IVF + ICSI

Napsat příspěvek
Velikost písma:
307
31.3.06 22:28

Inko,
máš pravdu důležitá je taky psychika… moc Ti přeji, aby si Ti dušička brzo zahojila a můžete jít na Ket…
Mě se taky potom nepovedeném pokusu, moc nechtělo do dalšího… chtěla jsem si odpočinout a myslet třeba taky na něco úplně jiného… v té době jsme si koupili štěnátko a dost mi to pomohlo a pomáhá :D :D :D
Ale ted se už těším na další pokus :D
Jsem ráda, že vám vysledky vyšly v pořádku, a na imunologii jste byli taky?
Snad nám také vyjdou ok!!!
A kam jezdíte do Caru? To bylo vaše 1.IVF? My jezdíme do Iscare v Praze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
31.3.06 22:34

Inka,
co se týká toho Ketu, tak si myslím, že se vajíčka neodebírají, jen jak si napsala, že se upravý cyklus na trasfer.
Na iscare stránkách mají online poradnu, tak se tam občas na něco zeptám a vždy mi odpoví, je tam taky spoustu zodpovězených dotazů, když tak se tam můžeš podívat a přečíst si, co Tě zajímá např. ohledně Ketu.
w.iscare.cz
Jestli tedy o tom náhodou už nevíš.
A ještě jsem Ti chtěla poděkovat za přání. Moc děkuji, snad to výjde nám všem tady!!!! :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
755
31.3.06 22:45

Mili,
chodíme do Repromedy v Brně, bylo to naše první IVF.
Imunologii nám, myslím, dělali, ale chci se na to zeptat ještě příští týden. Myslím, že mám sníženou imunitu. Taky se chci zeptat na hematologii (doufám, že to píšu dobře). Těch testů bylo tolik, že já nejsem schopná si zapamatovat, co bylo dobře a co ne. Na začátku jsem to ani vlastně nechtěla detailně vědět, abych se na to nesoustředila a moc nepátrala, co všechno by to mohlo způsobit… Léky, které mám, beru spíš jako „vitamíny“ nebo něco, co má IVF podpořit.

Jak dlouho máš po prvním pokusu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
31.3.06 23:12

Inko,
no už to za chvíli v květnu bude rok…
Na Ket jsem chtěla jít tak v září (loni), ale nějak to nevyšlo, pořád mám problémy s kultivací, nevím, jak se toho mám zbavit. Partner byl i kvuli tomu na urologii a vyšlo mu vše ok. Příští týden jdu zas na stěry na kontrolu.
Nevim v čem je příčina. Gyn. nám dá vždy antibiotika, ale stejně když jdu za 2 mesíce na kontrolu, tak je výsledek pozitivní, takže znova antibiotika… :( :( :( Takže na Ket jít ještě kvůli tomu nemohu !!!!
A právě mě ještě napadla ta vyšetření genetiky a imuna. Stejně je doporučují po 1.neuspěšném IVF. My máme ješte špatný spgram. Tak jsme museli mít ještě metodu ICSI. No snad se nám podaří ten Ket!!!!
Jinak menst. mám pravidelnou a ovuluji normálně.

A jaké bereš ty léky nebo vitamíny? Já už asi 2 roky tu listovku a taky Calibrum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
1.4.06 13:04

Ahoj holky :lol: :lol: ,

INKO: nenech se odbýt, ptej se Dr ať se dozvíš vše, co potřebuješ. Dobrá zpráva je, že můžete jít takhle brzy do dalšího pokusu. Já jsem po 1.IVF musela 3 měsíce počkat, ať si tělo a hlavně psychika odpočine, bohužel nám nezbyly žádné mražené embryjka. A testy proti manželovým spermijím mi vyšly negativně. Navíc podle Dr jsem úplně zdravá, máme jen pomalé spermie (cca 5% pohyblivých vpřed), takže šance na přirozené otěhotnění téměř nulová :twisted: , jediná šance je IVF + ICSI, což jsme zkusili a byli si s Dr skoro jisti, že to vyjde, vše šlo tak jak má, a nakonec nic :evil: ! HCG = 0, přišla MS. Taky nám nezjistili příčinu.
A jaké léky a vitamíny bereš? Já se momentálně „čistím" kopřivovým čajem. A snažím se jíst hodně zeleniny a ovoce.

MILI: já po 1.IVF taky o dalším pokusu nechtěla slyšet, vrhla jsem se do práce abych pořád na to nemyslela, a moc mi to pomohlo, jezdila jsem lyžovat, a dopřávala si i vínečko, večírky :lol: :lol: :lol: ..prostě jsem začala po tom všem sebepozorování a soustředění se na otěhotnění POŘÁDNĚ NAPLNO ŽÍT :P ! A nějak se mi to zalíbilo..ale potkala jsem kamarádku, má 2 malé děti a je zase těhotná, a opět to na mě přišlo..navíc teď to jaro..a už se těším na další pokus!

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
1.4.06 13:08

Ještě k těm vitamínům: začala jsem jíst hodně listovou zeleninu, abych měla dost kys.list. nějak moc nevěřím těm vitamínům v tabletkách a radši jím hodně zeleniny, ovoce (to jím po kilech! ) a teď jsem přidala čínské zelí, a ledový salát, jím to v přírodním stavu, tzn. nevařím ani nijak nedochucuji, dávám si to třeba po lístku na chleba s máslem :D

Ještě napíšu takovou smutnou příhodu, která mi vždycky připomene, jak jsem na tom „dobře", když mě chytá depka po 3letém snažení - 1 potrat, 2× neúspěšné IUI, 1× neúspěch IVF. Jedna známá byla těhotná, vše ok, a porodila holčičku. Měla ale komplikovaný porod, malá nemohla sama dýchat, byla na přístrojích, nakonec se její stav zhoršoval, byla převezena do Prahy (jsme z Třince) a po půl roce trápení umřela. To si myslím, že je úplně nejhorší věc na světě, vidět umírat svoje miminko a ta bezmoc! Proto si někdy říkám, lepší je potratit, třeba by nebylo zdravé a trápilo by se.. vím, že to je drsné takhle přemýšlet, ale mě to tehdy docela pomohlo vyhrabat se z nejhoršího, a říkám si, že jsem na tom ještě dobře.

Nějak jsem se rozepsala, ale potřebovala jsem se „vykecat", dlouho jsem tady nebyla..

Daria :P
(mám problémy s přihlášením, zapomněla jsem heslo a nové mi ještě nepřidělili)

• Citovat
  • Upravit
755
1.4.06 19:31

Mili , my jsme měli taky ICSI a ještě PGD. Léky beru Dostinex, Dexamethazon a Anopyrin, vitamíny Calibrum, ještě jsem brala listovku, ale té je už v Calibru dostatečné množství, takže už ji neberu. Od odběru vajíček jsem brala ještě Crinone a já jsem ráda, že už ho nemusím, ten mě teda vůbec nenadchnul.

Dario , já se nenechávám odbýt, těch informací bylo na začátku strašně moc, o všech výsledcích nás doktoři informovali. Jediné, co jsem si zapamatovala, bylo, že mi našli Leidena, ale nakonec to jediné potom vyloučili zopakováním testu, protože měli nějaký problém v laboratoři. No a já jsem si samozřejmě hned začala zjišťovat, co Leiden je a co způsobuje a zbytečně jsem se tím stresovala. Takže kvůli svému psychickému klidu jsem po dalších výsledcích nepátrala. Ale vím, že mám špatný prolaktin a imunitu.
Teď chci zkusit detoxikační čaj, čaj na podporu plodnosti a kontryhel, ten ještě musím sehnat.
Já jsem si taky u obou potratů říkala, že je to lepší než nemocné miminko, ale teď to nechápu a asi nikdy nepochopím. Dělali nám PGD, takže embryjka byly v pořádku, pravděpodobně jedno (podle hcg) se uchytilo a pak to nevydrželo… A neexistuje pro to žádný důvod, všechno probíhalo v pořádku…

Mějte se krásně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2446
2.4.06 12:47

Hezkou neděli přeji všem a koukám,že tu jsem asi sama samotinká a tak alespoň pozdravím Habi ať už je vyléčená a nenafouklá doma ,protože všude dobře ,doma nejlíp :wink: :oops:
Inko,doufám ,že už si na tom lépe,i když to asi nějakou dobu bude trvat , ale máš další naději :lol: :P
Vladko ,Darjo ,lovely ,Helli , Zuzi,Milli ,Míšo zítra jdu na poslední kontrolní UTZ a ve středu odběr ,už teď se valím jak mašina,ale nic mě nebolí ,tak se zatím mějte hezky a zítra se ozvu jak se vyvýjíme :lol: :oops: :P :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1993
2.4.06 14:49

Ahoj všechny, po delší odmlce jsem se sem zase dostala.
Inko , moc mě to mrzí. Vůbec nevím, co bych ti měla napsat. Doufám, že je ti líp a příští pokus přijde brzy a dopadne perfektně. Strašně moc na tebe budu myslet, aby jsi nemusela na revizi a pak to šlo vše jako po másle…
Mějte se všechny moc krásně… a ať už nejsou povodně. Je mi z toho vždycky smutno, když to vidím - nejen v televizi, ale už i tady v okolí (naštěstí to tu je jen v malých oblastech, ale není vyloučeno, že ještě něco přijde z hor…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
2.4.06 17:12

Ještě mi neposlali nové heslo, takže se pořád nemůžu přihlásit.

Dneska je venku tak krásně, že prostě musíme všechny chmury zahnat - je tu jaro!!! Jakpak jste strávily dnešní neděličku neděli? My jsme byli dopoledne na 2 hoďky lyžovat, ale teď ještě sedíme u počítače a pracujeme. Přesto jsem s nedělí více než spokojená :lol: :lol:

Když mi nevyšlo 1.IVF, tak jsem vše hodila za hlavu a vůbec na to nemyslela, začala jsem žít naplno, ale teď už mě to zase bere, pořád sedím u internetu a hledám, co a jak, jaké vitamíny, jaké čaje..a píšu ještě do diskuzí na neplodnost.cz - jedna holčinka mě tak krásně povzbudila, že její kamarádka taky vše hodila za hlavu a nakonec otěhotněla přirozeně mezi naplánovanými cykly IVF (1.nevyšlo, na 2. se chystali) - prostě na to přestala myslet. A když já to 1.IVF brala tak vážně- cvičila jsem Mojžíšovku, pila kontryhel..atd..(už to nechci znova rozepisovat, ale brala jsem to hooodně zodpovědně), tak prostě to 2.IVF bude úplně naopak - prostě budu dělat vše podle doktorů, ale myslet na to chci co nejméně 8)

Přeji všem pěkný zbytek víkendu a zítra sem opět kouknu, už se těším :D

Daria :P

• Citovat
  • Upravit
234
2.4.06 20:04

Ahoj holky, všechny moc zdravím. Tak se ségrou už to vypadá moc dobře. Myslela,že půjde domu zítra,ale primář nakonec rozhodl,že ji zítra ještě udělají ultrazvuk, a když dopadne dobře, tak pomaže v úterý.
Mám všechny zase pozdravovat a vyřídit Leně, ať se drží, že už to bude mít, určitě úspěšně, brzy za sebou.
Darjo, také jsem ségře pořád říkala, aby se snažila na to nemyslet, ale ono se to líp říká než dělá. Stejně jsem jí vždycky nachytala zamyšlenou a čučící do blba. A také věčně na této diskusi. Moc jí pomáhá si s Vámi psát. Držím ti moc palečky, aby ti to konečně vyšlo. A taky vyjde!!! :D :D :D :D
Inko, doufám ,že už je ti psychicky alespoň o něco lépe. Držím palečky, ať se dáš co nejdříve do pořádku a můžete už konečně na tu TUTOVKU.
Tak se mějte, pozítří už bude moct psát ségra sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2446
3.4.06 07:53

Zdravím všechny po pondělním ránu,jenom koukám a za chvíli mažu.Pak se ozvu ,pa pa pa pa :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
3.4.06 08:09

ahoj holky, vsechny vas po dlouhe dobe zdravim!
jeste jsem si vas nestihla precist, mela jsem dovolenou…
ale nejak jsem pochopila… Inko, to je mi lito jestli to nevyslo… :(
Leno, drz se! :)
asi vecer si vas prectu… tak zatim… papa
 misa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.4.06 09:40

Ad KET - tak snad jsi to byla ty, INKaH. kdo se ptala na KET - asi je to individualni, ale ja nemela zadnou hormonalni pripravu, proste jsem se objednala cca 6. den na Uz/ tim dnes si nejsme jista, ale to ti v CAR reknou kdy), dle velikosti folikulu zjistli, kdy mam prijit, dali rozmrazena embryjka a dostala jsem uterogestan na 14 dni a tim to koncilo. A kdyz se nezdarilo, mohla jsem jit hned dalsi MS na druhy pokus( bohuzel s etez nedzaril, stejne jako druhe IVF a tak ted bych mela mit pred sebou 3. IVF- schvaleni RTL jiz prislo, takze dofam, ze koncem dubna jdu do toho, drzte palecky. Jinak vsechny zdravim a doufam, ze jarni miza padne na nas vsechny a vesele se budeme mnozit:-)))))
 Sutka

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
3.4.06 09:42

to je zas preklepu, omlouvam se, pisi jak hotentot, polepsim se. S.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová