Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@ppaja to PICSI je šetrnější metoda než ICSI tady si to přečti
http://pragueivf.com/…lecby/picsi/
@ppaja Můj dr. mi to v pátek vysvětlil tak, že AH je když se oplozenému embryu sloupne jako by taková blanka a embryo má lepší možnost se uchytit. Alespoň takhle jsem to pochopila, ale o věku mi nic neříkal a to mi je 26
![]()
@ppaja co se týče toho AH, tak mě ho dělají vždy, protože já mám dost tlustý obal vajíčka a bez naříznutí by to jinak nešlo. Říká se, že to vajíčko je tlustější po 30 a čím je žena starší, tak je tlustější. Myslím ale, že je to u každíé jinak
@Tadelka píše:
@superandrysek díky za podporu a tobě taky držím vše co mámten estroferm beru na podporu sliznice a jelikož ta moje je líná, tak jsem k tomu dostala i aspirín, aby rostla a byla v pořádku. Ta PICSI je fakt úžasná věc. Já měla taky PK a taky ještě AH. Tak ty půjdeš na transfér a já budu testovat. Budem od sebe jen pár týdnů. Držím nám palce
na ten estroferm se musim zeptat, treba by to pomohlo…
preji ti aby to uz vsechno vyslo, je to opravdu psychicky narocne. Urcite nam to vsechno dopre dopadne a budeme dobre maminky
v praze je take hnusne, ale jste neprsi, nadruhou starnu je to zase dobre k tomu ze se lepe odpociva a nenuti je to cajdat po venku
drz se a mysli pozitivne, tfuj tfuj tfuj ![]()
no my mame ted jit na tu zastavovaci injekci, vychazi to na 7. kvetna, potom zatim nevim co a jak dal, rteknou nam to pry pri te zastavovaci injekci. nevim jake leky, nic, jen vim, ze injekce a ne pera, pak sme si vybrali prodlouzenou kultivaci, icsi na pulku vajicek, prodlouzenou kultivaci…uvidime co nam reknou v tom kvetnu no…ted beru kazdy den tu kyselinu listovou a budu pit kontryhelovy caj
) snazim se nerozcilovat, ale jako ucitelka na druhym stupni se mi to moc nedari
kdyz se nam to nepovede, tak planujem dovcu a chci pak jit na laparku, porad mi to doktori rozmlouvaji, ze sem zdrava, ale ja chci mit jistotu, a taky jeste nemame hotovou genetiku
takze aspon mam tyhle vyhlidky na dalsiho pul roku ![]()
@superandrysek díky díky, tobě taky vše nej nej a věřím, že budeme maminy, jak říkáš
máš pravdu, to počasí je takové válecí, tak to v klidu proválíme ![]()
Holky, přeji hezkou neděli. Ukážu se odpoledne, tak ne, že se tady rozepíšete
![]()
@Tadelka píše:
@superandrysek díky díky, tobě taky vše nej nej a věřím, že budeme maminy, jak říkášmáš pravdu, to počasí je takové válecí, tak to v klidu proválíme
me to valeni take moc nejde, ale kdyz jde o to, tak to vydrzime!!!
Hezky den a urco dam zas vedet
@ppaja na tu laparku bych ti určitě doporučovala jít. mě zase říkali že jsem v pohodě a už fakt nevěděli co semnou, tak řekli, že by bylo lepší tam jít, aby to viděli zevnitř. Našli mi ložiska endometriózy a nějakou tekutinu, která je toxická a ta prý zabíjí embryjka. Fakt jsem ráda, že jsem na ní šla. Jinak mám taky genetiku a imunologii. Prostě fakt všechno.
@ppaja ten tlustý obal poznají po odběru, já mám vyfocený už oplodněné morulky, které mám v sobě a tam je ten obal hodně znát. Jestli se mi to nějak povede vyfotit, tak to zkusím sem vložit, ale nevím jak, fotky jsem sem ještě nevkládala
ja tu laparku taky moc chtela, jeste ted pred ivf, ale oba primari jak muj tak v caru mi ji rozmluvil, ze to fakt nema cenu u me, ze sem zdrava
ale po nepovedenym ivf to chci stejne. a kolik se plati za to imuno a genetiku?
@ppaja já si říkám to samé, že vydržím až do termínu, ale je to těžké. Nevím, jak to máš domluvené ty s carem, ale já mám testovat za 14 dní a pak mám hned zavolat. Pak mi řeknou co a jak dál podle výsledku testu. Jak to teda máš ty vůbec?