Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky ja v zivote nemela ani jeden jediny potrat a genetiku mam taky udelanou. Ve FNOL nas tam poslali hned pri prvni konzultaci.
My když chodili do prvního caru, státáního, tak jsme tam přišli rovnou s tím, že chceme zatím jen základní vyšetření, abysme věděli, jestli není někde problém. Takže udělali imuno, genetiku, průchodnost vejcovodů. A teď když jsme šli do jiného caru, tak už rovnou s tím, že chceme IVF. Asi ne všude to dělají automaticky…
Tak hormonalni profil mam hotovy, nekdy v zari, ten byl v norme, akorat trochu stitna zlaza, to dr. Rikala, ze az budu tehotna, tak me budou muset pichat jeji hormony, ale ted ze to nebudou řešit.
Manzel ma spatne spermie, ma jich malo asi jen 5 mil. Ale jinak jsou kvalitni.
Jinak moje dr. Ktera dojizdi k nam do mesta dela i v tom sanusu, tak doufam, ze to s tou pojistovnou je nejak vyresene, kdyz si mam za 14 dni jet pro leky.
Jinak v rodine zadny vhoroby nemame. A berete listovku? Ja si ji koupila a je mi po ni blbe, hrozne me busi srdce po ni.
Holky, co uz jste zacaly se stimulaci, jak jste zvladly tu prvni injekci? Ja sem na pichani do sebe desnej srab (jinymu bych pichla) a injekce mi mel pichat pritel, jenomze to vyslo na termin, kdy bude na horach… Pry jde jenom o tu prvni, to prekonat, ale jak to prekonat? ![]()
@radka.vos ja mam jen asi vlnou radu-vstala jsem o 40 min dřív ať nemám stres a jsem sama.
No a říkala jsem si, že prostě musím, musím…
A že když to zvládlo tolik ženských přede mnou…
@Efka2015 my máme udělanou imunologii i genetiku. Na genetice vše OK, na imunologii my našli zvýšenou aktivitu NK buněk, beru prednison a manžel má alergii na vlastní sperma, proto je vždy spermiogram špatný. Z dřívějška mám zjištěné trombofilní mutace.
Chodíme do Iscare. Již před prvním IVF jsem se ptala na možnost genetiky a imunologie, ale tvrdili mi, že na to je nárok až po druhém potratu. Takže po druhém potratu jsme na vyšetření šli.
Zvažujeme nad PGS u embryií, ale tady nám to neudělají. Takže pokud se nepodaří, tak chci jezdit do Brna do Heliosu, tak uvidíme.
Co se týká neschopenky, tak já vždy po OPU či KET na neschopenku šla. Vždy se mi rozjel OHSS, takže jsem byla ráda, že můžu být doma. Navíc mám v práci hodně stres, takže mi to za to nestojí…Já jsem teď vlastně doma už od listopadu - KET, pak hned 2. IVF a teď bych měla jít příští týden na KET.
@Aja91 já beru přímo femibion, mám totiž kombinaci trombofilních mutací a ten je nejlepší. Sice nejdražší, ale co naděláme.
@radka.vos mně taky píchává manžel, ale občas se stalo, že byl pryč. Je třeba si na to dát dostatek času a pak to pomalinku píchnout. Nakonec to nic nebylo, jen to chce opravdu překonat to první píchnutí. To zvládneš
. Mysli na to, že to děláš pro vytoužené miminko, pak to půjde samo
.
@Aja91
Ahoj ja jezdim do Arlety a jsem spokojená ![]()
Genetiku nám dělali oboum i manželovi, ale bylo to kvůli jeho špatnému spermiog. Doktor řikal že radši to udělame a nic nenašli..krev na pohlavní choroby nám ted brali pred stimulací ![]()
@radka.vos ahoj ja jsem taky srab
![]()
První mi pichla kamaradka zdr. sestra a delala jsem u toho děsný divadlo pak jsem sni nevedela ze uz mi to pichLa
vubec jsem to necitila a pak druhy den uz jsem musela sama doma chvili jsem se rozhodovala prodychávala to
a pak šup a bylo to vpich citit vubec neni protoze je to pidi jehlička a pak jak jsem vtlačovala roztok tak to trochu štípe ale fakt maličko a je to hned
včera třeba jsem to pichla tak ze uz jsem necitila nic
neboj zvladneš to ![]()
@radka.vos mi i hodně pomohlo jak mi to ukazovala sestra, že jehlu teď i ztencili a jakoby se dala i ohnout, jak je tenká ![]()
@Kllarcaa no ja pojedu ted sanus a kdyz to nedopadne, tak zkusim arletu, uvidim, jaky bude pristup v sanusu, zatim jsem po iui byla spokojena s dr.
Co jsem cetla recenze tak je to tak 50 na 50, vsude je neco ![]()
@Lexa88 lexi prosim, do heliosu ne, to je ta nejhorsi varianta… Texl ma vyborne zvladnutej marketing, ale uspesnost nema vyssi… Bude te vse stat mnohem vic a vysledek tezko rict…
To uz radsi Unicu, Reprofit, nebo v praze Cube…
Kdo ti dal na NK bunky prednison? U koho jsi byla?
Trombofilni mutace nejak resi? Co mas?
@Aja91 s tou listovkou to je divne, urco bych probrala s mudr… Nebusi ti srdce spis pri stimulovani? Mas vysetrenou krev? Co tlak?
@Aja91
No asi tak
všude je něco..
To same jsem si rikala ja kdyz to ted nevjde v Arlete zkusim sanus
tak hodně štěstí ![]()