Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, je tu prosím někdo, kdo uvažuje nad KET a do toho kojí? Máte některá z vás zkušenost?
Jinak všem moc a moc držím palce!!!
@Pučmeloun na utz špatný, sliznice 10DC jen 5mm. Beru Estrofem 1-1-1, jím listovku a piji Kontryhel. Ve čtvrtek mám přijet zase na UTZ, aby jsme zjistili, jestli sliznice roste nebo ne, takže zatím nevím termín KET (kdoví, jestli vůbec proběhne v tomto cyklu)
. Taky mám vždy v plánu netestovat, ale má zvědovost je vždy silnější, než já
Budu moc držet pěsti ![]()
@Emily81 Děkuju. Ty čekáš na Ket nebo už máš po? Já uvidím ve čtvrtek, co sliznice. Dnes byla 10DC jen 5mm ![]()
@olomoučanda to jo s porovnanim u nas je to u nas u dr uplne jine neda se to srovnat! no zkousela jsem se zeptat ale proste odsekli ze narkozu nedavaji. Kamaradka psala na soukromou kliniku kvuli narkozy a oni jo odpovedeli ze tady je na to nikde nedava narkoza!
![]()
@Koudelka82 ja uz jsem prave zase byla na ket 10.1 tak jsem dneska 6 ty den. Ty jo tak doufám, ze ti sliznice jeste naroste, to by byla škoda
.. Držím moc palce na čtvrtek at je co největší
a muzes na ket. To testovani je fakt boj nervu ![]()
@Tulipankaa takze tam ani na soukromé klinice nedavaji kratkou narkozu pri odberu vajicek
to fakt nechápu ![]()
@Pučmeloun to mas stesti.Moji vahu doktor komentoval hned pri prvni navsteve.Byl slusnej, rekl jenom ze pokud bude problem s ovulaci tak bude chtit abych neco schodila at s tim pocitam tak se uvidi co ukaze ult.
@Koudelka82
No ty bláho, to teda není moc 5 mm 10 DC
. Tak snad ti ještě naroste. Už se ti to někdy stalo, že by ti nenarostla takhle s práškama? Já mám spíš opačný problém. Dneska jsem 4 DC, menstruace byla tentokrát fakt slabá a dneska už je po ní (většinou mi trvá 7 dnů), to je první co je jinak než jindy a za druhé už se mi dnes, 4. den braní estrimaxu dělá takový gelový výtok, který mám vždy, když mi naroste sliznice. Tak si říkám, jestli to není nějak brzy, to se mi ještě nestalo
. Ale vadit by to snad nemělo, protože dokud ten estrimax beru, tak by sliznice odejít neměla a měla by snad vydržet a KET snad není v ohrožení. Na kontrolu jdu ale až 22.1., to budu mít sliznici, že mi poleze i ušima
![]()
@Emily81 Asi tak, myslím, že sama se do hubnutí nedokopu. I když až mi dojdou embryjka a bude mě čekat další ivf, tak asi zvážím, jestli raději nezkusit se na to na chvíli vyprdnout a věnovat se sama sobě. Teď je to hrozný, jsem jak paralyzovaná. Jak jsem furt mezi jednotlivými kety, tak sem přestala chodit sportovat a hýbu se jen když jdeme třeba na výlet, jinak dřepim doma a kynu
. Takže pokud to nevyjde, tak minimálně toto se změní, začnu zase chodit sportovat, na to se i těším. Ale papání se mi omezovat nechce, to moc ne no ![]()
@Twikinka
No já mám PCO a nadváhu teda mám určitě, takže sem taky počítala s tím, že mi řeknou abych něco shodila, protože když se na netu rozklikne něco o PCO, tak to hodně spojují i s nadváhou. Nikdo mi ale nic neřekl, a to dokonce ani po tom, co mi nezabíral clostík a ovulace nebyla ani po něm. Ale samozřejmě to tak nějak tuším, že nadváha rozhodně není nic, co by mi ve snažení prospívalo. Ale, že by to byl jediný důvod proč se nedaří, to zase ne. A kolik vážíš?
@Pučmeloun tak pokud seš ještě v indexu BMI tak je to v pohodě..
@Emily81 dekuju. Tak drzim moc pěsti, ať to vyjde
kdy se chystas testovat? To jsou pořad nějaké nervy, ze? ![]()
@Pučmeloun při prvním IVF a 1.et mi Estrofem nedávali, sliznici jsem měla nějak okolo 8mm. Pak u druhého IVF mi dali Estrofem po OPU, protože jsem měla sliznici jen 6mm, ale za 5 dni jsem šla na ET a měla jsem ji pořad 6mm. Teď před Ket ho beru od 2dc a nějak nic, no
Jsem zvědavá na ten čtvrtek. Vzala jsem si kontryhel i do práce a budu ho pit aspoň 2× denně.
@Twikinka @Pučmeloun Obézní je v pohodě, nesmíte být blízko kategorii „morbidně obézní“, tedy BMI okolo 40. U takových už IVF moc dělat nechtějí. Nejen kvůli rizikovému těhotenství, ale i dávkování léků.
Chápu, že hubnutí není snadné, ale i tak úplně nechápu, že aspoň kvůli tomu IVF to nechcete zkusit, tolik mučení a psychického napětí kvůli všem těm procedůrám…
Ale pokud jste jen „oplácané“ a jste spokojené, tak bych to nehrotila, důležitá je pohoda.
Holky kdo se ted chystá na ket nebo et? Já ted stimuluji před ket, zítra budu 7dc a jdu na kontrolu, bude to 2ket - první byl minulý cyklus a nic,…no a moje otázka - zavádíte 1 nebo 2?