Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@laurine no, ke kazde stimulaci je myslím 1 ET nebo KET zdarma. Ale nevím, jestli je to na pojišťovnu (tím pádem to už asi po 40 nebude platit) nebo akce tě kliniky. Jezdíme do Olomouce na IVF clinic. V Brně jsme předtím nepochodili a nelíbil se nám přístup.
Jasně, jediný co vadí je teplota na 38. Takže kdyztak vzít Paralen. Ten jedinej se může. Jak Ti je?
@Myska1984 horečky naštěstí vůbec. ATB jsem brala 3 dny, dr. z CAR říkal že celých 6 dní nebrat. Včera jsem měla ten třetí prášek, KET je ve středu. Jeste trochu kašlu ale jinak se cítím dobře.
Ahojte děvčata
po 6 letech snažení.. 4 mimoděložní následně torze pravého vaječníku a neprůchozí levý vejcovod. A teď z té lepší strany.Od pátku začínám stimulaci ale nevím proč mám strašný strach. A tak našla jsem tuto skupinku a ráda bych si o tom s někým popovídala a třeba vyslechla nějaké rady.Budu moc ráda když mi kterákoliv napíše. Bohužel nemám nikoho kdo by tuto situaci pochopil a tak to zkouším tady ![]()
@Miška1709 já svoji první stimulaci postoupila na podzim. Měla jsem také strašný strach, ale nebylo to vůbec hrozný
neboj, určitě to dobře dopadne ![]()
@Miška1709 Ahojky, poslala jsem Ti soukromou zprávu
Mám tady rodinu a ne všichni vědí čím jsme prošli ![]()
@Miška1709 úplně ti rozumím. Taky nemám s kým to probrat. Ne každá z nás asi verejne řeší co podstupuje a co vše to obnáší. Proto taky je to fajn si moc „povykládal“ a sdělit si to navzájem.
Držím pěsti aby vám to vyšlo. Věřím že letošní rok bude lepší a vyjde to. ![]()
Nás čeká ve středu KET, taky mám strach, ale doufám a moc si přeju aby to vyšlo, nám všem tady které to podstupujeme. ![]()
@laurine Přesně tak moc se mi o tom také psát nechtělo ale zkrátka to muselo ven
Já budu asi za úplnou blbku ale těm zkratkám nerozumím co je to to KET??
Všem přeji úspěšný rok..moc dobře vím co je to toužit po tom malém uzlíčku. Budu držet palečky ať to vyjde
![]()
@Miška1709 my máme doma z IVF už jednoho 11 letého puboše ![]()
Před Vánoci jsme šli do IVF znovu po 2 mimodeloznich kdy mi vzali oba vejcovody, a taky odešlo tehu i samo během těch dlouhých let, tak to jinak neslo než jít znovu do IVF. Bohužel před Vánoci se nepovedlo a teď ten KET je transfer zamrazeneho embrya z té stimulace před Vánoci.
@Mall126 Já pořádně ani nevím jak to bude. Měla jsem doktora a ten mě připravoval skoro třičtvrtě roku najednou ale už neordinuje
a teď mě přeřadili k jiné doktorce a šup šup hned jsme začali
jsem z toho celá vyjukaná. Pořádně jsem se jí ani nestačila na nic zeptat ![]()
@laurine Tak to gratuluji 11 let to už je velký kluk
no a děkuji. Já myslela že KET je to nějaký druh IVF
Je něco co bych mohla udělat aby to vyšlo?? Nebo spíš nedělat abych to nepokazila? Vím že jsou to asi hloupé otázky ale pořád si o tom čtu a všude píší něco jiného
asi bych měla vypustit ale nějak to nejde ![]()
@Miška1709 ahoj, hezký jméno 🤣 🙈.
Moc Ti držím palce. Já už to mám taky 3× za sebou a skoro ročního prcka doma a chceme do toho jít ještě jednou.
Stimulace se neboj, sice jsou to injekce, ale jakmile to párkrát zvládneš, tak už Ti to ani nepřijde. V rámci stimulace jsem neměla moc žádný problémy. Odběr vajíček je s prispanim, takže o tom vůbec nevíš. Takže toho se taky bát nemusíš:). Po odběru si naplánuj klid. V ten den rozhodně ne do práce. No a pak už bude pořád jen čekání.. Tam je každá rada drahá. Důležitý se je z toho nepo.. 🙈. Každopádně kdosi chytrej mi kdysi řekl, že miminko chce být u stastnyho člověka a ty hormony štěstí prostě při zahnizdovani cítí. Takže až ti pak budou dávat to embryjko, tak nejlíp s partnerem hned odjet někam na pár dní a tam si užívat sebe navzájem a být šťastná
.. a vykaslat se na testování dřív než je doporučeno ![]()
Holky včera jsem byla na KET. Držte pěsti ať se zadaři s miminecko se uchytí ![]()
Holky trochu mě občas píchne v podbřišku, doufám že je vše v pohodě. Snažím se odpočívat a jsem doma. S šéfem kterého mám by se mimisek neudržel, proto jsem doma.
Doufám že to píchání je v pohodě.
@laurine Mně taky dost píchalo a všelijak to tam dole pracovalo. Nedokážu odlišit, co dělal ten zaváděný progesteron a co hnízdění, každopádně jsem teď ve 40 letech skoro v 7. měsíci. Držím moc palce a přeji trpělivost při čekání na test ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.