Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Siník mne je 32 a vyslo nam to na druhy pokus, ET nedopadl a KET s lekama hned následující mesic. Jeste mame jedno BB zamrazeno a dve horsi.
Ahojky všem,
na delší dobu jsem se raději odmlčela. Omlouvam se.
Jak se všichni máte? Jak jste na tom?
Já tedy přelom 7/8 měsíce odběr 26 vajíček z toho 18zralych. Nakonec zůstaly jen dvě pak nastal postimulační syndrom… Teď mám čerstvé týden za sebou hysteroskopii a (endoskrečing) nevím jak se píše. Čekám ještě týden na výsledky biopsie takže další obavy😳 🥴
Jinak M/S měla dorazit 20.11. přišla už dnes😳takže začínám s Medrolem a budu cekat na 13den cyklu na první ultrazvuk. Poté bych měla podstoupit hned KET.
Co je u Vás nového?
Ahoj. Byla jsem v záři na svém 3 IVF, odběr 17 vajíček ( rekord, 1IVF 7, 2 IVF 12 - nic k transferu) Do 5teho dne přežilo 5 embryi, jedno čerstvé zavedeno, 4 zamražené ( taky poprvé - velký úspěch). Chytlo se hned první. Po 4 letech snažení ( hormonální léčba, 1×IUI, 3× IVF) to vyšlo. Vše naprosto v pořádku, srdce bylo vidět už při kontrole a potvrzení těhu, další týden krásna srdeční akce - předání k mému gynekologovi. Kontrola za 14 dní a facka největší - bez srdeční akce. Plod se nevyvíjel cca 10 dní, po poslední kontrole v CAR se to muselo zastavit. Jsem 3 den po kyretáží a jsem zdrcena. 8 týdnu jsem prožívala euforií že se to konečně povedlo a pak tohle…
Ahoj,
tak to mě moc mrzí ![]()
Já jsem po 2IVF byla také tehotna ale přestalo se vyvíjet naštěstí jsem ještě nemusela na kyretaz. Odešlo samo.
Já při prvním pouze jedno vajíčko při druhem 3 a teď zůstaly jen dvě🤔ale odebráno 26 nechápu to🤔
Mrzi mě to a drž se.
A mohu vedet do jakého centra docházíš?
@Siník
Vystřídali jsme toho více. Poprvé jsem byli v Olomouci ve Fakultní nemocnici - cenově jsou tam dostupné a přístup taky nebyl špatný. Ale prvně je to pokus omyl… Pak jsem se chtěli vrátit ale z důvodu Covidu byla činnost pozastavena. Manžel mi chtěl dopřát super péči, tak jsme šli do Zlína a už nikdy více, katastrofa přístup, jen co si na to vzpomenu tak mám sevřený žaludek a taky to byl nejhorší výsledek… Pak jsme šli do Olomouce ale do IVF centra k panu doktorovi Macháčovi a to byl balzám na duši. Úplně jiný přístup a do teď nemůžu říct křivého slova, jsou tam fakt dobři.
Nevím co máte za problém, ale u nás nikdy nic nepřežilo do 5teho dne, až tady v Olomouci jsme si připlatili MAXmetodu a nerozpadlo se 5 embryí, bylo jich více ale zamražuji pouze ty Áčkové…
Já chodím do Plzně. Jsem z toho teď taková divná. Nevím zda pomůže měnit centra. Já nemám vejcovody-totalne nepruchozí ale nechápu proč nevydrží více vajíček když jiný problém nemám🤔
Mužů se zeptat kolik je ti let?
Je mi 35 ale snažíme se už 4 roky… Jedno dítě už mám, chlapečka 6 let - přirozeně, v podstatě „na první dobrou“ rodila jsem ale císařem, špatně se mi hojí jizvy, po roce snažení jsem byla na průchodnosti vejcovodu a bylo zjištěno že mám všude srůsty, doktor už tenkrát říkal že přirozeně nemám šanci, protože těch srůstu je tolik že se sperma tam prostě nemá šanci dostat… Ale nemyslím že bude problém jen v tomhle, asi mi nedozrávají správně vajíčka Nevím, v podstatě do dneška přesnou diagnózu nemám. Genetiku máme oba v pořádku. Ale je pravda, že když se nám rozpadali ty vajíčka, tak se přišlo na to, že manžel má špatnou fragmentaci DNA te spermie, tak že pomoci MAXmetody byli vybrané ty zdravé a výsledek je o moc lepší. Máme aspoň zamražené. My už do dalšího cyklu nepůjdeme, vypotřebujeme to co máme a pak konec ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.