Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Karolína117 no potěš, jestli to může být i další perioda masakr… Mně se to pořád nechce rozjet, asi si dám nějaký alkohol na rozproudění, už bych to chtěla mít za sebou ![]()
@Lucii_V já měla 13 den po transferu vysoké hcg, tak jestli to klesá pomalu… Je to ale víc jak měsíc už, předpokládala jsem, že to přijde hned a ne, že 4 dny se bude rozmýšlet jestli jo nebo ne
. To je dobře, že jsi doma, já přemýšlím, že se s nimi domluvím, a budu taky doma, zvlášť když poprvé jsem začala krvácet v práci, a ke konci roku to bude o nervy a to mi za to fakt nestojí. A kdy jdeš na ultrazvuk?
@Ifka19 ja jsem ten fraxiparine dostala jen pri oohs
nastesti dalsi nebyl potreba (tuk tuk na drevo
)
A po potratu jsem mela prvni MS normalni, zadne pozoruhodnosti.
Holky, já jsem dnes po 5.injekci stimulace + dnes přidána 6.den cyklu ještě Ganirelix, po kterém jsem si musela lehnout, jak to po vpichu štípalo
jinak jsem překvapena, že se cítím úplně normálně a nic necítím, žádná modřina a nafouknutí, to ještě samozřejmě přijít může, ale cítím se hrozně fajn, jak jsem se toho bála. Spíš mě to trošku znepokojuje, abych měla dostatek vajíček ![]()
V úterý se těším na kontrolu, to budu 8.dc a jsem zvědavá, kdy bude cca odběr, protože u nás jsou víkendy zavřené ![]()
@Orchidejka13 u nas jsou o vikendu taky zavreni, centrum je v mensim meste, ale doktorka mi rekla, ze na OPU i na transfer je mozne se domluvit na sobotu dopoledne. Ptala jsem se na to, protoze jsem se presne bala, ze mi to vyjde na vikend ![]()
Takze se na to zkus zeptat ![]()
@Ifka19 Zazila jsem celkem podobnou situaci jako ty, muj prvni KET uspesny, ale zacala jsem 14dni po potvrzenem HCG krvacet/spinit, zjistilo se, ze jsem mela asi 2-3dny malo progesteronu, proto mi ho navysili a pak jsem si jeste pichala Prolutex (doplatek 5ka)ale uz to nepomohlo a skoncilo to ZT- nastesti samovolny potrat🙏 potom jsem naopak mela slabsi MS, vsichni me strasili, jak budu silene krvacet, ale to se nekonalo…pred dalsim ketem(doporuceny za 6tydnu, ja ale sla az za 2mesice) mi doktorka nabizela co by se dalo jeste dovysetrit, ale standardne se to po 1potratu nedela, potrat bohuzel potka mnoho zen a muzes mit embrya po Pgt, dobre kvality, ale neni to zaruka, ze se neprestane vyvijet, ja si rikala, ze priroda proste vi, proc to tak skoncila a je naopak dobre, ze vis, ze tve telo je schopno otehotnet, to je velky uspech🙏 do druheho Ketu jsem sla s tim, ze chci hlidat hladinu progesteronu, brali mi ho 5 dni pred Ketem, v den Ketu a 14dni po a hodnoty jsem mela OK, tak se zkus i na tomhle domluvit, budes mit jistotu, ze hladiny mas v poradku a pro maleho cvrcka ty nejlepsi podminky a hlavne hlava bude v klidu🙏 ja jinak brala jeste Anopyrin do 12tt, protoze mi taky neco zjistili na genetice a geneticka to mela v doporuceni☺️
@Ifka19 jasně, dej si co uznáš za vhodné, a taky tě to třeba vyklidní
Jsem si vzpomněla že v den transferu mi dali na klinice prosecco, vždycky jsem o tom slyšela ale nikdy jsem ho tam neměla
a na vyklidnění to fakt pomohlo ![]()
Hele no uvidíš, jestli to můžeš mít flexibilní tak to je super, že když se ti nechce tak nejdeš (jo to je to nejhorší že začneš krvácet v práci) Ale zase někdy je možná fajn být v kolektivu, aspoň přijdeš na jiné myšlenky
Já naštěstí jsem doma s manželem, kdybych byla sama tak by mi asi někdy začalo hrabat ![]()
UTZ mám 17.7. ![]()
@Orchidejka13 to je super že se cítíš dobře, já to měla jak kdy ale samozřejmě jsem byla šťastná když to bylo ok
Moc držím palce ať máš co nejvíc zralých vajíček a pak i kvalitních embryjek (i když víme že stačí ten 1 správný bojovník žejo
![]()
@Liskulaska ne že bych po těch injekcích toužila, stačí, když budu muset progesteron, ale zjišťuji všechno 🙈. Já pořád s MS nic, štve mě to, ale už chladím na jednoho panáčka, abych trochu rozproudila krev 🤣
@Xho-xho a ty jsi měla řízený cyklus nebo nativ? Já se totiž celý týden, co jsem krvácela, ptala různých doktorů na klinice, jestli navýšit progesteron, ale všichni mi řekli, že už tak beru vysoké dávky, že by to nepomohlo. Já bych už ráda nějakou MS měla 🙈 a snad to taky budu mít v pohodě.
@Lucii_V to je další věc, že bych seděla doma a hlídala se ještě víc, než před tím
já jsem šla po transferu za pár dní do práce a měla v plánu chodit co nejdéle, takto nevím. U nás nejde pracovat doma, státní správa no 🤦🏻♀️ 🤣
@Orchidejka13 to je skvělá zpráva, že je ti dobře. Neboj se 😇. Držím palce, ať je co nejvíce vajíček 😍.
@Ifka19 ono asi kazdy doktor/klinika ma k tomu jiny postoj/nazor, ja mela rizeny cyklus a brala jsem Progesteron Besins 200mg 2-0-2, pak zacala krvacet, zjistili, ze ho mam malo tak navysili na 2-2-2, za dva dny sla znovu na krev, kde jsem byla porad pod limitem a pridali mi k tomu 1amp Prolutexu inj, az pak jsem to mela v pohode..a doktorka mi sama rikala, ze tim se to „pozastavilo“ a ze je mozne, ze se to jeste rozjede, pokud bude embryo silne, coz se uz nestalo..proto si to v dalsim pokusu pohlidali a ja tak byla klidnejsi, hlavne s hlavou, mozna to ani tim predtim nebylo, ze to nevyslo, ale me to proste uklidnilo, kdyz jsem vedela, ze me hlidaj😇ale pokud dostanes injekce hned od zacatku, tak verim, ze to bude v pohode, to je to nejlepsi, co muzes mit🙏uplne Te chapu, tak snad brzo dorazi a ulevi se🤩
@Xho-xho aha, aha, zajímavé. Já měla amelgen 2× 400 mg, ale krev na progesteron mi nikdy nebrali, protože to pro ně byly vysoké dávky. Ale určitě se na to zeptám, já jsem doktorovi říkala, že čerpám z emimina 🙈 bude nadšený, když přijdu s něčím dalším 🤣 a ty jsi pokračovala jak dál? Další pokus vyšel? U mě je to měsíc a já si pořád neumím představit, že bych do toho šla znovu, byl to pro mě strašný zážitek.
@Xho-xho no a já když chtěla aby mi zkontrolovali progesteron v den transferu tak ok, a když jsem říkala jestli mi ho naberou i potom tak prý že to nedává smysl, že nikdy neklesne.. že tímhle se jen kontroluje jak tělo reaguje na léky ale že když je v pořádku na začátku tak bude pořád… to je fakt na pytel jak každý tvrdí něco jiného a přitom všichni odborníci stejného oboru.. mě trefí..
@Ifka19 Jo Ivi já tě uklidním, teď koukám do poznámek a od toho silnýho krvácení co bylo ale tak 10 dní po vysazení léků jsem už to měla v pohodě. Ta následující ms sice bolela ale krvácela jsem jen půl dne a pár dní špinila
tak třeba to bude fakt pohoda
hlavně ať už příjde ať můžeš pokračovat v krasojízdě ![]()
@Ifka19 jo to bude urcite nadseny🤣 ale clovek se nesmi nechat, ale stejne, kdyz ti chteji dat injekce, tak si myslim, ze chteji mit jistotu, ze hladinu progesteronu budes mit v poradku, co jsem si o tom cetla, tak je to ta nejlepsi forma🙏 hladinu progesteronu v den Ketu na nekterych klinikach odebiraji bezne☺️my si dali 2mesice pauzu, vratila jsem se do prace, leteli jsme pak jeste na dovolenou a sli do toho znovu, ale zalezi podle me hodne na te hlave..uplne Te chapu, co prozivas🙏 ja si to nastavila tak, ze druhy pokus proste vyjde, verila jsem tomu☺️ a vysel, ted uz jsem v 34tt..ale samozrejme testovala jsem od 5dne jak sbesila, porovnavala testy, jak sili🤯 a pak den pred odberem HCG jsem 1× zakrvacela a byla jsem presne tam, kde jsem byla, silene rozhozena, ale nakonec to bylo asi zbytek z uhnizdeni a druhy den HCG 2600🙏 myslim, ze je ale dulezite si tento „zazitek“ zpracovat, at jsi v pohode na ten dalsi ket❤️ ona ta bublinka na vas tam ceka🙏
@Ifka19 píše: Více
Tobe nebrali 🩸hned po ketu? Aby zjistili progesteron? A ty jsi stale na dtejne klinice ze? Jen u jineho dr?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.