Gennet Liberec 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5618
1.5.24 11:21
@Anonymní píše: Více

Hele, je tam toho víc s čím jsem nespokojená. Neříkám že je to špatná lékařka, ale moje nespokojenost pramení hlavně z jejího přístupu. Ona se zdá jako děsně milá a hodná, dokud se na něco nezeptáš, nebo o něčem nechceš diskutovat, nebo máš na něco jiný názor.
Například nám sami doporučili genetiku embryí z důvodu mého věku, Doktorka ale chtěla udělat čerstvá transfer a na genetiku poslat ten zbytek. Já jsem se jen zeptala jestli by nebylo možné ET nedělat, pokud bude co tak na genetiku poslat všechno a pak kdyžtak udělat KET (za předpokladu více embryí) a ona na mě úplně vyjela že v mém případě není důvod ET nedělat a že tedy bude čerstvý transfer.
Nebo když před stimulací řekla ať zvýším příjem bílkovin. Já už takhle jím stravu na bílkoviny hodně bohatou a kvůli redukci hmotnosti si stravu celkem hlídám, tak jsem se zeptala jestli je potřeba víc než 1.5 g bílkovin na kg tělesné váhy, nebo jestli to stačí, protože nadměrný příjem bílkovin zase hodně zatěžuje ledviny. Na to jsem odpověď nedostala, jen řekla ať jím hodně bílkovin :nevim:
Máme problém ve spermiogramu, když jsme probírali laboratorní metody, tak řekla že pokud to bude možné, použijí metodu MFSS. Dovolila jsem se zeptat za jakých podmínek metoda použít nejde, odpověď jsem opět nedostala, jen hodně důrazně zopakovala že pokud to půjde, tak ji použijí.
Dál třeba v průběhu stimulace při ultrazvuku se mnou skoro nemluvila, jen si pro sebe něco mumlá a ani člověku pořádně neřekne kolik folikulů vidí a jak jsou velké, takže pořádně nevíš na čem jsi.

Takže tohle máš tak pro představu. Za celý cyklus jsem jeden ultrazvuk měla s doktorem Leahomschi a ten byl super. U toho ultrazvuku mi vše vysvětlil, popisoval co vidí a pak mi dal i krásnou tabulku s přehledem na kterém vaječníku je kolik folikul a jak jsou velké. Prostě oproti Holcové úplně něco jiného. OPU mi zase dělala doktorka Macenauerová a taky super. Pak když za mnou přišla na pokoj na konzultaci, tak vše parádně vysvětlila, když jsem se jí také zeptala na ty bílkoviny s tím že teď jím ten 1.5g na kilo váhy, tak mi dala jasnou odpověď že by bylo dobré to zvýšit na 1,8 g ale že s ohledem na ledviny by nedoporučovala překračovat 2g na kilo váhy a prostě to jednání bylo úplně jiné. Člověk neměl pocit jako že ji otázkami otravuje a ještě dostal odpověď.

To že snad ani jednou jsem k Holcové nešla na čas už je jen detail, standardně jsem čekala tak 45 minut po čase objednání, a to i když jsem byla objednaná na 7:30 ráno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.5.24 11:26

@Gracetheworld Achjo! Mohla bys mi prosím tě napsat, co nás čeká u ní na té první konzultaci? Je mi skoro 39, takže vysoký věk mám.. Jinak jsme byli vždy zdraví a už jedno dítě máme přirozeně. Samozřejmě jsem si vědoma, že možná je u nás už vše blbě kvůli věku (manžel má 40). Imunologii+hematologii už mám vyšetřenou, mám Leidenskou mutaci. Hormonální vyšetření a spermiogram zatím nemáme.

• Citovat
  • Upravit
5618
1.5.24 11:36

Jak říkám, její odbornost nezpochybňuju, jen mně osobně nesedí její jednání, ale na výsledku to nic nemění.

Na první konzultaci ti udělá gynekologické vyšetření, tebe i partnera se bude ptát na rodinnou anamnézu, genetické vady v rodině a tak. Ten genetický dotazník co mají na stránkách po nás nechtěli, na všechno se nás tam doktorka zeptala a psala si to rovnou.
Oběma vám vezmou krev na genetiku a tobě možná i imunologii, ale pokud už jí máš vyšetřenou, tak třeba ne. V každém případě si s sebou vezmi lékařskou zprávu z té imunologie.
Dostaneš žádanku na další krev na hormonální profil, kdy se krev bere 2.-4. DC a oba dostanete žádanku na moč. Já to tam nesla když jsem si nechávala nabrat ten hormonální profil. Partner určitě dostane žádanku na spermiogram.
Pak vás čeká cca 8 týdnů čekání na tu genetiku a pak pokud je vše v pořádku, tak asi už můžete začít s IVF. To ti doktorka vysvětlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.5.24 11:39

@Gracetheworld děkuju ti moc!!! :hug: Genetiku už u nich taky máme, nechávali jsme si minule dělat, mají to v počítači, ta imunologie byla taky u nich, tak by se to mohlo zkrátit. Uvidíme podle výsledků, zatím nejsem moc žhavá do IVF, no kdo asi je :andel: Manžel naštěstí vše nechává na mně a nemá s ničím problém :lol:

• Citovat
  • Upravit
5618
1.5.24 11:49

Klidně napiš SZ pokud bys o tom chtěla pokecat. IVF není žádná hrůza, tak není důvod se toho nějak moc obávat.
Pokud už u nich všechna tato vyšetření máte, tak se vám všechno opravdu výrazně zkrátí. Nás zdržela hodně ta genetika a pak nález ureaplasmy, kterou jsme museli přeléčit a to bylo dalších 7 týdnů čekání.
Kdy máš narozeniny? Pokud je ti 39, tak už fakt moc času nemáš, IVF pojišťovna hradí jen než ti klapne 40, tak bych to být tebou nezdržovala a do IVF šla hned jak to půjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.5.24 11:52

@Gracetheworld V červenci…mi bude 39 letos. Jo, ten věk stojí za starou belu, neodkládali jsme to záměrně, život no.. Peníze to hradit jsme schopni mít (budeme prodávat byt), ale spíše vnímám ten věk už nic moc. Vám je kolik? Snažíte se o první? Držím všem moc pěsti!!!

• Citovat
  • Upravit
5618
1.5.24 12:44

Tak to ještě máte čas, když jsi napsala že je ti 39, tak jsem myslela že ti 40 bude ještě letos. Takže není čas ztrácet čas, ale ještě to není tak hrozný a ivf v klidu stihnete.
Mně za pár měsíců bude 36, takže taky žádná mladice. Snažíme se o první a naprosto tě chápu. Ono když toho pravého chlapa člověk potká až po 30, tak holt ten věk utíká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.5.24 12:49

@Gracetheworld Děkuju, jsi milá. Dočtu si tu pak tvůj příběh a ještě si napíšeme,.trochu se v tom ztrácím, ještě jsem ty metody nestudovala :zed: :lol:

• Citovat
  • Upravit
365
13.5.24 22:03

@Gracetheworld ahoj, chci se zeptat, byli jste na tom spermiogramu v Gennetu Liberec? Nečetla jsem celou diskuzi, tak se omlouvám. Asi to pro nás teď bude aktuální. Nedaří se nám druhé dítě (první před 4 lety jsme počali skoro hned). Já si nechala udělat hormonální profil a folikulometrii, všechno vyšlo dobře. Ovulaci mám, hormony v normě, i štítná.
Tak ještě chci ten spermiogram, manžel souhlasil nakonec :lol: (nj, chlapům se do toho většinou moc nechce).
Pak se chci zeptat, to vyšetření průchodnosti vejcovodů udělá gynekolog, ke kterému chodíš, nebo musíš do CAR? Liberec máme nejblíž, tak ten Gennet bude asi jasná volba. Všechny ostatní CARy jsou 100 a víc km od nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
14.5.24 08:43

@taralevoe Ahoj, ano spermiogram byl v Gennetu a ta průchodnost vejcovodů taky. Tu průchodnost běžný gynekolog nedělá, ten by tě maximálně odeslal do nemocnice na laparoskopii. V tom CAR to dělají tou kontrastní látkou, ale platí se za to nějakých 2700. Vyšetření alespoň pro mě bylo absolutně nebolestivé a úplně v pohodě, tak se kdyžtak není čeho bát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
14.5.24 11:23
@Gracetheworld píše: Více

Děkuju moc, já jdu za týden a něco ke svému gyndaři pro tu žádanku na spermiogram…tak se ho rovnou zeptám i na tu průchodnost, aby mě kdyžtak poslal. Jinak se asi můžu objednat i sama, ne? Nejde mi o peníze, to klidně zaplatím. :) Dávám tomu čas do konce léta (snažíme se rok, mezitím bylo jedno biochemko, z čehož usuzuju, že průchodnost je snad dobrá, ale chci mít jistotu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
14.5.24 13:02

@taralevoe A nechceš se rovnou objednat do toho Gennetu? Měla bys to asi jednodušší než jít přes svého gynekologa. Žádanku nepotřebuješ, stačí normálně zavolat a objednat se. Oni vás pak už posšlou jak na to spermio, tak na tu průchodnost a k tomu vám naberou nenetiku a imunologii a budeš mít kdyžtak všechna základní vyšetření hotová.
Pak budete mít kdyžtak už všechno připraveno, pokud byste chtěli zkusit třeba IUI, nebo tak něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
14.5.24 14:53
@Gracetheworld píše: Více

Díky, máš asi pravdu, bude to tak jednodušší. 🙂 Všechna ta vyšetření jsou podstatná, jen nevím, jestli ta genetika, když už spolu jedno zdravé dítě máme, nebo posílají i tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
14.5.24 15:03

@Gracetheworld ještě se zeptám, nevíš, jaké jsou tam čekací lhůty, když se třeba hned zítra objednám? My totiž budeme červenec - srpen skoro celý od sebe, budu s malou u mých rodičů na druhém konci republiky. Ale stejně můžu na pár dní přijet zpátky (což i plánuju, abychom neprošvihli to „snažení“, nechci ztratit ani měsíc). :) A udělali by to všechno v jeden den, nebo navíckrát? To spermio, průchodnost, imuno, popř. genetiku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
14.5.24 15:20

@taralevoe Hele, nám genetiku dělali hned na první návštěvě, ale tedy děti ani jeden ještě nemáme, tak nevím jestli to je standard, nebo ne. A počítej s tím. že vyhodnocení výsledků trvá nějakých 8 týdnů, není to hned.
Když jsem se objednávala poprvé, tak na první konzultaci byla čekací doba tak nějak kolem měsíce, ale to se bude měnit podle toho jak jsou zrovna vytížení. Zavolej tam a uvidíš.
Krev na tu genetiku a imunologii nám brali hned ten den první kontroly, pak jsme tam ještě nesli moč na nějaké testy, ale to by se tam taky dalo donésk klidně hned druhý den. Manžel se na spermio objednal taky hned, a bylo pak během několika dní.
Akorát pak musíš počítat s tím, že to vyšetření průchodnosti vejcovodů se dělá hned po skončení MS, takže je potřeba to naplánovat. Říkali že ideálně tak 5-8 DC.

Ono všechny ty vyšetření chvíli zaberou, proto je lepší se tam objednat radši dříve, než později ať už to člověk rozjede. Já razím heslo že není čas ztrácet čas, kor pokud je člověku už přes 30.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.