Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Smoothinka ja ISCARE Praha.Taky jsem si vše nastudovala, mají celý postup popsaný hezky na stránkách ale i přesně jak to mají napsane tak podle toho jedou. Navíc určitě ti vše hezky vysvětlí, alespoň mě vše vysvětlili a vždy se i ptají jestli se chci na neco zeptat. Nemusis mit obavy 😌
@Snehovapusinka jee, také tam chodím. Gyndaře mám o dvě patra výš v Gyncentru a ten mi doporučil svého spolužáka právě v Iscare. A opravdu to hezky vysvětlili oba, člověk se tam necítí nepatřičně a ještě se se s oběma zasměje 😁 ve čtvrtek jdu na kontrolu přímo k primáři, tak jsem zvědavá.. ![]()
Ahoj holky 🙋♀️, taky máme před sebou prvni IVF. Jsem dnes 7.DC. Jsem ráda, že tu nejsem sama
Držím palce ať se každá z nás toho miminka dočká ![]()
@Smoothinka takže určo dr. Jonáš? Tak to ti garantuji ze se opravdu nemas ceho bat, za me nejlepší přístup co jse kdy zazila, vsichni uplne uzasny(nevim teda zda to neni tou mojí protekcí ale nemyslím si, že by to všichni vedeli) sestricky na sálech skvělé, anasteziolog, anes. sestra, potom embryolozka, holky na recepci, fakt vsichni skvělý.,dokonce i sanitarka na salech, takova starsi paní uplne nejlepsi snad. Mluvila se mnou tak klidne, mela jsem pocit jak kdybych tam mela mamku 😌 no co ti budu povidat, byla jsem dost dojata kdyz se tam ke me vsichni chovali tak mile pak pri tom transferu jeste to tak hezky vysvětlovali, videla jsem jak tam toho prcka davaji na obrazovce pred sebou, a jeste mi udelali fotku pod mikroskopem 😍 měla jsem na krajicku a vubec uz z toho nemam ten pocit co driv, ze proste to neni prirozenou cestou i tak to bylo krásný. Ted uz jen aby to vyslo! 🙏🏽
@Ladu92 ahoj, já, jak sem psala, jsem se stimulací začala včera, takže zatím žádné veliké zkušenosti, ale trochu přece jen.
Původně jsem došla do CAR v Brně ve FN kvůli podezření na endometriozu, kvůli cystě na vaječníku, která mě začala bolet. Vzhledem k tomu, že se snažíme s manželem od mimčo, tak jsem podstoupila i standartní vyšetření, co se dělají při léčbě neplodnosti (krev na imuno, protilátky, štítnou žlázu, hormonální profil, expertní UTZ s kontrasní látkou na průchodnost vejcovodů,..). Tam přišla dost velká rána v podobě velice špatných výsledků AMH, kdy v 29letech mám zásobu vajíček na hodnotě 0,5, norma prý je 4!!!
A tak se rozjela mašinérie. Endoška je teď na vedlejší koleji a já doufám, že mi na ni pomůže těhotenství.
Minulý cyklus jsem měla Duphaston, kdyby se něco “podařilo” tak aby se uhnízdilo, bohužel klasické preparáty na vyvolání ovulace, by mi mohly průběh endometriozy ohrozit, takže ty jsem nebrala. Mám ale pocit, že jsem měla anovulační cykly.. Domluveno bylo, že pokud to nevyjde, tak další cyklus přijde na řadu IVF. Naštěstí alespoň manžel je v pořádku a spg měla fakt “krásny”.
Když teď přišla MS, volala jsem do CAR. MS začala v sobotu ráno, objednala jsem se na pondělí. Po příchodu mi vzali krev a udělali mi UTZ - nic hrozného i přes MS to bylo v klidu.
Potom jsem prokonzultovala s lékařkou jak bude stimulace probíhat. Potom jsem dostala injekci do břicha, která vůbec nebolela. Byla jsem překvapená, že si je nebudu píchat každej den sama - teda vůbec mi to nevadí. Teď si stříkám každej večer a ráno do nosu sprej s hormony (zamezuje tomu, aby folikuly praskly dřív než mají). Podle dr se ta injekce teď bude týden postupně uvolňovat. Po týdnu - v pondělí- jdu na kontrolu, bude se dělat krev a UTZ aby se vidělo, jak folikuly rostou. Zároveň budou brát krev manželovi, kvůli testům na choroby (HIV, žloutenka C, syfilis,…), ten se musí dělat ze zákona. Podle toho jak budou po tydnu folikuly vypadat, tak mě nejspíš čeká ještě pár dní, kdy si budu sama každodenně připichovat injekce (odhad je cca 3-4) a pak by měl na řadu přijít odběr. Ten mi budou dělat v celkové anestezii. Máme doporučený ISCI, který bych asi stejně žádala (doplácí se). Chceme ideálně oplodnit co nejvíc, ale nevím, kolik vajíček ze mě vůbec dostanou
.
Dál budeme chtít prodlouženou kulti na 5dní. Transfer bych tak mohla mít někdy okolo 29.-30.6. Pokud nebudem muset přistoupit ke KET.
Takže to je úplně celej příběh, co mám za sebou. Není toho málo, ale fakt se není čeho bát
navíc mám pocit, že pokud je problém u chlapa, tak to jde řešit mnohem líp. Nějakou použitelnou potvůrku tam vždycky najdou - stačí jich fakt pár
![]()
Holky u me se něco děje a zacinam se docela bát 😔 od rána ze me dost zacal vytekat ten amelgen což se mi zatim nikdy nestalo, vzdy jen pri curani jak jsem sedla, ale ted proste samo a navic ted naposledy to bylo uplne šedé. Ani ne bílé, ani jako špinění. Prostě šedé bez zápachu. Co by to mohlo byt? Nevíte?
Zdravím všechny, taktéž se k Vám přidám
. Chystáme se na druhé IVF. Příští týden, někdy koncem týdne, bych měla začít se stimulací. Ještě jdu tento týden na krev a hurá do toho
Všem držím palečky ![]()
@qwertzuika
Ahoj, já taky začala stimulovat včera 😅 v pondělí mám kontrolu a UTZ. Je to moje první IVF, jsem zvědavá.. Budu držet palce 😊
@Betisek1
Tak přeju moc štěstí, budeme ho potřebovat
bezva že sem narazila na někoho, kdo je na tom úplně stejně ![]()
@Snehovapusinka ano, MUDr. Jonáš
o tom žádná, on je prostě skvělý - před první návštěvou jsem se hrozně bála.. a on tam sympatický doktor s lidským přístupem - vysvětlil metody, do ničeho nenutil. A podobného ražení je i můj gyndař MUDr. Tichý
trochu mě jen vyvedlo z míry, že teď na kontroly vystřídám další 2 doktory (vychází to na dny, kdy MUDr. Jonáš neordinuje.
opravdu? To ráda čtu, prostě narkóza a odběr jsou věci, ze kterých mám respekt. Ale trochu mě uklidňují ty zkušenosti tady.
Jaj, tak držím palce, ať je vše v pořádku ![]()
@Kamka789 Ahojky
já dnes 6DC a také první IVF. Přesně tak, držme si všechny palce a ono se na nás to male štěstíčko brzy usměje. Přeji, ať to vyjde🍀
Ahoj holky, je tady prosím někdo, kdo chodí na kliniku v Brně? Uvažuji o Repromedě, Reprofitu a Unice a vůbec nevím který, na konzultaci teprve máme jít. Máte někdo zkušenosti, porovnání? Ochota a finance? Děkuji.
@Martasamsung Ahojky my chodíme do Repromedy a jsme moc spokojení. Nemůžu srovnat s ostatními, ale v Repromedě je to moc fajn ☺️️
@Malinkat píše:
@Martasamsung Ahojky my chodíme do Repromedy a jsme moc spokojení. Nemůžu srovnat s ostatními, ale v Repromedě je to moc fajn ☺️️
Tam jsem objednaná na příští pátek, ale dnes mi bylo řečeno, že z lidí dost tahají peníze a člověk se tam cítí, jak kasička na peníze, tak mě to hodně znejistilo
@Martasamsung a ke komu jdete? Neznám ceny jiných klinik, ale na první IVF jsme dostali 15% slevu, měli nějakou akci, samozřejmě ti přispívá i něco pojišťovna. Je to dost peněz, ale klinika i po prvním nezdařeném pokusu stále budí dobrý dojem ☺️️ Napiš mi pak jak ses tam cítila ☺️️Ale je pravda, že jsem vybírala taky mezi reprofitem a Unicou, na prvním místě jsem měla Repromedu a pak Unicu
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.