Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@taralevoe Chodím do Podolí, ale teď budu mít konzultaci v Gynem protože mají otevřenou klinickou studii na IVF a pokud by mě tam vzali, tak bych měla cyklus zdarma a bez pokusu na pojišťovnu, takže jakoby navíc k těm 4 cyklům které u nás hradí pojišťovna. Částečně proto i hubnu, abych splnila limit BMI.
Jako jo, doktorři sice tvrdí že ty doplňky nemjí až takový vliv, ale ty anekdotické zkušenosti jiných žen naznačují že nějaký vliv mít budou. A co si budem, i pokud by si tím člověk zvýšil šance třeba o 5-10%, tak to za to stojí.
Nejsi náhodou i na Redditu? V USA u starších ženských frčí užívání růstového hormonu v průběhu stimulace a co tam tak ženské píšou, tak to taky dost pomáhá. Bohužel v Evropě toto není schválený postup, takže to není možnost zkusit, ale když si o tom člověk něco pohledá, tak je to zajímavé čtení.
@taralevoe Ahojky, přidám zkušenost s Gennet Liberec, s úvod. konzultací u Holcové. Bylo to příšerný a to vážně nejsem na doktory citlivka! Nejvíc jsem litovala manžela, který byl takhle u doktora kromě prevence poprvé. Posadila nás na židle a už to valila, byla nepříjemná, vůbec nevysvětlila možnosti, sepsala si vše do počítače, pak mě vzala na lehátko a vyšetřila, manžel stále na židli a jen koukal, pak nám vrazila zkumavky, ať jdeme pro moč, no a aniž by vysvětlila možnosti (manžel je vůbec neznal, zatím jsme o IVF nemluvili), tak naplánovala odběry, mně hysteroskopii v narkóze!! (to manžela úplně vytočilo, že nemáme ani výsledky ničeho a už na narkózu) a na můj dotaz, jestli nezkusit inseminaci (vždyť jsme mohli mít výsledky dobrý!!) mi řekla, že to v tomhle věku nemá cenu a ještě se tak ušklibovala (je mi 38!).
Spermiogram v Liberci je nějak 2700, ale může se zajet na Letnou do Prahy a tam je zdarma. Manžel jel do Prahy, průběh ok.
Při odchodu nám teda dali termín na tu hysteroskopii a papíry ať si vyřídím předoperační u praktika. A termíny na odběry a genetiku.
Na tu hysteroskopii jsem nešla, domluvili jsme se s manželem, že počkáme na výsledky.
A měli jsme strašný štěstí, že než jsme se dočkali termínu konzultace výsledků, tak jsem otěhotněla přirozeně.
Za sebe doporučuju se přeobjednat, možná ty postupy jsou u všech stejný, ale proč to absolvovat takhle nepříjemně a bez vysvětlení možností a tak, tohle bylo jak maso na porážku, měla jsem strašnou chuť jí něco říct!!
Držím ti moc moc pěsti ![]()
Jo a pro zajímavost, ty výsledky doteď nemáme, protože jsme šli na výsledky genetiky, ale na ty běžný výsledky, jak moje, tak spermiogram, musí zas být termín u Holcové, aby je řekla,..jen papíry nám odmítli dát a vzhledem k tomu, že jsem pak měla spoustu vyšetření v těhotenství (jsem na rizikovém a dělali mi hematologii atd..) a manžel má novou práci, tak jsme se jim na ten termín vykašlali. Ale zajímalo by mě, jestli by nám tam říkala, jak musíme na IVF, že to jinak nejde. A já těhotná. Buď jsme měli strašný štěstí anebo ty výsledky nebyly špatný, netušíme nic. Někdy pro to zajdu, teď se soustředim, aby těhotenství dobře dopadlo.
@Anonymní píše: Více
Ty jo, tak to koukám že moje zkušenost s doktorkou Holcovou nebyla až tak strašná.
Já teda nepotřebovala nějaké vysvětlování možností, toho jsem měla už načteno dost a věděla jsem že se IVF nevyhneme, ale štvalo mě že se odmítá o dalším postupu a tak úplně bavit, dokud nemá v ruce všechny výsledky.
Prostě jak člověk neskákal jak ona pískala, tak byla nepříjemná,
Vsadila bych se, že od ní spousta párů uteče jinam a proto když se jim tam hlásí někdo nový, tak ho šoupnou k Holcové.
K těhotenství ti moc gratuluju! A kdyžtak zkus tam zavolat a říct že potřebuješ veškeré výsledky pro jiného doktora a oni ti je pošlou. teda alespoň mě neměli problém výsledky dát když jsem přecházela do jiného CAR:
@Gracetheworld Myslíš, že mi to musí dát? My o žádnou konzultaci nestojíme. Navíc ty výsledky jako AMH, spermiogram atd, ten základ bysme si dokázali přečíst sami. Oni vědí, že jsem těhotná, byla jsem tam na screeningu a Prenascanu, to bylo vše fajn. I ta doktorka na genetice byla super, myslím že Horáková se jmenuje. Tam jsme pro ty výsledky pro jistotu šli, když se to může týkat prckat, ale vše zásadní ok.
Myslím že ano, máš na to nárok. Já jsem se s nimi tedy dohadovat nemusela, normálně jsem tam napsala email, že pro jiného lékaře potřebuji výsledky a vše mi poslali v zašifrované složce. Nevím tedy jestli je to standard, nebo jsem jen měla štěstí.
@Gracetheworld zkusím, díky. Přišlo mi divný, že s tím dělají takový ofuky, jsou to naše výsledky ![]()
Ano přesně tak mě paní doktorka Holcová taky odradila… přesně pořád nás tlačila do ivf a pak sem ji řekla že prostě na to nemáme že chci zkusit iui tak ní řekla že to jsou vyhozené peníze…no chování se mi vůbec nelíbilo..tak zvažují přechod na jinou kliniku…buď ráda že si otěhotněnila přirozeně
![]()
@Nikoosha No přesně!
Hlavně manžel vůbec nevěděl, jaké jsou možnosti, neříkala jsem mu nic a takhle na chlapa naběhnout, že já jdu rovnou na zákrok, aniž bysme cokoliv věděli… My už dítě máme, takže jsme byli na vyšetření opravdu poprvé a ona to dobře věděla. Pořád je i možné, že ty výsledky máme dobré, jen to trvalo déle vzhledem k věku atd. Tak proč by pak inseminace byla nesmysl?!
Moc děkuju, jsme šťastní no. Je to zase hodně rizikové, ale snad to dobře dopadne ![]()
Aha, tak teď jsi mě popravdě tak vyděsila, že se mi tam už vůbec nechce. Přemýšlím, že to zruším. ![]()
Mně je 41, takže ještě víc než tobě, jedno dítě už taky máme (přirozeně skoro na první šťouch v mých 37) a přesně jako vy, na IVF nemáme zrovna peníze a proto tam nechceme, chceme zkusit IUI. Jestli to má být tahle nepříjemná Dr. a rovnou ti řekne, že IUI je ztráta času, tak teda nevím. Můžu se zeptat, jak dlouho vám to trvalo otěhotnět? Asi víc jak rok, že ses rozhodla tam jít?
Já teda už nevím, co dál dělat, jestli se radši objednat třeba do Prahy do toho Podolí. Ještě by to taky šlo.
Jako já jsem psychicky v nepohodě už teď, že nám to nejde (podle mého gynekologa a hormonálního profilu, ultrazvuku apod. jsem v pořádku, ale víme, že ten nezjistí všechno no)…a představa takové nepříjemné baby, tak to mě už odrovná úplně.
@taralevoe Mrzí mě to, třeba byste měli štěstí na její lepší den, ale za mě vážně hrůza. My jsme se snažili tak nepravidelně asi rok a půl, máme už totiž dvě děti (obě otěhotnění hned), ale pak mě můj gynekolog začal trochu plašit, že jestli to třetí opravdu chceme, tak abysme stihli případně vyšetření a IVF na pojišťovnu, tak jsme na ta vyšetření radši šli, ale o IVF jsme nebyli moc přesvědčení a jak na nás naběhla s tou hysteroskopií a vším, tak myslím, že neotěhotnět přirozeně, nechali bychom to už při dvou dětech, člověk je strašný vděčný za dvě děti a nějaký pokusy nejsou úplně pro nás.
A co to je ta hysteroskopie? To se dělá standardně nebo si myslela, že je k tomu u tebe nějaký důvod? A nakonec jsi tam tedy asi nebyla?
Já přemýšlím, jestli bych mohla požádat svého gynekologa, že by mě na tu hystero poslal jinam, třeba do nemocnice, kde jsem rodila, možná to tam dělají…ale to je asi bez šance, co? Taky bych chtěla vyšetření průchodnosti vejcovodu, neb mám jen jeden…a kdyžtak IUI…ale jestli od toho tak moc odrazuje, tak teda nevím… hergot, to mě ale fakt štve už teď
Člověk tam jde přece z vlastního rozhodnutí, nikdo nás tam neposílal, je naše věc že chceme ještě jedno dítě a já nechci čekat na zázrak, když mi utíká čas a každý měsíc při MS zažívám krizi…tak by snad mohli být trochu víc nápomocní a odpustit si poznámky.
Jak závidím teď těm, které jsou „staré, tlusté“ a zapadnou přirozeně, tak tohle nemusejí podstupovat a nikdo jim nic neřekne
(a pár jich takových znám
)
@taralevoe Právě že k té hysteroskopii důvod nebyl, oni to dělají standardně, že to tam zkouknou a vlastně to podala už jako jejich přípravu na to IVF, že to mají zmapovaný a kdyby tam bylo něco třeba řešit, tak to udělají při tý hysteroskopii rovnou. To nám ale přišlo v situaci, kdy jsme neznali žádný výsledky ani moje ani manžela, docela málo důvod k narkóze a zákroku… rovnou mi strčili papíry na předoperační a ty šílený souhlasy, co se může stát… a při odchodu nám dali i termín… Pak jsem to telefonicky zrušila.
Ahooj, ráda bych obnovila diskuzi 😄 my jsme si nechávali chvilku pauzu… teď to zkoušíme znovu, momentálně máme doktorku Gabrielovou, přijde mi moc 😁Jak jste dopadly děvčata??
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.