IVF červen 2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4
23.7.21 08:47

Ahoj všem, skoro sem nechodím, teď ale hledám něco, co mě trochu uklidní :,( Před pár dny jsem se dozvěděla, že můj 1.KET byl neúspěšný. Předtím tři potraty po přirozeném početí bez zjištěných příčin (po prvním narozené zdrave dítě)Nevim co dál, přišlo mi, že Dr. si neví rady. Prý to teď mužem buď zkoušet přirozeně, třeba rok (je mi 38, manželovi 44) nebo to pak zkusit transfer čerstvého embrya bez pgd. Po tomto vyšetření nám ze tří embryí vyšlo geneticky v pořádku jedno. Počít přirozeně nikdy nebyl problém, nevím, zda má cenu transfer netestovaného embrya.Mate prosím nekterá zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1785
23.7.21 09:34

@majulka15 a proč nejedete na genetiku, když očividně z těch potratů je vidět, že něco není v pořádku? Já bych si nezvyšovala riziko a na genetiku šla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
23.7.21 09:38

@majulka15 ja bych urcite jeste zkusila 🙏🏽 dokud ti přispívá pojistovna, pozdeji bys mohla litovat.Znam holcinu co jim na genetice rekli ze nikdy nebudou mit zdrave dite prirozenou cestou, opakovane potraty a ted maji dve deti obe prirozene.Je to asi 5 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
23.7.21 10:07

@Malineka Takhle nám to navrhnul Dr.,že teď měl dvě paní, co přišly z jiného car, ket s genetikou jim několikrát nevyšel, tak zkusil transfery čerstvého embrya a vyšlo to. Taky se toho bojím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
23.7.21 10:11

@Snehovapusinka zkusíme, ale ten strach z dalšího potratu je hrozný. Ale riskneme to. Pojišťovna hradí, ale stejně tas tento ket vyšel skoro na 80 tis. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
24.7.21 19:23

Ahoj, procházíme teď naším prvním IVF…v pátek bylo odsátí vajíček a ve středu by se měl konat ET…chtěla jsem se zeptat kolik vajíček vám odebrali a kolik jich to nakonec dotáhlo až do „samého konce“? Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
24.7.21 20:39

@SM93 Také jsem byla na prvním. Odebrano 12,zralých 8. Tři se zastavily hned. Petidenni kultivaci přežily 3,ty šly na zmražení. Na transfer po genetice vhodné jedno. Bohužel nevyšlo :think: Přeju víc štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3554
24.7.21 20:43

Z 1.ivf- 50 vajíček a jen jedno to dotáhlo do porodu…
To je různý… já teda blastocystama dost plýtvala - mrazila jsem jen AA- AB jsme likvidovali, věřila jsem, že v 8 topových bude sourozenec a nebyl….
Tak bude asi 2.ivf…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1427
24.7.21 20:54

@SM93 u nás získali při 1.IVF 12 oocytů, z toho bylo 10 zralých vajíček, která se oplodnila.. jedno transferováno a jedno zamraženo, do 5. dne jich to dotáhlo víc, ale špatné kvality.. držím palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1785
24.7.21 21:09

56 odebráno, 30 oplodněno, 16 přežilo, z 8 na genetických testech zůstalo 6 zdravých, 1 se nepovedlo a 1 se teď snad uchytilo.
Takže nám jich zbývá ještě 12 teoreticky.
Nějak tak ty počty byly, docela hodně jich teda bylo špatných. Z 56 jsme jich měli teda 6 určitě zdravých a 8 neprobádaných.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
24.7.21 21:25

Ty jo holky to je masakt ty počty co jste mely 🙈 My tedy 10 odebrano,7 zralych,5 oplodnenych a do pateho dne vydrzela vsechna. Jedno ET bez uspechu, druhe BB KET a snad teda uspech a jeste tri zbyla v mrazaku, jedno BB a dve horsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1785
24.7.21 22:39

@Snehovapusinka já mám pcos, takže vajíček tam mám hodně a asi jich tam vždy pořád hodně mít budu :D takže vždy záleží na diagnóze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3554
24.7.21 22:42

U mě to nikdo nečekal, jsem normálni bez důvodu, dost koukali, jak se to po…. Mela jsem jen gonal a dávku snižovali…. AMH mám 4. Prostě překvápko :lol:
Ale zase máme problém ve spermiích- takže šílený odpad, všude je něco..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
25.7.21 07:47

Ty brďo, tak to koukám kolik jste měly všechny vajíček…mě odebrali 7, z toho jen 4 zralá a naštěstí se všechna oplodnila…mám nižší AMH, takže se dalo počítat, že to nebude žádná sláva…zítra budu volat do CAR, tak uvidíme, jak to s nimi bude vypadat…doufám, že to budou bojovníci 🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
25.7.21 08:41

@SM93 vydrzi uvidis…mne dr.rekl,ze je lepsi mit mene a kvalitni nez hodne a pak hodne z nich na prd. Blbe je to, co rikaji holky, kdyz je pak diagnóza a nebo proste nikdo nečeka jak zareagujes. Nekdy se to prostě neda ovlivnit.Ale ja mela take mene a vlastne vsechny co jsme byly na OPU a lezely spolu na salech tak jsme mely spise mensi pocet.Ja vlastne 10 odebranych a mela jsem nejvic. A vydrzely krasne blastocysty do 5.dne.Budu drzet palce, určitě to byly same výstavní kousky 🙏🏽

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.