IVF červenec 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1768
24.8.12 15:34

neuspech IVF

Ahoj holky, muzu se pridat do diskuze? Potrebuju podporit, protoze uz mi fakt hrabe. Na prelomu cervna/cervence jsme s manzelem podstupovali IVF s PGD (celime totiz takovemu jednomu genetickemu pruseru - pardon za ten vyraz). Bohuzel z 9 uzasnych vajicek se vyklubalo jen jedno embryjko a veskere nadeje nam vzaly ty geneticke testy :zed: Ted v zari bych se mela domluvit na dalsi termin, ale manzel je momentalne bez prace a ja mam fakt strach, co bude dal. Je to vubec rozumne v takove situaci?? Co kdyz nam ta genetika zase nevzjde :think:. Nabizi se samozrejme varianta darcovskych spermii, ale to uz bych to mimco rovnou mohla resit jinde levneji a prijemneji…chjo :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1721
24.8.12 16:07

@dendulina samozrejme, ze sa mozes pridat.ked som sem pred par tazdnami zacala pisat, tiez mi skoro hrabalo.bola som na zaciatku druhej stimulacie.na OPU mi odobrali 26folikou-23 vajicok. povies si, parada.az taka parada to nebola. u nas je problem so spermiami. manzel bol na MESE/TESE. ja darcovske odmietam.mali sme 3 davky, ale pri poslednom pokuse museli pouzit dve davky, pretoze neboli moc dobre. podarilo sa im oplodnit 7.mala som PK, zaviedli mi 2 a nakoniec len jedno zostalo na zamrazenie. takze z 23 zostali 3 zivotaschopne. pride mi to trosku malo, ale budis.Dnes som 14 den po ET a mam //.som ten najstastnejsi clovek na zemi. :dance: :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1721
24.8.12 16:09

@dendulina ja som prisla o pracu tesne pred zaciatkom stimulacie. psychicky som bola na tom zle, ale manzel ma podrzal a ked som nasla //, tak mi to az tak nevadi aj ked to ma svoje nevyhody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1768
24.8.12 16:23

Katulko, tak to moc gratuluju. Muzu se zeptat, co je MESE/TESE? Ja jsem trochu bezradna. Spermiogram manzelovi vysel skvele, ale po tom minulem prusvihu s nami mluvila doktorka a rikala, ze ma podezreni, jestli nahodou kvalita manzelovych spermii nemuze byt nejak ovlivnena tou nemoci…ale pry se to neda zjistit jinak nez dalsim pokusem. Ale predstava dalsiho pokusu, kdy zase ani nemusi byt nic k transferu je smrtelna. Teoreticky bychom mohli zkusit prirozenou cestu, jenze to je horsi nez sazka do loterie…sance na vyhru genetickeho prusvihu je 50:50. A jestli uvidim za par let odchazet manzela, tak si to fakt nechci opakovat u decka :,(.
S tou praci, vis jak…kdyz jsi na materske, tak je druhy prijem nutny. Mne se porad libi ten cesky model, zustat s mimiskem doma treba 2 roky. Proto jsme se vratili ze zahranici…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1721
24.8.12 16:39

@dendulina MESA/TESE je chirurgicky zakrok pri ktorom chlapovi odoberu z nadvarlat spermie.my sme totizto mali nulovy spermiogram. s tými genetickymi vadami ti moc neporadim.je to riziko.nam genetika dopadla dobre.ale ked mam pravdu povedat, ja osobne by som do toho sla aj keby malo byt miminko postihnute. mozno si budes omne mysliet neviem co, lae som veriaca a pre mna mat miminko je Bozi dar, ktory sa neodmieta, nech je akykolvek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1768
24.8.12 16:49

Nejsem sice verici, ale v zasade s tebou souhlasim, ze miminko je dar :kytka:. Ono ale je geneticka vada a geneticka vada. Nejde o nejake mentalni nebo fyzicke postizeni jako takove. V nasem pripade by byla nadeje na normalni zivot treba i 30 let, ale pak nekdy by to slo z kopce a to tak ze hodne (psychicky i fyzicky). Vim, ze medicina dela spoustu zazraku, ale v nasem pripade si zatim nevi rady a to nechci riskovat. Nechci, aby jednou nase dite muselo resit stejne problemy jako my. Nechci, aby se jednou trapilo, nechci aby to trapilo jeho partnera/partnerku. Pokud existuje sance, jak tomu predejit, tak to proste beru jako povinnost. Kdyz uz jsem si manzela vybrala - a vedela jsem do ceho jdu - tak chci proste bojovat za lepsi zitrky aspon pro nase male. My si musime uzit kazdy den ted, protoze ty dalsi uz tak pekne byt nemusi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1721
24.8.12 17:56

@dendulina uplne ta chapem a vobec ta neodsudzujem.mate to tazke.da sa s tym nieco robit??je dobre, ze sa to da zistit, aby sa tomu predislo. drzim palce, aby si sa aj ty raz mohla pochvalit //.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
24.8.12 21:01

Dievčata moje, čo si tu ja stažujem :( mat také problémy ako vy tak…
Máme krásneho chlapčeka z prvého IVF čo by niekto za to dal, ja viem som sobec, ale chcela som súrodenca pre moju lásku, na IVF už nechcem ale íst možná ma to ale prejde. Katka držkaj sa, a dendulina aj tebe držím silno palčeky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16289
24.8.12 22:26

Holky tady jsou levné a kvalitní věci, všechny jako nové za pár korun, tak se přidejte :)

http://www.facebook.com/…88644305435/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1768
25.8.12 10:43

Katko dekuju za podporu :-). Snad se zadari. Poprve jsem naprosto verila tomu, ze to vyjde a kdyz tam bylo jen jedno embryjko, brala jsem to jako znameni, ze zustalo jen jedno, protoze to je to prave. Kdyz mi pak embryolozka volala, ze to jedno si nese ten zmutovany gen a ze se stejne i prestava vyvijet, myslela jsem, ze se zblaznim. Nejvic mi bylo lito manzela, ktery kolem me chodil skoro po spickach a mel strasny pocit viny, ze tohle vsechno je kvuli nemu. Ja sama byla tak na dne, ze jsem mu s timhle pocitem vubec nedokazala pomoct. Chjo. Mela bych na pristi pokus myslet pozitivne, ale mam akorat vetsi a vetsi strach :oops: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1721
25.8.12 11:27

@dendulina nejak podobne to bolo u nas, pretoze manzelovi nenasli spermie v spermiogramu. citil sa vinny a vobec s nim nebola rec. vravela som mu len tolko :aj keby sa to zistilo uz pred svadbou, ze prirodzene deticky mat nebudeme, stajne by som si ho vzala za manzela, tak sa ukludnil.ja ho lubim takeho aky je, aj ked nas miminko vyslo dost draho.(cca 70 000)a to este nemame vyhrane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1721
25.8.12 11:36

@dendulina neviem ci si citala nejake posledne prispevky, lae pisala som tam, ze toto je nas posledyn pokus, laj ked z poistovne by sme mali plateny este jeden.ak by nevyslo to teraz a ani KET, tak ideme do adopcie.je to zdlhave, ale do vtedy by sme mali stihnut postavit domcek a tym padom by sme mali lepsie podmienky ako mame teraz. v piatok rano som mala peknu depku, ked som na teste nal snehobilo aj po pol hodine. napadalo ma vsetko mozne.ale kupila som si este mamamtesty s citlivostou 10 a o 11tej boli na mamateste krasne //. :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1768
25.8.12 11:55

Ja se obavam, ze nam by adopce neprosla, prave kvuli manzelove diagnoze. Mame tak mozna 15 let a to jeste kdo vi, jak ty posledni roky budou vypadat, jestli ho pak uz treba nebudu muset dat do ustavu. Vim, ze nadeje umira posledni a medicina dela obrovske pokroky, ale jsem realista. Proto bych chtela mimiska co nejdriv, aby si s tatkou jeden druheho mohli uzit. Je to i duvod, proc trosku prece jen uvazuju i nad temi darcovskymi spermiemi. Teoreticky by nam doktori ani nemuseli rict, jestli pouzili embryo z manzelovo nebo jinych spermii. Je to slozity a bude to stat jeste hodne premysleni :roll:

par prispevku jsem cetla a o to vetsi mam radost, ze se ti zadarilo :hug: :kytka:. Ja se ted vubec raduju na vsechno frontach kolem me a zaroven mi to nekdy az vhani slzy do oci. Miminka se ted kolem me rodi, jak na bezicim pasu a ja muzu jen doufat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1721
25.8.12 13:18

@dendulina drzim palce, aby vam to vyslo. Manzel mi sam hovoril ake je to nespravodlive, ked zeny ktore beru drogy, alebo týraju vlastne deti, tak nemaju problem otehotniet a my sme sa snazili 3 roky.hoci sa to opdarilo, za co sme radi, ale kolko to stalo nervou. stejne este nemame vyhrate.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1768
25.8.12 16:55

@katulka3010 Moc drzim palecky, aby bylo vsechno v nejlepsim poradku. Je to prece na nejlepsi ceste, za chvilku uz budes o malem vedet vic, nez bys chtela :D

Ja si pripadam uplne jak na hlavu, vim, ze prirozenou cestou bych nemela problem otehotnet, ale jen proto, ze chceme zdrave miminko, ktere se nebude muset jednou trapit genetikou, musime delat takovehle psi kusy… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí