Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Ifka19 no tak jak víš, já to měla kvůli těm zákrokům horší. Po první laparo jsem byla měsíc doma, pak se navazalo na stimulaci. Už od začátku stimulace mi v Iscaru řekli, že můžu na PN. Po další operaci jsem byla další 3 měsíce mimo takže se PN měnila jen v diagnózách. Pokud by se nepovedlo teď tak máme v plánu ještě jeden pokus a pak bych šla do práce a měla pauzu od ivf. Být doma na PN 7 měsíců jsem nikdy nechtěla být, nemůžu mimo vycházky nikam, do zahraničí už vůbec ne. To mi chybí nejvíce volnost, můj život.
Už po operaci jsem chtěla zpět do práce, abych měla myšlenky jinde, ale touha po miminku byla větší než to, jak jsem izolovaná a občas psychicky fakt na hraně.
@Ifka19 tyjoo.. tak to sis mela dat vice casu, ja tehda, taky spechala do prace, protoze jsem chtela prijit na jine myslenky, ale byla jsem urcite ten mesic po jeste doma…takze s rim doktor bude uplne v pohode, kdyz budes doma na pn☺️ ja myslim, ze bys mohla byt celou dobu doma..ja jsem to tak mela, pracuji sice ve zdravotnictvi, kde jsem prave mela stresovou praci + infekcni prostredi, ale na klinice mi normalne rekli, kdyz me predavali do pece me gynekolozce, ze pokud nebude chtit prevzit moji pn, tak muzu byt u nich na neschopence az do materske, ze to je v pohode..gynekolozka s tim ale nemela problem, navic rikala, ze kdyz jsem potratila, takze to je jasne rizikove tehotenstvi, takze to tak asi berou☺️
@Ifka19 já jsem taky určitě pro.. Mám dojem že se mě vždycky na klinice ptají jestli potřebuju neschopenku
Jestli tě to tam stresuje tak to fakt za to nestojí
@Ifka19 píše: Více
Ja jsem taky na neschopence od ketu. Jelikoz sem to nikomu nerekla co postupuji tak sem marodila u sve gynekolozky normalne pn vystavi v pohode. A nebo u obvodaka na zada taky to v pohode napsal.. doktori vi co je to za stresy..a jsou v pohode vtomhle smeru..byt tebou taky bych se na praci vykašlala a snazila se byt doma. At si poradi..
@Ifka19 víš, co je na tom to nejhorší…tyhle ženský otěhotněli jen co se podívali na trenky 🫣 😃 😃 Nedokážou nic z toho, co prožíváš, pochopit.
@Ifka19 já mám práci na 3 směny, fyzicky i psychicky náročnou. Chtěla jsem se hodit do pohody a nechala si napsat PN 3 týdny před ketem od svojí obvodní doktorky na záda. Řekla jsem jí to narovinu a neměla s tím problém. Pak si mě v den ketu převzala klinika. Šlo o náš poslední pokus a chtěla jsem pro to udělat maximum a psychika je hodně důležitá. Takže jsem prostě tentokrát hodila práci za hlavu, však to tam zvládnou i beze mě…
@Ifka19 píše: Více
Bez marodit. Toto jsou situace ve kterych nemuzes brat ohledy. Neboj, sefova by je taky nebrala. Ty musis byt v klidu. Pokud jsi ucetni, tak bych se o praci nebala. Nebudes tam, vsema deseti po tobe sahnou jinde. Sikovnych ucetnich je vsude malo. A pokud uz ted vis, ze budes mit nervy…..tak ta prace za to nestoji
Ja tedy chodim do prace, ale mam ji opravdu pohodovou.
Ve tvem pripade bych na sefovou vubec nebrala ohled, je to jen prace, akorat te baba psychicky vydira a vysava.
Vyprdni se na ni ![]()
A kdyby doslo na nejhorsi, ucetni preci potrebuje kazda firma.
Co jako bude delat az pujdes na rodicak, zavre na 3 roky oddeleni?
Holky moc děkuju za podporu, nečekala jsem, že mi bude dělat takové naschvály. Chybí mi ta kolegyně, co odešla, taky si prošla ivf, ta jediná věděla o čem to je, jinak je to tu slepičárna… A abych toho neměla málo, já jsem v úterý dostala periodu, první po potratu, krve brutálně moc, ale to jsem tak nějak očekávala, ale nic mě nebolelo, včera navečer jsem měla horečku, přes 38, ale už jsem moc nekrvacela, ani břicho mě nebolelo, tak nevím, jestli je to jen shoda okolností, vzhledem i k počasí, nebo to mám nějak řešit… Dneska už nic…
Ahoj holky, normálně jsem pouze čtenář, ale dneska na mě po 3. Transferu konečně vykoukly dvě čárky. Akorát se trochu bojím, že čárka je moc světlá. Co říkáte, dneska jsem 13dpt. Zitra si skočím na kliniku na krev, ale asi bych chtela trochu ujištění, že měl 13. Den někdo podobnou čárku. 😅 ✊🏻
@Ifka19 Tak uvidíš.. Mě řekli v nemocnici po potratu, kdyby nějaké teploty byli, tak jet okamžitě 😞 Naštěstí jsem je neměla..
@Ifka19 jestli dneska uz nic, tak bych to nechala byt. Ale hlidej se, kdyby zas vyskocila, radsi bych si dosla na gyndu aby ti zkontrolovali jestli nemas infekci nebo zanet. ![]()
@Anonymní píše: Více
Já si myslím, že čárka je pěkná
Dej pak vědět, jak dopadla krev. Držím pěsti 🍀
@Anonymní píše: Více
Co je to za test? Livsane? Pokud ano, tak ty mají notoricky málo barviva, takže sílou čárky se nestresuj. Digitál ti vyšel krásně!
Z krve se to už jen potvrdí. Potichoučku gratuluji
![]()
@Ifka19 já bych na tvém místě vůbec neváhala a prostě šla. V práci jsme každý nahraditelný, kdežto v rodině ne. Já teda jsem na PN od toho dubna, od stimulace. Nyní sice kvůli těm zádům opravdu, ale jsem za to moc ráda, že ten transfer budu mít ještě doma. Co bude pak, uvidím… Taky na mě šéfka už trochu tlačí, abych se vrátila a je naštvaná (asi si myslí, že jsem těhotná a nechci to říct, myslí si to tam každý
), ale já chci mít záda v pořádku, když plánujeme rodinu, takže ne prostě. Mě to taky netěší, že jsem pořád jen čekala, mohla jsem mít za sebou už tři transfery… A sedím na zadku doma tak dlouho jen proto, že všude jsou cekacky… A taky se cítím provinile co se týká práce, ale na druhou stranu je mi doma psychicky o moc líp.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.