Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Lotyyy moc mě to mrzí a moc držím palce ať to už příště vyjde ![]()
@Lotyyy děkuji. To mě moc mrzí už je to myslíš definitivní? 😟
@Lucii_V tak hlavně že jste tam teď spokojení. No já mam za sebou 5 KETů a hodně všelijakých vyšetření, už ani nevím co všechno mi vyšetřovali a výsledky mám jen z genetiky, jinak nikdy nic neposlali.. teď budeme mít jinou doktorku, tak jsem zvědavá, jak to dopadne.
@Marcela_dogmom jsem dnes 8dpt a test negativní
vkládala jsme do toho obrovskou nadeji, asi i tim, ze se nam maly povedl hned na poprvé. Čerstvý et…. Jen si ted říkáme jestli nemel byt spis řízeny Ket.
Holky nemáte zkušenost? Jestli je lepší přirozený, nebo řízený vklad?
@Lotyyy já jsem měla 4 KETy v přirozeným a 1 KET v řízeným. Vyšel nám přirozený.
@Sarka81293 pociťovala jsi nějaké změny v tom? A jaký je vas důvod k IVF?
@Lotyyy mě osobně to přišlo úplně stejné. S partnerem se nam jen prostě nedaří otěhotnět. Partner ma horší spermiogram, ale nebyla to zase úplně takova hrůza a u mě asi nic nenašli. Aspoň teda o ničem nemluvili, ale výsledky jsem žádné neviděla. Genetiku máme oba negativní.
@Lotyyy joo to jsem si říkala taky. Hned po ET za měsíc jsem se dostala do nemocnice s dalším zánětem v těle a nakonec z toho byla velká polízanice. Samozřejmě to nemuselo být jen z toho ale teď mi můj doktor, který se mě ujal řekl, že s tak agresivní endometriózou by už nedovolil, abych měla ms
.
A ty máš nějaký konkrétní problém?
@Marcela_dogmom jaká polízanice? Mohla bys popsat víc tvůj případ? Z prvního et mas už tedy dítě? Ja mam totiž taky endometriozu, potvrzenou už 3 roky. Velmi rozsáhlou DIE ale prvni et vyšel…. Po porodu sem rok nemenstruovala, plne sem kojila, pak sem měla nasazené hormony, ty jsem v lednu vysadila a naivně si myslela, že se třeba zadari prirozene ![]()
Holky, já dnes 12dpt a test opět negativní
Sice doma máme 3,5 letého kluka, ale taky jsem vládla veškerou naději, že to vyjde brzy.. Hlavně po tom lednovém potratu 😞
V pátek mám kontrolu a bude se určitě domlouvat další KET s posledním sněhuláčkem 🙏🏻 🙏🏻
@Marcela_dogmom přečetla sem si celý tvůj příběh, ty brd uff, sis prošla taky pěkným peklem. Ja zažila něco podobného v roce 22/23 do té doby zdravá bez žádných problémů…. A během půl roku sem podstoupila konizaci, kde mě strašily rakovinou a pár měsíců na to obr cysta a vzaty vejcovod s kusem vaječníku… a potvrzena endometrióza. Moc držím palce at to tentokrát klapne ❤️
@Karolína117 to mě mrzí, jsme v tom spolu
….. maleho mate take z IVF?
@Karolína117 To mě hrozně moc mrzí
. Přišli vám na nějaký konkrétní problém proč se nedaří?
Tak mě se přes noc MS konečně pořádně rozjela, 17.7. jedu na utz
. Ale to bude určitě moc brzy, teprve 10 DC a já mám cykly dlouhé, před stimulací 32-35 dní, po stimulaci vždy 38. Takže nepočítám s tím, že by tam už něco viděli a jen doufám, že nebude problém přijet znovu a že to hned neodpiskaji, četla jsem, že se to někomu stává… Ale v Reprofitu asi ne, co holky psaly… Tak snad
.
@Sarka81293 píše: Více
Taky jsme přecházeli 2× a pokaždé to bylo tak že právě na tu první konzultaci se čekalo déle, ale pak už to byl celkem fofr, protože většinu věcí už jsme měli vyšetřenou.
nejdřív jsme byli v Gennetu v Liberci, ale prchli jsme po prvním cyklu. Hodně mi nesedla doktorka a celkově jsem tam nebyla spokojená s přístupem. Byla jsem přesvědčená, že ty naše mizerné výsledky byly částečně způsobené jimi. Museli jsme použít zamrazené sperma protože manžel byl v den OPU pryč, zamrazoval se ten nejlepší vzorek který do té doby byl (máme problém ve spermiogramu), ale oni rozmrazili pouze jednu slámku, kde nebylo dost spermií na použití jakékoliv metody selekce spermií a pak mi embryoložka říkala že museli používat nepohyblivé spermie, protože v tom rozmrazeném vzorku nemohli najít dostatek dobrých. Byla jsme naštvaná proč nerozmrazili víc, aby našli dostatek dobrých spermií. byla jsem přesvědčená, že to je důvod proč se nám z 16 zralých vajíček oplodnily jen 3.
Pak jsme šli do Podolí, protože jsem fakt žila v tom že ten mizerný výsledek byl kvůli klinice. V Podolí jsem byla spokojená, výsledky tam byly o něco lepší než v Gennetu, ale i přes použití čerstvého sperma a MFSS jsme měli obdobný problém s oplodněním (oplodněno 4 z 10 zralých vajíček). V ten moment bylo jasné že je tam nějaký hlubší problém, tak jsme proto přešli do Clayo protože mají mít nejlepší laboratoř. Byla to dobrá volba, protože výsledky byly mnohokrát lepší (18 zralých vajíček, 13 oplodněno, 6 blastocyst, 3 zdravá po pgta).
Jinak na Clayo nemůžu říct špatného slova, jsem tam fakt neskutečně spokojená.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.