Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@ol030124 to asi ano, ale chápu ze při jednom dvema to nemá cenu a proste se vloží a buď a nebo.. ![]()
@kamaradka32 píše:
@ol030124 to asi ano, ale chápu ze při jednom dvema to nemá cenu a proste se vloží a buď a nebo..
Primář dokonce říkal, že by ho to zbytečně oslabovalo…těžko říct zda ano nebo ne. Je to asi tak nebo tak stres a čekání. Buď na to zda se ujme a nebo na výsledky genetiky ![]()
Jak je to se schválením cyklu pojišťovnou. Když mi to teď schválí a dle dr.to platí 3 měsíce, můžu případně jít jinam a to schváleni platí? Nebo musí vyřídit znovu v jiném CAR?
@laurine píše:
Jak je to se schválením cyklu pojišťovnou. Když mi to teď schválí a dle dr.to platí 3 měsíce, můžu případně jít jinam a to schváleni platí? Nebo musí vyřídit znovu v jiném CAR?
To nevim. Zkus se zeptat v jiné diskuzi, třeba holky budou vědět. Jsem samoplátce.
Teoreticky by to asi mělo jít, je to schválené na tvé RČ, ale je otázka zda se dá vše stihnout jinde, aby ti to nepropadlo. Zejména pokud se již blížíš věkové hranici. Napadá mě, zda pak stačí zahajit to IVF do toho data…
@ol030124 jj už jsem psala o vyjádření do Reprofitu do Ostravy. Ale jak říkáš tlačí mě čas.
A ty jsi samoplatce již tedy po 40tce?
@laurine píše:
@ol030124 jj už jsem psala o vyjádření do Reprofitu do Ostravy. Ale jak říkáš tlačí mě čas.
A ty jsi samoplatce již tedy po 40tce?
Jj, 40+
Tak uvidíš co ti napíší, ale určitě budou mít nejověřenější informace ze kterých bude možné vycházet.
Teď mi v CAR kde jsem teď nabizi „věrnostní slevu“
Setkali jste se s tím někdy?
@laurine ahoj, moc mě mrzí, že to tak dopadlo
.
Stran genetiky.. K tomu, aby se mohla udělat genetika zdarma musí být indikace od genetika. U něj musí proběhnout ty odběry a jeho vyjádření. Nám to dělali před první stimulací a ano.. trvalo to a asi o půl roku se to celé díky tomu prodloužilo. Genetické vyšetření zdarma nemůže indikovat gynekolog. Pak je ještě podmínka, že musí být minimálně 3 embrya. Zdarma je pak vyšetření myslím 3-5 a za každé další se něco připlatí.
Pak stran kvalitního uhnizdeni. Před transferem rozhodně doporučuji metodu Mojžíšové. Je to dru fyzioterapie s uvolněním pánevního dna. Čím vyšší věk, tím větší úspěšnost, protože je větší pravděpodobnost, že je to pánevní dno nějak zatuhle a zablokovane.
A taky jsme prechazeli do jiného čáru a schvalování tam muselo být nové. Ale vůbec na něj nečekali- nezdrželo se to tím.
Jinak věřím, že jsi teď úplně na hromadce. Ale být Tebou, tak se do té stimulace ještě hecnu. Však na KET můžeš jít klidně za rok, až se na to budeš cítit. Ale pořád budeš mít tu možnost. Když tam nepůjdeš, tak si to pak můžeš vyčítat..
Drž se ![]()
@Myska1984 jj snažím se.
Teď jsem začala chodit na rehab a uvolnění pánve a pod.
A mám dotaz. Včera večer šílená bolest pod žebrama a celkově ve středu břicha a píchání v podbřišku az dolů. Trvalo to dlouho. Teď od rána nic. Včera jsem zaspinila a dnes lehce na papír taky. Nepovedlo se to KET, kdy 6.3.byl test negativní, MS začala 8.3. a skončila 13.3. pak 14.3. jsme měli doma romantickou chvilku a teď včera ta bolest a zašpinění. Nevím co to. ![]()
Doufám že to není nějaká cysta nebo tak.
@laurine A jak si se rozhodla? Pujdes do toho jeste?
Jinak to samozrejme muze byt cysta nebo uhnizdeni embrya po romantické chvilce
… Nebo taky cokoli jiného. Bolí to pořád?
@Myska1984 uhnízdění embrya samo od sebe to být nemůže když nemám ani jeden vejcovod. Takže jediné cysta.
Neboli to. Jen lehce špinim na papír. Dnes mám roční preventivku na gynde, tak uvidím.
Ještě do toho půjdeme. Poslední stimulace v dubnu a odběr. Uvidíme co z toho vzejde,.kolik se podaří odebrat a úspěšně oplodnit vajíček a snad budu mít na konci dubna ten nejhezčí dárek k narozkám. Jiný dárek ani nepotřebují, jen toho drobka ![]()
@laurine moc držím palečky. My půjdeme v květnu na domluvu na KET, takže v tom budeme asi spolu ♥️ 🍀
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.