Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@laurine podobné příznaky jsem měla já, měla jsem cystu a endometriozu, nemůžeš mít to?
@Lotyyy jdu teď na ko roční. Uvidím. Snad ne, nemusím mít vše ze.
Musela si podstoupit nějaký zákrok?
@laurine ano, šla jsem na operaci. Bohužel malo který gynekolog endometriozu pozná, proto trva určení diagnozy strašně dlouho. Moje ji poznala jen díky cystě, která se ji nezdála, jinak vypadalo, že jasem zcela v pořádku. A ve finále srůsty v celé pánvy, prorostlé vejcovody atd… :/
@Lotyyy dr.rika že tekutina v břiše že možná praskla cysta nebo v rámci ovulace. Nic tam neviděl jiného. Kontroloval to dlouho. Vejcovody nemám.
@Lotyyy a Spinila jsi jen, jako hnědé, nebo i červená krev? Já do vcera lehce špinění na papir hnědé. A dnes červena trochu víc
@laurine jak kdy, někdy třeba týden po ms, jsem začala špinit, pak kus krve i s cuckem a pak nic… nekdy jen hnědě špinění třeba 10 dní po MS.
@Lotyyy nikdy jsem to neměla.
A mám čekat že tohle je mimo a že pak MS přijde na začátku dubna jak by měla?
Jak si to měla
@laurine Jojo tohle bylo mimo MS, MS mi chodila klasicky po 29-32 dnech a měla sem ji 3-4 dny fakt silnou a potom se dělo tohle.
Ahoj holky, chci se zeptat, vy co máte IVF úspěšně za sebou. Kolik jste během těhotenství přibrali? Měli jste těhotenství v pohodě? A poslední otázka, jak jste rodily? Mám placentu přes branku, tak se mi císař pravděpodobně nevyhne
jen mě to zajíma
Děkuji ![]()
@Lotyyy Ahoj, přibrala jsem cca 13kg (posledních 14 dnů jsem se už nevážila - rodila jsem 41tt+5), těhotenství bylo v pohodě, bez žádných komplikací (jen mi vadilo velké vedro v létě, motala se mi hlava kvůli nízkému tlaku), rodila jsem přirozeně (náročnější porod kvůli větší velikosti dcery a moji drobné postavě, ale zvládly jsme to
). Teď je dceři půl roku a má se čile k světu ![]()
Kolikátý tt jsi? A všechno v pohodě? ![]()
@Lotyyy
Ahoj, přibrala jsem asi 14 kg, těhotenství proběhlo v pohodě, a taky jsem rodila 41 + 5, porod byl vyvolávaný. Rodila jsem spodem, náročnější to bylo pak až ve 3. fázi plus rozsáhlejší poporodní zranění. Synovi teď budou 4 měsíce ![]()
Držím palce
![]()
@Pipouška @Rhian holky dekuji za vase zkušenosti
já jsem momentalne 25tt, až na tu placentu přes branku zatim vse v poradku. Jen tedy mě děsí váha, mam již teď 14kg nahore, jde mi to opravdu rychlosti blesku a dnes sem dokonce neprošla na cukrovce, hodnota na lacno 5,7.
@Lotyyy Jak člověk přibere v těhotenství je hrozně individuální, toho bych se neděsila, a po porodu jde cca deset kilo pryč hned - mimi, placenta, plodové obaly…
Ta cukrovka je úplně natěsno, viď? Záleží taky, cos jedla večer nebo i ten den předtím
@Lotyyy Ta placenta se ještě muže vytáhnout, je čas
a když ne, tak aspoň budeš vědět, kdy budeš rodit a nebudeš se nervovat jako já
to čekání a provádění všeho možného pro vyvolání bylo nekonečné ![]()
A pujdes ještě jednou na kontrolní odběr krve na tu cukrovku nebo tě rovnou zařadili do poradny?
A kila neřeš, opravdu necháš hodně v porodnici a potom při kojení a běhání kolem mimi, to půjde samo dolů ![]()
@Rhian @Pipouška Jojo v pondeli jdu znovu, ale představám tomu věřit. Jeste odpoledne sem si říkala ze 5,7 neni přeci moc, ale teď cos i pisu s holkama co cukrovku mají tak měli ty hodnoty 5,1-5,4 takže moje je asi fakt vysoká….
A ta placenta mě štve taky, ale co nadelam. Jedine pozitivum je přesně to, ze aspoň budu vedet kdy to bude ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.