Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj,
chci se zeptat, zda tu je někdo, kdo letos začne chodit do Gennetu v Liberci nebo v nedávné době byl a chtěl by se podělit o zkušenosti. ![]()
Našla jsem jen staré diskuze.
My byli na první návštěvě a i přes starší recenze, jsem byla velice mile překvapena, jak milý přístup měli. Akorát to byl strašný fofr a moc i formací najednou
Čoověk by neřekl kolik potřebuje vyšetření.
Co Vaše zkušenosti?
@AnnaTucci ahoj,
My jsme tam chodili od léta 2021 do ledna 2022 a vše úplně super! Jsou tam tedy trochu delší čekací doby, ale dá se to. Byla jsem na pruchodnosti vejcovodu a bylo to úplně v pohodě, jen to stalo 2 tisíce…
No a pod křídlo si nas vzala Mudr. Bydzovska a ta i když byla někdy trochu raznejsi, tak nám po všech nutných lecbach a čekání v lednu 2022 provedla inseminaci a vyšla nám hned napoprvé a teď tu máme téměř 3mesicni princeznu ![]()
Určuje budete spokojeni, jen to chce občas pevné nervy s čekáním a v klidu vždy spravovat veškeré info, co dostanete
proto jsem tam chodila vždy s manželem, ať jsme na ty informace dva ![]()
@AnnaTucci spokojená se vším kromě svého výsledku, bohužel… Chodili jsme srpen 2021 až listopad 2022, 3 IVF. Doktorka Macenauerová i Holcová super, jedno i lékař, nepamatuju si jméno, taky dobrý.
Ahoj, byli jsme na 2 IVF a byli jsme moc spokojení. Všichni jsou moc příjemní a dělají hodně vyšetření, a to před každým IVF.. Přístup všech je na velice profesionální úrovni..
Bohužel jsme se miminka nedočkali. Proto jsme vyměnili CAR a výsledek 3. IVF byl katastrofální. Aktuálně řešíme CAR pro 4. IVF… Trošku zvažuji se do Liberce i vrátit, ale nejsem ještě rozhodnutá. Cenově mi Gennet přijde jako levnější CAR pro pojištěnce.
Ahoj, chodíme do Gennetu od začátku roku. Naše doktorka je paní Macenauerová a nemůžeme si ji vynachválit. Zatím jsme se setkali pouze s milými lidmi (i na recepci). Máme za sebou všechna vstupní vyšetření a první inseminaci. Nechceme jít do IVF, dokud nevyzkoušíme všechny pokusy IUI na které máme od pojišťovny nárok. Obávám se, že mému zdravotnímu stavu by hormonální léčba neudělala dobře a manžel nechce v žádném případě abych to podstupovala. Má špatný spermiogram, hodně kolísavý. Nejdříve jme měli špatnou pohyblivost, pak vše OK, teď zase menší počet. To mi řekli zrovna u té první inseminace, tak mě to docela zklamalo. Prý by se měl objednat k andrologovi, ale jestli chci, zkusí prý ještě jednu IUI. Z toho jsem byla vykulená, od začátku věděli jaké jsou naše plány. Buď tomu moc šancí nedávají, nebo chtějí přeci jen pošoupnout k tomu IVF. To člověk neví. Každopádně je v tom paní Macenauerová nenápadná a citlivá, nijak hodně netlačí a nenutí a dá se s ní domluvit. Doufám, že s nimi bude řeč, až se budeme hlásit o 3. pokus ![]()
Má někdo z váš zkušenost, že to třeba už zatrhli po 2. pokusu nebo že se ty výsledky spermiogramu takto hodně měnily?
Podařila se někomu v tomto Gennetu metoda IUI?
@PattieW. Za mě jen můžete doktorce Macenauerové plně věřit, vždy chce to nejlepší pro ten daný pár, je odborník se srdcem na pravém místě.
Spermiogram se může změnit za 3 měsíce výrazně, myslím že proti vyšetření andrologem není žádný důvod, muž může zkusit užívat i nějaký doplněk na zlepšení kvality spermií, třeba párový myo-inositol, ale dát tomu ty tři měsíce.
My IUI vůbec nezkoušeli. Pokud je vážně velkým problémem hormonální stimulace, jde použít i IVF v nativním cyklu nebo s minimální stimulací, a paní doktorka je oběma těmto metodám přístupná. IUI obecně zase o tolik úspěšnější není, no… Proto asi jistá rezervovanost. Určitě vás nebude do ničeho tlačit, nechala bych si ale poradit co by viděla jako nejlepší postup zrovna u vás.
@PattieW. Ahoj, my byli na IUI u Bydzovske loni v lednu a hned z prvního pokusu máme doma už 4mesicni princeznu ![]()
U nás byly problém pomalé spermie
@Majdasss ahojik a jak se zlepšily pomalé spermie? též máme asi takový problém..teď čeká na výsledky z gennetu na spermiogramu..
Nakonec nám také vyšlo 2. IUI. Snad vše půjde dobře. Máme velmi dobré zkušenosti s doktorkou Gabrielovou a Macenauerovou. Určitě to chce se nedat. Nenechat se hned natlačit do IVF. Říkali nám, že není šance a byla ![]()
@Majdasss jj tak super.. přítel bere zinek selen, a folandrol…tak uvidíme jaký bude zlepšení…
@Majdasss @Nikoosha Také bral manžel Folandrol a pomohl. Ty výsledky spermiogramu byly ale pokaždé úplně jiné. Nevím jak moc se jim dá věřit. Každopádně tam vždy bylo napsané - nevhodné pro IUI. Určitě se vyplatí to nevzdávat a pořád to zkoušet.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď