Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@lenkaadam kolko IVF mas za sebou??co viem, tak si pisala, ze dva.ale podla noveho zakona mas narok na 4 IVF.tak ziadna flinta do zita nepoleti.
@katulka3010 nárok na 4IVF máš myslím, jen pokud, ale máš transferované jen jedno embryjko vždy …teda z těch pokusů, co už má člověk vyčerpáno…takže za sebe já můžu říct, že mě se to netýká, páč já všechny 3 pokusy měla 2 embryjka transferované…a i dr. mi říkala, že pokud jen se transferuje jedno, tak na ty se toto 4.ivf vztahuje…
@katulka3010 3× IVF ale nárok na 4× IVF máš pri vložení 1 emryka (my sme mali prvé dva pokusy s 2 em, len tento bol s 1 em. Nejde ani tak o peniaze, kašlat na ne, ale o to že pri každom pokuse mám menej a menej vajíčok to ma deptá
@lenkaadam viem ako je to s tými embryjkami, len som nevedela, kolko si ich mala pri ET.to je skoda.my ani pokusy platene poistovnou nevyberieme.toto bol nas posledny so stimulkou.mame este 1 mrazacka. dohodli sme sa na adopcii.
dnes sa mi snivalo o miminku, tak som hned rano pozerala do snara.je to dobra sprava, stastie.tak uvidime.
@katulka3010 to bude dobre, máte problém so spermiami že
u nás sú tiež slabé ale dajú sa použit bez akéhokovek opatrenia, len prirodzene to nejde snimi. Uvdím, vravím máme jedno čulé a zdravé dieťatko teraz 1vého bude mať dva roky tak som štastná život ide dalej.
@lenkaadam u nas spermie ziskali cez MESA/TESE. v iscare nas to vyslo na 33 000 a po rozmrazeni nemusia byt pouzitelne.pri stavbe si to nemozeme dovolit.
![]()
@lenkaadam od vcera som strasne smedna. zvycajne som mala problem vypit za den 1,5 litra vody, vcera som vypila cca 4 a dnes uz mam druhu 1,5 litovu skoro vypitu.uz som ako prietokovy ohrievac vody.
moze to nieco znamenat???
@katulka3010 ha ha ha to je dobré len pi
ale neviem či to niečo znamená. Ale uvidíš že sa to teraz podarí ver mi
@lenkaadam v pondelok skusim testik, tak uvidim co ukaze.to budem 10 dni od ET a 3 dni pred MS.
@katulka3010 u Adamka mi ukázal 10 den krásneho ducha tfuj tfuj tfuj
teraz tomu testu hrabalo čo som si robial asi 3× som mala čiarku ako na ducha prd z toho
Katulko drzim pesticky!!!
Leni je mi to lito, ale mate dite, to je super!
Ja jsem 2.den po ket a taky cekam, dite zadne nemame a tikaji mi biologicke hodiny, mam malou zasobu vajicek plus manzel ma velmi spatne spermie.
@lenkaadam no ja ti neviem. zacala som malinko spinit.na MS je to skoro, tak neviem cim to moze byt.pred stimulaciou som mala problem s MS.zo stresu mi vobec nedorazila, iba som spinila. v car mi pichli agolutin a do 8 dni som zacala zas spinit.na 3 den som volala do car a dr mi vravela, ze sliznica nie je, tak to skusime. takze ani poriadne neviem kedy by mala prist MS.som z toho pekne nervozna.
Katulka snad to bude dobre. kolik dni jsi po etu? a ji ja mela problemy ale ty budes jinej pripad a budes tehu.ja zacinala s dlouhym protokolem 21dc jsem zacala pichat decapeptyl a ejhle ms nikde 33dc jsem ty injekce musela vysadit na povel lekaru 36dc ms dosla pak jsem nasadila vsechny hormony pichala velky davky 300j ale porad jsem spinila proste az do opu po opu uz jsem nespinila no a tyden po et prislo spineni a ms .ale doktorka mne vzdycky proste rekla ze to muze byt to spineni z velkych davek hormonu. drzim ti palecky at dopadnes lip nez ja.
@hanka1120 dnes je to tyzden co som bola na ET.mala som kratky protokol. pichala som si Gonal a Cetrotide. v sobotu Pregnyl, v pondelok OPU a v piatok ET.mala som 26 folikulou -23 vajicok. Pri TE bolo pouzite 2 embryjka a mame 1 mrazacka.
@BeldaR píše:
Katulko drzim pesticky!!!
Leni je mi to lito, ale mate dite, to je super!
Ja jsem 2.den po ket a taky cekam, dite zadne nemame a tikaji mi biologicke hodiny, mam malou zasobu vajicek plus manzel ma velmi spatne spermie.
děkuji, ja také co IVF tak je méne vajíček, nevím čím to je proto se bojím jít do dalšího IVF