Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahoj holky
tady se udelalo trochu skarede, hlavne zima…
Leno, drzim pesti!
Lovely, ja jsem vas prave dlouho necetla, tak nevim… toz a muzes byt nebo ne? ![]()
me se v noci zdalo ze jsem byla na ultrazvuku a mela jsem tam jedno mimco… byl tam i manzel a pak jsme to rikali tete… tak nevim… ![]()
no, kdyby nahodou jo… coz pochybuju, tak ted nevim jak s tema laznema, kdybych to ted nezjistila, aby to neuskodilo… ale asi na to nebudu myslet, protoze to tak proste neni…
tak se vsechny opatrujte
Míšo,
já jsem taky byla v lázních, zkus zajít na krev na HCG, ať máš jistotu, já taky šla, protože horké koupele prý způsobují potrat. Takže po klid v duši si zajdi na krev, já šla až v těch lázních, máš 100% jistotu, zda jsi či nejsi těhu a je to zadarmíko ![]()
Jedeš taky do Klimkovic?
A kdy plánuješ další IVF neboKET? Posledně jsme to prožívaly spolu, pamatuješ v lednu? Já IVF a ty KET ![]()
Daria
Ahojda, včera jsem byla na kontrole v CAR. Viděli tam jeden váček, ale srdíčko ještě ne - prý bude asi za 3 dny. Jen mě trošku vyděsili, protoože mám PCO a rozhozené hormony - LH je asi 3× vyšší než FSH - a řekli mi, že v těchto případech je riziko zániku těhotenství do 12. týdne! Tak nejsem vůbec klidná, protože jsem teprv 5+4.
Taky mi našli na UZ další pravděpodobně cystu. Cysty mi vždy produkovaly hormony a dělaly neplechu
, tak uvidím…
Ahojky,
chci vás aspoň pozdravit, zítra nebo v pátek jdu na kontrolu, tak snad bude všechno OK, no a potom do práce. To se mi teda vůbec nechce, ale co nadělám, že jo?
Hannah , držím palce a myslím na tebe, ať je všechno v pořádku. Hlavně buď v klidu a hodně odpočívej, na domácí práce se úplně vykašli…
Ahoj holky, moc vás všechny zdravím
![]()
Šelmi ,
jojo je to děsný, já se už kvůli tomu trápim asi přes půl roku. Nejdřív dávali antibiot. jen mě a pak i už parterovi. Myslim, že se jmenovaly Doxybene a bylo mi po nich vždycky špatně, hlavně ráno
Taky mi dr. řikala, že to má spoustu ženských a že to vůbec neléčí, ale mě kvůli tomu že jdu na Ket či IVF, tak pry musí. Přítel byl i kvůli tomu už na urologii, co si chudák vytrpěl , ale vysledky měl ok., tak vůbec nechápu proč se tam pořád drží
!!! Nevíš o tom něco? Mě dr. moc nic o tom neřekne.
Zítra jdu právě na kontrolu ráno, tak snad příští týden mi řeknou, že je už vše ok. Jinak se snad už zblázním......
Dari ,
ten čaj kopřivový taky zkusim, myslim, že to bude rozhodně lepší než ten Chloremax nebo něco takovýho. Jak dlouho si ho pila? Jinak Ti moc děkuju ![]()
Hannah ,
taky Ti držim moc palečky, hlavně se opatruj a zbytečně se nestresuj, uvidíš, že při příští kontrole uvidíš srdčíčko jako zvon!!!!
![]()
Myslim na Tebe!!! ![]()
Inko ,
přeji Ti at Ti kontrola vyjde v pořádku
![]()
Určitě nám pak dej vědět!!!! Hodně štestíčka
Mili - jen jsem někde na netu vyčetla, že jsou to viry, které se zavrtávají hluboko do sliznic a pak můžou ale nemusí způsobovat potíže. Já poprvé měla každou chvíli potíže při čůrání, tak na to přišli. Po těch ATB to bylo za 14 dní dobré, ale léčila jsem se jen já. Teď žádné potíže nemám a stejně tam mrchy byly
Taky máme oba Doxybene a není mi z nich moc dobře
Hlavně po nich zase budu mít kvasinky
![]()
V ISCARE mi taky řekli, že normálně to nevadí, protože se v těle běžně nacházejí do nějakého množství, ale já to měla nějak víc
a pak jak nám budou v bříšku různě rejdit při punkci a tak, mohly by z toho být potíže.
Teda ale půl roku - to už je vážně dlouho,co? No to jsem teda zvědavá, jak nám ty léky zaberou. Jestli to budem muset zas odložit, o už bych se zbláznila
Zítra ti budu držet palce ať to máte v pořádku a můžete začít
![]()
Hannah - gratuluji k miminku
a držím také palce, aby bylo vše jak má ![]()
šelmina
Hannah:
držím palečky, ať se ti mimísek vyvíjí, chce to hlavně pozitivní myšlení, to dělá fakt hodně, pořád mu říkej, jak moc ho chceš, hlaď si bříško a tak
..
Mili:
ten čaj se můžu pít i dlouhodobě, zrovna včera jsem pátrala po internetu
, nicméně já ho pila 10 dní, teď si dávám pauzu a pro změnu se nalévám zeleným čajem
, ale kopřivovou kúru ještě zopakuju
! Asi těsně před IVF
. Jinak žádné změny ani „zdravý režim" neplánuju, prostě žiju, hřeším
![]()
Šelmi:
myslím na tebe, nemáš to jednoduché, ale na druhou stranu se přeléčíš a úspěch IVF je zaručen!
To u nás je PŘÍČINA NEPLODNOSTI NEZNÁMÁ.
Pouze ty pomalé spermie, ale to by mělo vyřešit ICSI, u nás to ale přesto nevyšlo. ![]()
Krásný den všem! přeje ![]()
Daria
Inko, at je vsechno v poradku!
Hanah, drzim pesti!
Dario, jo, do klimkovic… zatim jsem nervozni… tesim se az tam budu a bude klid… takze tam jde udelat test? mozna si ho udelam… protoze je mozne ze kdyz jsem na to prestala myslet, tak zapracovala psychika, ale pochybuju…
Míšo
tys mě předběhla
![]()
V Klimkovicích dělají odběry každé ráno, a tak nechat si vzít krev na HCG je pro ně maličkost. Já si ty lázně užila
ale už se mi to pak táhlo a moc jsem se těšila domů na manžílka ![]()
Budu na tebe myslet, já tam jela 24.11 a vracela se těsně před vánoci, všude vánoční atmosféra, bylo to fajn a užila jsem si i nákup dárečků, prostě jsem měla na všechno čas
![]()
A ty bereš nějaké vitamíny nebo léky?
Daria ![]()
Šelmi ,
no právě, že už to mám dost dlouho, tak poslali přítele na vyšetření,ale ten to měl ok., tak právě vůbec nevim, proč se tam drží nebo se dál tvoří ![]()
Doxybene jsem měla už 4× za sebou. Vždy deset dní a pak po měsíci zase na kontrolu a vždycky zas něco našli ![]()
Jinak já žádné potíže necítím, ani nemám žádné výtoky nebo tak něco.
Nebýt toho tak na Ket bych šla už dávno
![]()
Taky na Tebe budu myslet, at se jich už jednou pro vždy zbavíme!!!!!
A můžeme hurááá na další pokusy!!!
![]()
Kdy Ty půjdeš na kontrolu? ![]()
Dari,
děkuji moc za radu, dneska si ho půjdu koupit a začnu.
Ješte jsem tady četla, že holčiny tady pijí nějaký maliník, nevíš o tom něco?
Promin, že se Tě pořád na něco ptám.
Jinak já jsem si myslela, že se nám 1.IVF+ICSI taky povede. Měli nebo máme horší sper. tak nám dělali tuhle metodu, já měla sliznici ok.
Taky jsem pořád přemýšlela proč se to nepovedlo, ale na to mi nikdo asi nedokáže odpovědet
Mohlo to být i, že se ta embria přestala samy vyvíjet… proto jsme šli i na to imuno a genetiku,no uvidíme co výsledky.
Snad se nám to tady všem povede!!!! MUSÍÍÍ !!!!!!
![]()
Mili - my teprve včera začli s těmi ATB, po 14-ti dnech jdu na stěry, ale ještě týden budem oba zobat nějaké pilule na doléčení. Takže 3 týdny prášků
Vychází mi to skoro až do příští MS. Když to bude OK, tak hned při MS začínáme.
A nemůžeš být už na to Doxybene rezistentní, když ti nepomáhá? Že by mohli zkusit jiné léky co by třeba zabrali. Četla jsem od nějakého Dr. že by lékař neměl předepsat stejné léky více jak 2× za sebou pokud se to nelepší, ale měl by na:,–(it jinou léčbu.
Dario - my toho máme taky víc
Já mám kvůli slepáku neprůchodný pravý vejcovod, lehkou endometriosu a skoromanža línější spermijky
No prostě jsme se hledali až jsme se našli
ale snad s námi něco udělají
Už třetí měsíc beru preventivně Prednison na imunitu, podle Fetus piji kontryhelový čajík a papám Calibrum baby plan.
šelmina
Ahoj holky ,tak jsem zde ,ani vás nečtu,až mi bude líp,dnes jsem po punkci a je mi vážně zle ,tak nevím jestli je to normální nebo ne
jinak máme 9 vajíček ,což je super
![]()
Lena
LENI!
Gratuluji k urode,hezky lez a pij hodne tekutin,at se ti to do ET uklidni