IVF duben 2018

Napsat příspěvek
Velikost písma:
104
23.5.18 22:28

@Blondyna 007 a už jsi tam něco psala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
23.5.18 22:39

@Jirsi jj psala. dneska do toho ledňáčku ale je to tam o ničem, bo tam teď akorát tlachají o svých narozených dětech, takže nic pro těhotné. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
23.5.18 22:40
@Blondyna 007 píše:
@Jirsi jj psala. dneska do toho ledňáčku ale je to tam o ničem, bo tam teď akorát tlachají o svých narozených dětech, takže nic pro těhotné. :jazyk:

Spíš budu v té druhé skupině, jak jsem psala. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
28.5.18 20:11

Potřebovala bych poradit. Začínám 7 týden a bývámi špatně ráno, ale nezvracím a začíná to i odpoledne může to být utrogestanem beru ho 4 -0 -4 vaginálně a 0 -1 -1 polykám a do toho estrimax 3×. Myslíte, že je to těma hormonama nebo těhotenstvím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
28.5.18 21:08

@jana812 Tak to teda nevím. Jsou to vysoké dávky. Mě osobně nedělá moc dobře polykat utrogestan. Trošku se mi motá hlava a někdy mi bylo divně od žaludku. :(
Od té doby pokaždé zavádím a jsem v pohodě. Zkuste taky vše zavádět. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
21.6.18 16:44

Ahoj holky, vcera jsem byla na punkci. Vzali mi 21 vajicek,dneska 12 oplodneno. Chtěli jsme metodu MACS a PICSI,ale kvůli špatným spermiim to nešlo. Proto se oplozovalo jen metodou ICSI. Budeme,pokud nejaka zbydou,tak zamrazovat,kvůli hrozicimu OHSS. A transfer az v cervenci. Mate nejaka z vas podobnou zkusenost ? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
21.6.18 22:15

@bendísek28 ahoj :mavam: my měli to samé, taky nám kvůli 0% morfologicky zdravých spermií nesla provézt další selekce, takže z toho sešlo a bylo jen ICSI. Jinak lehký OHSS jsem měla, ale díky PK se to uklidnilo a ET byl hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
22.6.18 10:54
@Hearty píše:
@bendísek28 ahoj :mavam: my měli to samé, taky nám kvůli 0% morfologicky zdravých spermií nesla provézt další selekce, takže z toho sešlo a bylo jen ICSI. Jinak lehký OHSS jsem měla, ale díky PK se to uklidnilo a ET byl hned.

Me automaticky rikali,ze se vlozeni embria bude az příští cyklus a přitom zadne příznaky nemam.
A mam taky PK. Zítra si mam volat,bude to 3. den kultivace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
22.6.18 11:37

@bendísek28 a nemáte genetiku embryí? To je zvláštní, jak na to teda přišli, že máš OHSS, když nemáš příznaky? :nevim: já teda měla jen 14 vajíček odběr, ale byla jsem nafouklá jak balón, nemohla jsem si ani v klidu sednout bez bolesti, zavodněná, oteklá, jeden večer mě chtěl muž vézt na pohotovost, ale nakonec to asi za 3 dny přešlo a bylo mi lépe a na transfer už jsem byla jako tako ok. Fakt je, že možná nechtějí riskovat při vyšším odběru, ale pokud se ty necítíš zle, tak je to zvláštní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
22.6.18 11:45
@Hearty píše:
@bendísek28 a nemáte genetiku embryí? To je zvláštní, jak na to teda přišli, že máš OHSS, když nemáš příznaky? :nevim: já teda měla jen 14 vajíček odběr, ale byla jsem nafouklá jak balón, nemohla jsem si ani v klidu sednout bez bolesti, zavodněná, oteklá, jeden večer mě chtěl muž vézt na pohotovost, ale nakonec to asi za 3 dny přešlo a bylo mi lépe a na transfer už jsem byla jako tako ok. Fakt je, že možná nechtějí riskovat při vyšším odběru, ale pokud se ty necítíš zle, tak je to zvláštní.

ne nemáme delanou genetiku. Pry kdyby to nevyšlo,tak budou dělat při dalsim pokusu. Podezření na OHSS maji proto,ze mi odebírali 21 vajicek,tak pro jistotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2570
22.6.18 12:47

@bendísek28 ahoj mě se Et taky nekonal hrozíci ohss. Byla jsme taky v pořádku žádný příznaky ale ohss se objevilo tak 4-5den po odběru. Já jsem čekala dva cykly, protože jsem měla ještě cysty po hormonech. Takže já si myslím že je to lepší a kór když mají podezření. Já jsem měla jít tenhle týden na KET ale bohužel se neuskutečnil embryo nám nepřežilo rozmrazení :,( vám držím palečky aby jste tohle nemusela zažít je to šílený. Hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
22.6.18 14:07

@bendísek28 ahaa, tak asi jo, to jak říkám ne taky napadlo, že to je jen pro jistotu. Tak zas asi lepší, tělo si odpočine od těch hormonů a zavede se v klidu v KETu.

@Renula5 to je mi líto :( a vy jste měli jen to jedno embryjko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
22.6.18 15:14

@Renula5
Tak to me moc mrzi :,( Je smutný,kdyz do toho clovek vkládá sve nadeje a pak takovy sok. Ale brzy to urcite vyjde.
Ja se snazim myslet pozitivně,ale ne vzdy to jde. Nekdy jsem v pohode a těším se na ty nase mimiska a dalsi den obrat a propadam do beznadeje. Ale to je asi prirozene. Nejhorsi je neustále cekani,at uz na OPU,nebo ted na to,kolik se jich ujme. A to jsem žila v presvedceni,ze koncem června uz budu mit dve carky. Nam teda budou zavádět jen jednoho prcka,vice jich v Heliosu nezavadeji a pokud teda bude co. Je to moje prvni IVF,takze poradne nevim,co me ceka a jak to vse probiha. Jsem v tom novacek. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2570
22.6.18 17:53

@Hearty ano ano já jsem měla jenom to jedno :,( je to těžký dneska odlitame na dovolenou jsme se na poslední chvíli rozhodly.

Jen holky mám otázku je možné že dneska se mi rozjíždí MS? Dneska jsem 18dc brala jsem utrogestanu 2-2-2 od středy snížení dávky na 1-1 vůbec se mi to nehodí můžu nasadit na opoždění ms léky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2570
22.6.18 18:06

@bendísek28 taky to bylo moje první IVf. Tobě držím palečky ale určitě nespěchej na transfer důležité je aby tělo bylo. Hodně v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.