Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj,
chci se zeptat, zda tu je někdo, kdo letos začne chodit do Gennetu v Liberci nebo v nedávné době byl a chtěl by se podělit o zkušenosti. ![]()
Našla jsem jen staré diskuze.
My byli na první návštěvě a i přes starší recenze, jsem byla velice mile překvapena, jak milý přístup měli. Akorát to byl strašný fofr a moc i formací najednou
Čoověk by neřekl kolik potřebuje vyšetření.
Co Vaše zkušenosti?
@AnnaTucci ahoj,
My jsme tam chodili od léta 2021 do ledna 2022 a vše úplně super! Jsou tam tedy trochu delší čekací doby, ale dá se to. Byla jsem na pruchodnosti vejcovodu a bylo to úplně v pohodě, jen to stalo 2 tisíce…
No a pod křídlo si nas vzala Mudr. Bydzovska a ta i když byla někdy trochu raznejsi, tak nám po všech nutných lecbach a čekání v lednu 2022 provedla inseminaci a vyšla nám hned napoprvé a teď tu máme téměř 3mesicni princeznu ![]()
Určuje budete spokojeni, jen to chce občas pevné nervy s čekáním a v klidu vždy spravovat veškeré info, co dostanete
proto jsem tam chodila vždy s manželem, ať jsme na ty informace dva ![]()
@AnnaTucci spokojená se vším kromě svého výsledku, bohužel… Chodili jsme srpen 2021 až listopad 2022, 3 IVF. Doktorka Macenauerová i Holcová super, jedno i lékař, nepamatuju si jméno, taky dobrý.
Ahoj, byli jsme na 2 IVF a byli jsme moc spokojení. Všichni jsou moc příjemní a dělají hodně vyšetření, a to před každým IVF.. Přístup všech je na velice profesionální úrovni..
Bohužel jsme se miminka nedočkali. Proto jsme vyměnili CAR a výsledek 3. IVF byl katastrofální. Aktuálně řešíme CAR pro 4. IVF… Trošku zvažuji se do Liberce i vrátit, ale nejsem ještě rozhodnutá. Cenově mi Gennet přijde jako levnější CAR pro pojištěnce.
Ahoj, chodíme do Gennetu od začátku roku. Naše doktorka je paní Macenauerová a nemůžeme si ji vynachválit. Zatím jsme se setkali pouze s milými lidmi (i na recepci). Máme za sebou všechna vstupní vyšetření a první inseminaci. Nechceme jít do IVF, dokud nevyzkoušíme všechny pokusy IUI na které máme od pojišťovny nárok. Obávám se, že mému zdravotnímu stavu by hormonální léčba neudělala dobře a manžel nechce v žádném případě abych to podstupovala. Má špatný spermiogram, hodně kolísavý. Nejdříve jme měli špatnou pohyblivost, pak vše OK, teď zase menší počet. To mi řekli zrovna u té první inseminace, tak mě to docela zklamalo. Prý by se měl objednat k andrologovi, ale jestli chci, zkusí prý ještě jednu IUI. Z toho jsem byla vykulená, od začátku věděli jaké jsou naše plány. Buď tomu moc šancí nedávají, nebo chtějí přeci jen pošoupnout k tomu IVF. To člověk neví. Každopádně je v tom paní Macenauerová nenápadná a citlivá, nijak hodně netlačí a nenutí a dá se s ní domluvit. Doufám, že s nimi bude řeč, až se budeme hlásit o 3. pokus ![]()
Má někdo z váš zkušenost, že to třeba už zatrhli po 2. pokusu nebo že se ty výsledky spermiogramu takto hodně měnily?
Podařila se někomu v tomto Gennetu metoda IUI?
@PattieW. Za mě jen můžete doktorce Macenauerové plně věřit, vždy chce to nejlepší pro ten daný pár, je odborník se srdcem na pravém místě.
Spermiogram se může změnit za 3 měsíce výrazně, myslím že proti vyšetření andrologem není žádný důvod, muž může zkusit užívat i nějaký doplněk na zlepšení kvality spermií, třeba párový myo-inositol, ale dát tomu ty tři měsíce.
My IUI vůbec nezkoušeli. Pokud je vážně velkým problémem hormonální stimulace, jde použít i IVF v nativním cyklu nebo s minimální stimulací, a paní doktorka je oběma těmto metodám přístupná. IUI obecně zase o tolik úspěšnější není, no… Proto asi jistá rezervovanost. Určitě vás nebude do ničeho tlačit, nechala bych si ale poradit co by viděla jako nejlepší postup zrovna u vás.
@PattieW. Ahoj, my byli na IUI u Bydzovske loni v lednu a hned z prvního pokusu máme doma už 4mesicni princeznu ![]()
U nás byly problém pomalé spermie
@Majdasss ahojik a jak se zlepšily pomalé spermie? též máme asi takový problém..teď čeká na výsledky z gennetu na spermiogramu..
Nakonec nám také vyšlo 2. IUI. Snad vše půjde dobře. Máme velmi dobré zkušenosti s doktorkou Gabrielovou a Macenauerovou. Určitě to chce se nedat. Nenechat se hned natlačit do IVF. Říkali nám, že není šance a byla ![]()
@Majdasss jj tak super.. přítel bere zinek selen, a folandrol…tak uvidíme jaký bude zlepšení…
@Majdasss @Nikoosha Také bral manžel Folandrol a pomohl. Ty výsledky spermiogramu byly ale pokaždé úplně jiné. Nevím jak moc se jim dá věřit. Každopádně tam vždy bylo napsané - nevhodné pro IUI. Určitě se vyplatí to nevzdávat a pořád to zkoušet.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.