Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Jirsi Člověk pořád počítá ty dny a ke konci už je to nekonečné.
Já už jsem měla nutkání v pátek ale nakonec jsem to vydržela do soboty. ![]()
@Blondyna 007 určitě psychika dělá své, a hlavně to ze máte uz holčičku, to je velký plus. Malá bude nadšená z miminka
mi je špatně celý den, i v noci, jsou to takové nevolnosti, nechuť k jidlu, ale totální, nejraději bych jen pila ocet
a navíc i psychika mi nějak hapruje
bojím se všeho, tak jsem si to přála a když to vyšlo tak me přepadaji různé myšlenky, jak vše zvládnu atd. No měla jsem růžové představy o těhotenství, ale mam to naopak
tak jem doufám ze se nějak obrátím nebo co
užívej si to ![]()
@Maria60 Neboj se, to víš, že to zvládneš. ![]()
Na začátku je to velká změna hormonů v těle a člověk si na to musí zvyknout. ![]()
Počkej, až na utz uvidíš, jak se hezky hýbe a má se čile k světu. ![]()
To je moc pěkný okamžik. ![]()
A ty nevolnosti jsou nejhorší první trimestr, pak se to většinou zklidní.
Tak hlavu vzhůru. ![]()
@Blondyna 007 no prave je to opravdu na palici člověk neví jestli Jo nebo ne, jestli ty příznaky jsou dobře nebo to je jen z prášku co beres no šílený jsem z tho už na palici ![]()
@Blondyna 007 děkuji
hrozně se bojím protože partner je pracovně vytížený a je pořád pryč, tak na to budu hodně sama. Je to první miminko tak mě ty nejisoty nějak ovládly. Kamarádka mi nedávno řekla že některé miminka nejsou hezké a tím uplně odrovnala, ted pořád přemýšlím aby mimi bylo zdravé a aby nějak vypadalo, no hrabe mi
kdy jdeš na krev? nebo už jsi byla? ![]()
@Maria60
Teď musíš být hlavně v klidu, nenervuj se, ať máš klidné miminko. Určitě máš kolem sebe spoustu kamarádek a rodinu, která ti se vším a začátku pomůže.
Já jsem tenkrát jako prvrodička taky byla ze všeho vykulená ale ono si to všechno sedne a bude fajn. Kojení, koupání, vše ti ukáží už v porodnici.
A to kamarádce nevěř, bo každé miminko je pro svou maminku nejhezčí. ![]()
Hlavně se nestresuj. Klidně si pořiď nějakou knihu o těhu, tam si vše přečteš, ať víš a seš klidně jší.
Na krev jdu ve středu. To už budu začínat 5. Týden, tak už by něco málo mohlo být i na utz. ![]()
@Jirsi Vydrž zítra a ve středu už testuješ. ![]()
Hele beru utrogestan 1-1-2.
Asi jako všichni po Ivf nebo ty bereš něco jiného? Já myslím, že to klapne, máš ty samé příznaky, co jsem měla a mám já. ![]()
Mrkni 9. a 11. den a hezky to sílí. ![]()
@Jirsi Tak super gratuluji, já jsem ti to říkala, že si.
.Tak to mám radost. ![]()
Já jsem dneska 4+0, tak to jsme kousek od sebe viď? ![]()
@Blondyna 007 Dekuju
Jjá nevím kolik jsem, nevím jak se to pocita
mě napadlo ze bych zavolala jestli mužů přijít dřív na krev ze mám pozitivni test myslíš ze bych měla? Nenapadlo te to taky? kdy mas jít na krev ty?
@Jirsi Počítá se to od 1. dne poslední menstruace. Mrkni na maminkam.cz a tam je těhotenská kalkulačka, tak uvidíš.
Já jsem na pokynech z kliniky měla, že mám přijít měsíc od transferu ale zajedu si tam zítra. ![]()
@Blondyna 007 tak to mě řekli ať přijdu na krev 29.5 tak nevím jestli tam mám zavolat ze mám pozitivni test jestli mužů přijít dřív a podle te kalkulačky jsem 3+3
@Blondyna 007 já právě vubec nechápu co se semnou děje, jestli takto působí hormony
připadám si jako blázen. Právě že se chystám koupit si nějaké drobnosti, knížku už nějakou mám. Je to fakt síla. Já jdu zítra na kontrolu, tak snad budu víc v pohodě. Dej vedět jak Ti dopadla krev a kolik máš HCG
Mi roste hrozně rychle, nějaký superman nebo supermanka ![]()
@Jirsi Tak to je dobrý, to jsme o 4 dny.
Tak zkus si tam zavolat, ať víš.
Já vím, že na svoji kliniku můžu přijít na krev i bez objednání. ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.