IVF - ET/KET 2026

Napsat příspěvek
Velikost písma:
289
8.7.26 14:52

@Lotyyy určitě…ja jsem se dostala do Iscare v prosinci kvůli tomu, že mi extrémně narostlo bříško, naivně jsem si myslela, že se povedlo. Zjistili asi po třetí návštěvě, že mám sactosalpinx tzn. nějaká tekutina ve vejcovodech a to byl důvod proč jsem neotěhotněla. Podstoupila jsem laparoskopii, kde zjistili, že jsou nakonec oba dva vejcovody naplněné zánětem a musely oba dva pryč no a aby toho nebylo málo tak odstraňovali srůsty endometriózy.
Po této operaci jsme šli do IVF, proběhla stimulace úspěšná do 5 dne došlo 7 embryí a hned v lednu byl ET, který nevyšel. V únoru jsme naplánovali přirozený cyklus, ale ovulace nebyla. Další měsíc březen měl být řízený KET, ale 9.3. jsem kvůli občasnému píchání na pravé straně skončila v nemocnici, kde jsem byla ještě večer akutně operována se zánětem pobřišnice, zánětem slepáku a další srůsty endometriózy. Nutno říct, že to bylo za 5 minut 12. Rekonvalescence naštěstí šla jako po másle a tak teď to byl 1.7. první KET a tedy druhý náš pokus.
Pan doktor, který mě měl v lednu odešel a tento, u kterého jsem teď si myslí, že byla chyba chtít v únoru přirozený cyklus, protože tím, že jsem menstruovala se mi opět po té operaci, všech hormonech atd. rozjela endo ještě víc a musím říct, že tomu taky věřím. Při přípravě na tento KET jsem měla od březnové operace nasazený Visanne, aby endo zklidnil. Jsem ráda, že teď žádná ms ani neproběhla, jakmile budu krvácet tak ae endo může probudit a to není žádoucí.
Teď se modlím, aby duch sílil a po tom všem jsme měli zaslouženou odměnu ❤️ 😇

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
289
8.7.26 14:53

@Lotyyy jee promiň a já ti to už vypsala 😃 😃

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
289
8.7.26 14:54

@Karolína117 to mě moc mrzí, že to nedopadlo 😟. Budu ti držet palce, ať ten poslední sněhuláček je ten vítězný ❤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2449
8.7.26 14:56

@Marcela_dogmom a prosimte ten řízeny ket pro endometriozu nevadi? To jedine si furt rikam ja, jestli ty dávky estrogenu nebudou zle …. Ale musim se na to poptat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
289
8.7.26 15:10

@Lotyyy řeknu ti jen co vím od doktora jiné konzultace jsem neměla. Po Estrofemu jsem měla jasně řízený cyklus a sice se endo probudit může, ale ne v takovém měřítku. Po něm jsem navíc měla sliznici 8mm už za 10 dní což vnímám jako pokrok 😇. A jak jsem říkala i se cítím lépe než v lednu. Kdybych nedej bože šla do ivf celého znovu i s odběrem vajíček atd. Tak do ET bych už nešla i kvůli tomu, že to po těch koktejlech hormonů bylo dost těžký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1597
8.7.26 15:14

@Lotyyy Jojo máme.. První IVF a hned první KET byl malý.. pak 2× nic, třetí KET potrat ve 3.měs.. Pote další kolo odběr vajíček a nic.. Tak se modlím, aby ten poslední sněhuláček co tam je, klapl 🙏🏻 🙏🏻

@felixa565 U manžela vše ok, u mě velká zásoba vajíček a málo kvalitních.. Genetika a vše taky ok.. Takže nechápu 😞 😞

Jen mi řekli, že to top embryo mi běhá doma ❤️ ❤️

Příspěvek upraven 08.07.26 v 15:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
8.7.26 15:14

@Gracetheworld tak to je velká změna oproti Gennetu, ty jo to bych byla taky pěkně naštvaná. Člověk spoléhá na to, že udělají vše co se dá a místo toho nerozmrazi dost spermií :? Ach jo.
Každopádně příští středu budu držet palce at ti vyjde KET :srdce: psala jsi že tě KET čeká ve středu že? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
8.7.26 15:19

@Karolína117 to je mi líto, posledni bude určitě bojovník :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2449
8.7.26 15:22

@Marcela_dogmom dekuji, o tom řízeném ketu se na klinice určitě pobavím. Ovulaci sice mam, ale kdo ví, jestli to tam funguje správně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
289
8.7.26 15:25

@Lotyyy určitě se na to zeptej, ale já jsem fakt hrozný případ, že mám tendence na chronické záněty 😟 🫣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5691
8.7.26 15:48

@Sarka81293 Ve středu jdu na kontrolu a budeme tam KET plánovat. Beru teď estrofem, tak bude kontrola sliznice a podle toho naplánujeme začátek progesteronu a KET.

@Lotyyy Klidně se na to zeptej, já nemám cykly úplně pravidelné (30-35 dní) a doktorka raději chtěla řízený cyklus, pro případ že ovulace neprobíhá tak jak má, nebo aby se nepromeškalo implantační okno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
8.7.26 17:49

Holky, byly jste některá na neschopence už od transferu? Já nevím, co mám dělat, protože v práci mám docela peklo s vedoucí, dělá naschvály a vyčítá mi, že jsem si dovolila být na neschopence, zvlášť po té poslední (už jsem měla na jazyku, že se omlouvám, že jsem potratila a holky měly starosti, že musely dělat za mě) musím teď dělat za všechny, protože to je fér… Minulý rok jsem od července do konce roku dělala za 2, protože kolegyně byla na dlouhodobé neschopnosti a už se nevrátila, to bylo v pořádku… Jsem účetní, od září je to masakr, ona plánuje, co všechno budeme muset udělat, včetně stěhování a já mám nervy už teď… Další transfer bych eventuálně mohla být na konci září, ale takto se nemůžu hodit do klidu… Jsem z toho zoufalá, když jsem jí řekla, co podstupuju, nebyl problém, všechno se udělá a teď mi to dává strašně sežrat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
289
8.7.26 17:55

@Ifka19 Já jsem od prosince na neschopence. Sice jsem párkrát slyšela, že některé ženy jsou i přes ivf v práci a nemusejí být na neschopence 🫣. Upřímně jsem po šéfové vyletěla a od té doby mám klid. Navíc zjistila, že najít někoho, kdo jí bude dělat to, co já tak je těžký. Dva roky jsem se bála i požádat o dovolenou. Pracovala jsem 10h denně i 6 dní v týdnu a stejně když jsem chtěla volno jako prodloužit si víkend měla oči vsloup 🫣 😃. Jestli se nebudeš schopna dát psychicky dokupy při práci tak jdi na neschopenku. Práce je vždy, ale mít miminko jde jen určitou dobu jakmile jí promarníš tak je pozdě. To jsem si uvědomila já a proto už taky práci tolik neřeším. Dej na mě a vykašli se na šéfovou, nestojí ti za to, aby ses nervovala a pak to nešlo ještě kvůli stresu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
8.7.26 18:34

@Ifka19 ja sla na neschopenku taky v den transferu, kliniky s tim nemivaji problem☺️ u prvniho ketu po potratu mi dokonce sestricka sama rikala, ze muzu byt na neschopence, jak dlouho chci, hlavne at jsem psychicky v pohode🙏 neresila bych vubec zadnou sefovou, to neni tvuj problem, ze neco nestihaji/nezvladaji- od toho tam je ona, aby to zaridla tak, aby to fungovalo☺️ normalne se domluv s doktorem, jestli muzes jit na pn v den Ketu, bude s tim uplne v pohode☺️a jak pise @Marcela_dogmom opravdu ta prace za to nestoji, dulezite je byt v klidu a byt ready na miminko🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
8.7.26 18:48

@Marcela_dogmom a to jsi na neschopence na klinice? Právě nevím, jestli mi ji vystaví. Joo, vedoucí mi taky říkala, že těhotenství přeci není nemoc a já přece nemám nervy, tak proč bych až do 9 měsíce nemohla chodit do práce… Já bych klidně chodila, protože doma bych se zbláznila, ale v téhle atmosféře, kde je nulové pochopení a chybí lidskost… @Xho-xho mně doktor taky říkal, ať jsem po tom potratu doma jak dlouho chci, já šla už po týdnu, což byla blbost, bylo mi hrozně, ale ten další týden jsem chtěla na dovolenou, vypadnout z domu. Spíš mi šlo i o to, jak dlouho bych pak mohla být, protože vrátit se po pár týdne do takového prostředí by mi vůbec nepomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.