Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky. Měla nebo máte někdo problémy s mírným krvácením z nosu? Dřív jsem to měla vždy jako pms a po otěhotnění vždy jakoby před očekávaným termínem ms také. Ze začátku těhotenství jsem často vaginálně špinila (na utu ale miminko vždy v pořádku, ani žádný hematom), někdy tomuto špinění předcházelo právě krvácení z nosu. Teď jsem v 15+0 tt a naštěstí už asi tak 3 týdny nešpiním (ťuk ťuk ťuk), ale z krvácení z nosu jsem se v období jakoby před menstruací nezbavila. Setkala jste se s tím některá nebo jsem jediná? ![]()
@Marcela_dogmom je to fakt různý, já minule při pozitivním testu mám poznámku že hned po transferu větší bolesti břicha a bolely prsa a byla mi nepříjemná i rychlejší chůze. Teď začalo pobolívat břicho trochu až kolem 11DPT a prsa snad ještě později
a rychlá chůze je úplně v pohodě ![]()
@Madelinne ahoj, mě v prvním těhotenství taky tekla krev z nosu. Na začátku asi vůbec, pak kolem 2.trimestru poměrně často, někdy i 3-4× týdne, a pak před porodem to bylo zase lepší, ale od začátku jsem si píchala Clexane, tak jsem to přisuzovala tomu…
@Madelinne ahoj, ja jsem 19+2 a z nosu taky krvacim, tece treba 4 minuty, nez se konecne zastavi. A staci jeden smrk, neni potreba ani nejak usilovne tlacit ![]()
Ja jsem ale na krvaceni z nosu trpela od malicka, vzdy pri nemoci a ryme se mi nejak oslabi cevky a pak smrkam krev
ted je to jen extremnejsi.
To je tim, jak jsme cele prekrvene nejspis ![]()
@Lucii_V věřím že to je různé ale už z toho vyšiluji 🫣. Myslela jsem, že jsem v klidu ale jak teď ani nic nepociťuji tak mě to nervuje ještě víc. Kdyby už aspoň bylo 10dpt😃. No to si ještě počkáme.
@Pipi20 @Liskulaska díky za odpovědi holky. Já na to právě nikdy netrpěla, jen vždy před ms. Těhotenství je vytoužené, několik let pokusů ivf, několik transferů atd. Proto teď řeším každou blbost no… Mám to prostě spojené s pms a v začátcích těhotenství potom se špiněním, proto mám teď strach ![]()
@Karolína117 to mě mrzí, u mě taky nic. Jsem 7 den po KET test ráno bílý a teď už dostávám ms
takže celý cyklus znovu 😟
@Madelinne já na to netrpěla nikdy, nepamatuju si, že by mi někdy tekla krev z nosu… pak jsem se moc divila….🙈 píchala jsem si od 7tt, ted si píchám rovnou od transferu, tak jsem zvědavá….
@Pipi20 a děje se ti to taky kolem termínu, kdy bys měla mít ms? Já si píchala taky Clexane už od transferu do konce 1.trimestru, teď beru Anopyrin. Ale jak jsem už psala, byl to i můj příznak blížící se ms
@86chm děkuju, a ty dej potom určitě vědět copak nakonec máte ![]()
@Madelinne ono je to proste tim, ze mame vic prokrvene tkane
zubarka me kdysi varovala, ze tehotenstvi pozna u nekterych zenskych na dasnich, protoze jsou natekle a vic krvaci.
Ta krev z nosu neni nic spatneho, jen je to neprijemne no ![]()
@Madelinne to se mi asi nestává… a když to pak začalo, tak to bylo pořád… ted zatim nic, tak to vypada na podobny průběh, jako u chlapečka. Ja si píchala az do poloviny šestinedělí… takze celkem vic jak 8 měsíců…. Říkala jsem, že 11 stimulačních injekcí byla procházka růžovou zahradou, oproti 250 injekcím Clexanu…
@Sarka81293 Aha, to mě mrzí… mě to zřejmě drží prášky.. zkusím ještě zítra.. to budu 10dpt …
@Madelinne nez jsem otehotnela, tak nekdy jo, pri MS mas take hormonalni zmeny co to muzou zpusobit.
A ted se mi to deje tak 2× do tydne, hlavne kdyz je vic suchy vzduch ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.