Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak to je krásný! Můj manžel chce taky dvojčátka, ale ten je chce od té doby, co se známe, to ještě dávno nevěděl, že se k nim možná propracujeme jinou cestou
![]()
Inka
Fetus,
dávali mi 2 embryjka a tak opravdu uvidíme. Dvojčata by mi nevadila, vždycky jsem říkala, že radši víc dětí než jedno.
Navíc můj manža dvojčata vždycky vyloženě chtěl a to jsme ještě ani nevěděli, že je nebudeme moci mít přirozenou cestou.
No jo, oni chlapi tu dvojnásobnou práci okolo tolik nevnímají. Ale já myslím, že když jsem jich na oddělení zvládla třeba sedm, tak co by ne dvě… To je samozřejmě něco jiného
![]()
No jasně, jen víc dvojčátek…
Hannah;tak ti preju at tam mas dve
![]()
Inkah;my kdyz jsme se seznamili,tak ja jsem deti nechtela,prakticky me ukecal,ikdyz ted vidi ze to neni tak jednoduche a to si jeste se mnou uzil(ja takovy nervak
),ale ted se stara,ma dokonce i cas na me ![]()
Lovely , tak já jsem si tě asi s někým popletla a myslela, že už děti máš…a teď se snažíte o další… ![]()
Holky, co jste braly Crinone, mám takový trapný a intimní dotaz.
Říkaly jste, že když jste dostaly MS, tak z váš šly takové „cucky“, ale jak je to v případě těhu? Jak často jste se umývaly? Já jsem si myslela, že je potřeba, aby ten gel působil co nejdýl, takže se sprchuju jen ráno před aplikací. Ale teď mám pocit, že by to chtělo tak dvakrát denně. Mám pocit, že v pochvě zůstávají takové tmavé kousky, výplachy si dělat nemám a asi bych tím ten progesteron „zničila“ a navíc by to nedávalo smysl… Vstřebá se ten gel časem?
Úplně se stydím, ale snad mě chápete…?
![]()
Inka
Ahojky,
Hani , moc gratuluju k // !!!!!!! To se nám to tu hezky rozrůstá, jen tak dál!!!!
Přeju, ať je všechno v pořádku!
Mě čeká zítra znovu velký UTZ, tentokrát u jiného doktora - prý nejzkušenějšího v týhle oblasti, tak uvidíme, co nám řekne. Už z toho začínám být trochu nervózní. Snad to bude OK.
Ahoj Hani, moc Ti gratuluju a přeju Ti také dvojčátka.
Zuzi, moc děkuji za rady. Snad se to tentokrát povede a rozšířím už tak dost početnou řadu. Hodně štěstíčka. Doufám, že jsi mimíkům koupila něco pěkného.
Leona
Ahoj holky,
doufám, že jste na mě nezapoměly, v lednu jsem tady byla velmi často..bohužel nám nevyšlo 1.IVF.
Jeden den jsem si poplakala, ale hned druhý jsem začala chodit do práce, pracuji o106
a vůbec jsem o mimi přestala přemýšlet.
S manžílkem si užíváme, cestujeme, chodíme na večírky, dopřávám si i vínečko (které jsem si dříve kvůli snažilkování nesměla dovolit!), prostě užívám život a jsem moc spokojená, dokonce jsem si řekla, že ani to miminko nepotřebuji, že jsem ještě mladá (nedávno mi bylo teprve 28, do „třicítky“ daleko).
Ale manžel moc chce, co nejdříve jdu na další IVF. A proto jsem zpátky zde.
Včera jsem potkala kamarádku, má 2 malé děti necelý rok od sebe, jsou tak zlatí!!! A ona je zase těhotná, čekají už třetí..moc jí to přeji a už to na mě zase „leze“ a těším se na další pokus IVF. Snad nám to už konečně vyjde.
A teď dotázky na vás, holčinky:
Která jste taky nebyla úspěšná při IVF, jak postupovala léčba? Mě dr předepsal preventivně Prednison, i když alergie na spermie nemám ani žádné protilátky, a byl nám doporučen po dobu 2 měsíců sex pouze s kondomem ![]()
A pro ty, co byly úspěšné (a samozřejmě přidávám gratulace!!!), co jste dělaly navíc, aby to vyšlo? Vitamínky, čajíky, cvičeníčko..minule jsem poctivě cvičila Mojžíšovou, ale stejně žádné blokády nemám, tvrdila to i rehabka, že jsem v pohodě, tak už necvičím (jinak ale jo- aerobik). No a asi začnu zase pít kontryhelový čaj, ale to až další cyklus, když začnu se stimulací.
Lovely, my jsme na tom byly myslím stejně, v lednu taky IVF, nebo jsem si tě spletla? A ty už stimuluješ??? Já jsem čekala víc jak 6 týdnů na další MS po tom neúspěšném IVF! nějak se mi to natáhlo..
Určitě sem zase budu chodit častěji a příště se už přihlásím.
Daria
Inkah,
já s tím Crinonem mám taky problém. Po několika prvních dnech zavádění ze mě začaly lézt jakoby kousky sraženého tvarohu (tak to vypadalo). Byl to Crinone. Tak jsem na bidetu trochu zatlačila a něco dostala ven. Průbežně sem tam něco je na toaletním papíře. Dnes jsem měla ke Crinonu přidat i Utrogestan a ten se zavádí rukou. No a jak jsem si tam sáhla, tak jsem nahmatala spostu toho „tvarohu“ a vytahla to teda ven. Mimoto mám občas pocit, že ze mně něco vytéká…Sprchuju se denně a když mám pocit, umývámse na bidetu. S doktorem jsem se o tom bavila už předtím a řekl mi, že spousta žen si stěžuje, že z nich něco odchází. Prý ať nemám strach, je to jen nosná látka , zatímco účinná se vstřebá…
Já po zavedení vždy aspoň hodinu ležím, ale dávám si to večer, tak to není problém. Po utroši jsem dnes taky ležela, až jsem vytuhla a probrala se až teď.
Určitě to je dobré, neboj a myj se , jak často chceš.
Hannah , tak to jsi mě uklidnila, děkuji. Já po Crinonu taky ležím. Jen jsem se chtěla ujistit, že se ta účinná látka dostane, kam má. Tak to už se těším na večerní sprchování… ![]()
Díky Inka
Ahoj holky, dneska je tedy ošklivě
![]()
Dopoledne jsem mluvila se ségrou a mám moc moc pogratulovat Haničce, střašně moc jí to obě přejeme. Tak to téměř všem krásně vychází.
Přejeme také moc štěstíčka Lovely, ať to probíhá všechno co nehladšeji.
A děkuji zase všem za pozdravy pro ni
![]()
Zdravíme také všechny šťasné těhulky.
Dnes se na ni jedu zase podívat, snad je zase o něco lepší.
Tak se mějte a přeji, abyste i takhle zamračený den měly slunečný.
![]()
Dario!
Tak te vitam zpatky ![]()
Ja zacinam 8.4. s Decapeptylem,a 22.4. se stimulaci.Ted mam jine leky a vetsi davky ![]()
Inkah;Ja mam 2 deti z minuleho manzelstvi,jedno je u me a jedno u byvaleho
Hani ,mooooc gratuluju
![]()
Zuzi ,tak nevím ,myslíš ,že když mi nic není a až na malé vyjímky ,nic nebolí,že to je Ok
![]()
Holky a vůbec/už ztrácím přehled/,která už je těhulka a která ne
,ale myslím ,že se nám tu v poslední době daří
![]()