IVF 2023

• Fotoalbum (89)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1228
6.3.24 12:55

@laurine no musím ti říct, ze váží samozřejmě ale ne tak, ve smyslu..berou to jako samozřejmost asi jako kdyz holka co má krásná prsa a holka co má lentilky a musela pod kudlu …která si jich bude vážit více, no jasne ze tak která pro to musela podstoupit silenosti..

Mluvím z vlastní zkušenosti, syna mám na první pokus přirozeně a přišlo mi to Jakl naprosto jasná a samozřejma věc, ze jsem otěhotněla … :nevim:

Teď si říkám paneboze jaký to byl zázrak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
6.3.24 13:02
@laurine píše:
@kamaradka32
Snažíte se o první? 4 roky, ty blaho.
Tak máme přes IVF 11 úžasného syna
Chtěli jsme druhé, od roku 2017 dvě mimoděložní a oba vejcovody pryč. Před Vánoci ET a teď KET a nic. Zamrazene už nic. Za necelé dva měsíce mám 40, takže času není moc. I dr. říkal. Jedině teď v březnu absolvovat stimulaci a druhou v dubnu a mít tak více vajíček, jestli to jde. A pak transfer v dubnu a případně později. Hlava mi z toho jde dnes kolem. Jela jsem těch 50 km od dr. v slzách.
@laurine píše:
@kamaradka32
Snažíte se o první? 4 roky, ty blaho.
Tak máme přes IVF 11 úžasného syna
Chtěli jsme druhé, od roku 2017 dvě mimoděložní a oba vejcovody pryč. Před Vánoci ET a teď KET a nic. Zamrazene už nic. Za necelé dva měsíce mám 40, takže času není moc. I dr. říkal. Jedině teď v březnu absolvovat stimulaci a druhou v dubnu a mít tak více vajíček, jestli to jde. A pak transfer v dubnu a případně později. Hlava mi z toho jde dnes kolem. Jela jsem těch 50 km od dr. v slzách.

A jak jsi na tom byla u posledního odběru vajíček, kolik jsi jich měla a bylo PGT? Protože pokud jsi z toho jednoho měla zdravé embryo, asi bych to do té čtyřicítky zkusila ještě jednou, pokud teda samozřejmě nejsi už psychicky semleta a nechceš si dát pauzu nebo toho nechat, pochopitelné by bylo všechno. Na KET bych si naopak chvíli počkala, až zregeneruješ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1521
6.3.24 13:25

@Rhian nemáme už nic zamrazene. Měli jsme 6 vajíček, a jedno ET prosinec, druhé KET únor.
Museli bychom podstoupit novou stimulaci a odběr. Nevím čím možným ještě podporit aby jich bylo více. Dr. říkal že by zvýšil dávky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
6.3.24 13:59
@laurine píše:
@Rhian nemáme už nic zamrazene. Měli jsme 6 vajíček, a jedno ET prosinec, druhé KET únor.
Museli bychom podstoupit novou stimulaci a odběr. Nevím čím možným ještě podporit aby jich bylo více. Dr. říkal že by zvýšil dávky

A PGT embrya jsi měla? Z šesti vajíček dvě k vložení není špatný výsledek, ale podstatné je i to, zda byla zdravá. Pokud ti ve tvém věku nedělali PGT, rozhodně bych ho příště chtěla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1521
6.3.24 15:32

@Rhian nedělali mi genetiku.
Teď jsem se na to ptala a objednací lhůta je 2 měsíce a trvá to pak 5 týdnu. To už nam moc časově nevychází

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1521
6.3.24 15:32

Máte některá zkušenosti s akupunkturu, nebo nějaké fyzio na gynekologické zaměření?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1228
6.3.24 18:02

@laurine jak jako obednací lhůta? PGT se děla embryí.. tam nic neobednavas, to odeberou par buněk u embryí 5 den a poslou na genetiku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
6.3.24 18:16
@laurine píše:
@Rhian nedělali mi genetiku.
Teď jsem se na to ptala a objednací lhůta je 2 měsíce a trvá to pak 5 týdnu. To už nam moc časově nevychází

Prosím tě, do jakého CAR chodíš? Tu objednací dobu nechápu, jinak výsledky trvají cca ten měsíc. Pokud by tě nastimulovali víc nebo prostě další odběr vajíček bys ještě měla hrazený pojišťovnou, a dál snad stačí jen to zaslání na genetiku, to se podle mě v tvém věku už taky neplatí, ale asi záleží na CAR.

K tvému dalšímu dotazu - chodila jsem dlouhodobě na akupunturu a brala čínské bylinky, řekla bych, že mi to dost pomáhalo ve snášení všeho kolem těch odběrů a tak, ale nemám srovnání, chodila jsem na aku od začátku. Nicméně odběry byly dva v mých 39 a ve 40ti KET, který byl úspěšný, v našem CAR je jeden transfer v rámci každého pojištovnou hrazeného IVF v ceně, takže podle téhle procedury by ti stačilo stihnout odběr. Ale to si všechno zjisti, jestli chceš pokračovat dál.
Podle mého názoru se dá kvalita vajíček velmi zlepšit, viz Natalie Masson - Fertility for the soul, jestli umíš anglicky, zaměřuje se na ženy s problémy s plodností a ženy po čtyřicítce, sama má děti z doby, kdy jí bylo myslím 41 a 45 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1521
6.3.24 19:38
@kamaradka32 píše:
@laurine jak jako obednací lhůta? PGT se děla embryí.. tam nic neobednavas, to odeberou par buněk u embryí 5 den a poslou na genetiku :nevim:

Dr. píše že my musíme podstoupit odběr krve, což na začátku určitě bylo, ale asi se nezamerili na genetiku nebo nevím. A genetika dle krve a výsledků má zhodnotit zda je nutné geneticke vyšetření embryí. Tak mi to dr. napsal. A výsledky z odběru embryí jsou do 5 týdnu.
Jsme ve Zlíně v CAR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1521
6.3.24 19:40

@Rhian mám nárok na poslední stimulaci přes pojišťovnu. V 2012 mi zavedli 2 embrya a uchytil se syn. Bere se to údajně jako dva pokusy. A před Vánoci další stimulace a teď by mě čekala poslední před 40tkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
6.3.24 20:23
@laurine píše:
Dr. píše že my musíme podstoupit odběr krve, což na začátku určitě bylo, ale asi se nezamerili na genetiku nebo nevím. A genetika dle krve a výsledků má zhodnotit zda je nutné geneticke vyšetření embryí. Tak mi to dr. napsal. A výsledky z odběru embryí jsou do 5 týdnu.
Jsme ve Zlíně v CAR.

Tak třeba mě tu někdo opraví, ale já žila v domnění, že v tomhle věku se už PGT doporučuje vždy. Možná se to neřeší, když je embryí málo, to jsem tu myslím taky někdy četla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1228
6.3.24 20:27

@Rhian @laurine vůbec nechápu co to ma @laurine za doktora …vždyť PGT embryí se děla od 35 roku veku nebo pro jinou indikaci.. nechápu absolutně jak v Tvém veku ti mohou zavést nevysetrene embryo.. 8o

Když mas jedno embryo tak asi ne ale jinak ano..a nás de říká ze vždy i když jsou dvě protože je to pro ženu zátěž - hormonální příprava a psychika..mě dělali PGT a bylo mi 31 (indikace 2 po sobě jdoucí potraty) to je minimum pro pojišťovnu aby to proplatili

Příspěvek upraven 06.03.24 v 20:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1521
6.3.24 20:28

@kamaradka32 tak možná když jsem měla jen dvě tak ke nechtěli zmarnit. Nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1228
6.3.24 20:32

@laurine aha nevím..každý dr nebo centrum má jiné postupy..asi jo no :nevim: každopádně pokud budeš mít příště 2 a více tak si to určitě nechej :pankac: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
6.3.24 20:35
@laurine píše:
@kamaradka32 tak možná když jsem měla jen dvě tak ke nechtěli zmarnit. Nevím.

Taky mi PGT nedělali, bylo jen jedno hned na ET, to druhé nechali ještě den, nakonec to dohnalo a zamrazili ho a dali jsme ho při KET. Výsledek ještě nevím.

Kamarádce ve Zlíně ve 43r. taky PGT po minimální stimulaci nenabízeli a rovnou ji udělali ET. Vše v pohodě, za chvíli rodí.
Ale zřejmě každé centrum má jiné postupy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.