Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anais mě pravě v Pronatalu řekli, že pokud je sperma mražené jiná možnost než IVF s ICSI neexistuje. Protože spermie jsou oslabené kvůli mrazení. Chtěli jsme totiž IVF a vajíčka nechat oplodnit přirozeně. Takže zítra zavolán do Apolináře a zkusím se s nima domluvit na IUI. Kdyby to neklaplo pak budu uvažovat o IVF.
@Violetina většinou mi to jde myslet pozitivně. Ale to tady zná každá že hold čas od času to na člověka padne.Na mě to dnes dolehlo protože se blíží další termín…
![]()
Ahoj holky, prosim, myslite, ze muzu jit v utery rano na opu a dostat narkozu, kdyz mam od patku horecku, rymu a kasel? A nemohly mi ustavicnym smrkanim a kaslanim popraskat folikuly? Do patku jsem byla nafoukla a podle mudr.ve ct vse ok, od vcera ale necitim nic.Ct az so jsem pichala ke gonalu ovitrelle a dnrs vecer mam pichnout pregnyl..moc diky za reakce, jsem z toho na prasky-doslova… ![]()
Ahoj holky, prosim, myslite, ze muzu jit v utery rano na opu a dostat narkozu, kdyz mam od patku horecku, rymu a kasel? A nemohly mi ustavicnym smrkanim a kaslanim popraskat folikuly? Do patku jsem byla nafoukla a podle mudr.ve ct vse ok, od vcera ale necitim nic.Ct az so jsem pichala ke gonalu ovitrelle a dnrs vecer mam pichnout pregnyl..moc diky za reakce, jsem z toho na prasky-doslova… ![]()
@Vcela4 Neporadím, ale soucítím. Já měla děsněj kašel po ET a taky mám někde v hlouby zasunuté obavy, zda to není příčina nezdaru, ale myslím, že to takový vliv nemá. Víc bych se bála toho, jestli tě v takovém stavu uspí, ale myslím, že něco vymyslí. ![]()
@Violetina Diky za povzbuzeni, ja to tak prave myslela, jestli me uspi, ptz mam uplne ucpany nos a dycham jen pusou..k tomu ten kasel atd.na stav vajicek, jestli ovsem ty folikuly fakt nepraskly, by to mit vliv nemelo, to spis az, jak pises, po pripadnem ET, kdyz je nachlazeni..spis me nervuje, ze minule se me pred uspanim ptali na jedinou vec:jestli jsem nebyla v posledni dobe nachlazena…tak mam strach, ze me nebudou chtit uspat a bez narkozy ja bych to nedala..tak co pak…a zas se i bojim, ze me uspi, a ja se v narkoze udusim..vlastne se bojim vseho ![]()
@Vcela4 Třeba půjde jen lokální anesteze. Fakt držím palce, tohle je blbá situace. Ale myslím, že by tě nenechali jen tak…
@HankaS82 HAni, žádost není třeba, jen - máš udělanou průchodnost a ovuluješ?
@HankaS82 ať mě někdo případně opraví, ale myslím, že dárcovské se mrazí vždy..? Že se čerstvé nepoužívají, jelikož by je nestačili vyšetřit na všechno…?
@Efka2015 nemám udělané nic, ale ovulaci mám. Darcovske se mrazi vždy, musí byt minimálně 6měs. zamražené. Teprve pak ho mohou použít.
@HankaS82 Tak se rovnou objednej na průchodnost, IUI se bez toho nedělá. A pokud ho někde bez toho dělají, tak jen tahají peníze. Já jsem např. zjistila, že mám jeden vejcovod pomalu neprůchodný, tak jsme IUI rozpočítali na ten dobrý vejcovod, pak to má nějaký smysl=)
Ahoj holky…tak ja hlasim ze u nas ve stredu probehne KET. Tak snad se ⛄ rozmrazi v pohode a konecne se uchyti.
@HankaS82 souhlasím s @Sashie průchodnost nic není, měla jsem krátkou narkozu..bez toho bych do toho nešla…
@Efka2015 Já mám za sebou třetí IUI (5.1.), tak mám ještě chvilku naděje… Pak si teprve můžeme zažádat o IVF… Jinak na průchodnost jsem neměla ani narkózu - zjistila mi to gynekoložka pomocí ultrazvuku a speciální kontrastní látky (vyšlo mě to na 1500,–). Když jsem řešila s gynekologem v CARu, jestli to, nebo narkóza, tak řekl, že stačí pod ultrazvukem. Sice se nebude případně vědět, co to tam ucpává, ale většinu věcí, které to dělají, teď stejnak řeší pomocí IVF než pomocí „čištění“. Narkózy se bojím, ještě jsem ji nezažila, tak si nedovedu představit, co od ní mám čekat…
@Sashie tak je to divný pocit, když nevíš, co se s Tebou děje, ale někdy je to jízda
Já jsem si vždycky říkala - kdy mám takhle čas odpočívat…