spermio ze abstinence je.
@potvurka89 me dnes po nem tlaci v podbrisku a prijdu si nafoukla jako pri stimulaci.
@lusi28 me je jak kdybych mela chřipku boli svaly a mam nízký tlak, zralá tak do postele a to musím byt v praci ![]()
Holky, tak jsem dnes byla na prvni UZ po stimulaci a tentokrat to bude nejake rychle - zadna dalsi kontrola a hned v utery narkoza a OPU… Vlastne jsem rada, ze je to tak rychle, je hrozny, jak si clovek rika, ze to zase vyjit nemusi, ale stejne hrozne veri…
@potvurka89 Zitra na Tebe budu moc myslet, ja uz vidim, jak v pondeli touhle dobou budu silet… A pregnyl sis pichala sama? Ja mam dve baleni a premyslim, jestli radsi nejet do CARu (v nedeli v 19:45, nic moc cas), mam obavy, jestli bychom to zvladli doma spravne namichat… minule jsem mela Ovitrelle a to bylo v pohode a uz namichane…
@Kllarcaa Tak jak Ti to dopadlo?
@potvurka89 A jak to resis s praci? Vedi to tam, nebo „mlzis“? Hodne lidi si bere neschopenku, ale ja jsem a budu taky v praci…
@jijisan v lese sem v aute prisedla vosu a dostala to 5× za sebou do zad, tak predpokladam, ze to bylo horsi. ![]()
@Efka2015 kafe si rada dam, ale alkohol moc nemusim, dokonce mi i kazdy rika, ze se budu vdavat a budu uz mozna tehotna, ze si to vubec neuziju, ale me to nevadi, uziju si to i bez toho. ![]()
Obcas mam pocit, ze to silene pomalu utika, ale kdyz to vezmu zpetne, tak uz je to X mesicu, co to v CARu resime a uteklo to jako voda. Ale aspon ze uz jsme nesli do dalsiho iui a ja mohla uplne vypnout a neresit, jestli to dostanu nebo ne. ![]()
@Vcela4 a kolik se ti tam rýsuje folíků?
Já byla v práci do OPU, ale pak bych to fakt nedala. Měla jsem ale hodně vajíček. Taky jsem si malovala, jak budu chodit normálně do práce, ale nešlo by to.
Holky jeste se zeptam: Ted ctu, ze schvaleni ivf trva 3 mesice. My jsme zadost (tedy doktor) posilali 9.12. Pokud vse klapne dle planu, tak zacatkem unora budou odebirat vajicka, pak budou zamrazovat, aby se stihly vsechny testy a predpokladam, ze az zacatkem brezna prijde KET (pokud nejaky zustane). Plati mi tou dobou jeste to schvaleni od pojistovny? Nebo se do toho pocita pouze odber vajicek, kdyz nebudu mit klasicky ET ale az KET, takze tim spis se to v tech 3 mesicich stiha?