Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Efka2015 píše:
@radka.vos u darovaných se počítá normálně IVF cyklus, pokud máš ještě nějaký na pojišťovnu + odměna dárkyni.
Pak, pokud je něco k zamražení, už se klasicky chodí a platí KET…@Ajaandy Ahoj, vítejdo jakého CAR se chystáte?
Díky
chystáme se do Gennetu v Praze. Byli jsme tam i na plodovce s Ondráškem.
Tak holky, kontrola za mnou… Cysta bohuzel porad je, ma 22 mm, coz pry neni zadny drama, ale na ivf by bylo lepsi, kdyby byla aspon o kousek mensi. Takze dalsi postup je ten, ze pristi utery na kontrolni ultrazvuk, pokud bude velikost stejna, tak mi ji tam rovnou pichnout (bez narkozy), hodku dve si polezim a pomazu do prace a hned v zacatku cyklu (pocitam pristi streda/ctvrtek) muzeme zacit se stimulaci. Jsem na pul vydesena, jak to bude bolet, takze jdu prohledavat diskuze, abych se mohla dostatecne vydesit, ale zase me tesi to, ze se nemusi stimulace odkladat a konecne se do toho pustime. ![]()
Zatim nevim, jaky leky budu mit, ale uz vim, ze mam kratky protokol. ![]()
@lusi28 tak to doufam, ze te budu nasledovat a budu jich mit aspon to, co ty.
Potrebuju jich co nejvic, protoze se obavam, ze cast z nich bude nemocna a pujdou z kola ven. ![]()
@radka.vos ahoj odsátí cyst bez narkózy mám za sebou a není to příjemné ale dá se to vydržet a po zákroku můžeš hned odejít, v pohodě nic tě nebolí. Jen člověk sem tam cítí kde to píchli. ![]()
@potvurka89 ja cetla neco podobnyho… Jako uprimne bojim se a pred zakrokem budu az hystericka, ale jasny, ze to dam, jako kazda jina. Je skoda jit ted kvuli jedny cyste pod narkozu, kdyz me za par dni pak ceka dalsi. Doktor povidal, ze si tam hodku dve polezim a pak muzu jit v klidu do prace. ![]()
@radka.vos urcite budes
A ty musis nechavat vysetrit embrya?
Jinak hlasim ze mam za sebou zdarne KET. Tak snad se usmeje stesti a bude to uz muj posledni ![]()
@lusi28 bohuzel musim. Mam spatny chromozomy a hrozi downuv syndrom a jeste asi dalsi 4 syndromy. A pri ty prilezitosti vysetri i ichtyozu (ekzem), jsem prenasec a byla bych rada, kdyby to moje deti nemely. Ja i muj bracha si s tim obcas zazivame peklo. Ale deti s ichtyozou zase nesplachneme, to ne. ![]()
Drzim moc pesti, az se krasne uhnizdi.
Kolikaty mas za sebou pokus?
Ahoj holky
Každým dnem čekám na ms a začínám se svou první stimulaci na IVF ![]()
@radka.vos Mam za sebou uz 4 ivf. Prvni 3 pred 9 lety, kdy se na 3 ivf povedli dvojcata. A ted u 4ivf Et nevysel. Meli jsme 5 ⛄ a tohle byl 1 Ket.
Jejda tak to me mrzi ze to mate jeste vyc komplikovane. To pak verim ze bys rada peknou kupku vajicek
Tak snad se to podari a budete jich mit hodne a zdravich ✊✊✊
@radka.vos mě nechali odejít hned, jinak do práce ten den jsem nešla bylo to trochu nepříjemné
Ahoj holky chci se zeptat myslite ze pri prvni navsteve ivfka by udelali iui hned pri prvni konzultaci?? Jde o to ze sem 21dc a mam pozitivni ovu test a pritel abstinuje od pondeli kvuli spermio co doufam, ze nam udelaji zitra…prijde mi skoda cekat mesic, ale myslim, ze nam to nepeojde…
@Vcela4 ahoj ja, mam, pcos ale byla, jsem na, laparce a od te, doby mam, kazdy mesic ovu i ms ale to asi teda, neznamena ze mam vajicka co??
proto nam to mozna nejde…
@kakaramelka to si myslím že asi ne, oni dělají odběry na hiv atd, pak hormon. profil, utz, spermio. Ono ta první návštěva car je taková oťukávačka. oni i před iui sledujou ovulku, ultrazvukem pak si na dozrání pícháš Pregnyl a pak až jdeš na iui… je dobré si říct i o imunitní vyšetření..
Držím palečky
![]()
Mi ještě do testování zbývá dobrý týden a něco, ještě, že chodím do práce, doma bych z toho zcvokla
![]()
@Bobčul ahojky
Tak to držím palečky ať jde všechno jak má.
Holky, jak to tu pročítám, tak si připadám jak Alenka v říši divů
Musím si najít ty zkratky co používáte, páč se trochu ztrácím o čem mluvíte ![]()
@kakaramelka Určitě neudělají… Musejí udělat testy, vyšetřit Vás. Máš udělanou průchodnost vejcovodů? Má manžel spermio? Vím, že si radši dělají svoje vlastní.