Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Fetus, děkuji za odpovědi. Mohu se zeptat, čím jsi Ty? Jsi děsně vzdělaná v této oblasti. Já jsemzdravotní sestra, ale dětská a nyní z nedostatku dětských míst pracující na chirurgii. O téhle problematice nevím absolutně nic… Teda pokud mi to chceš napsat…
Děkuju Hanka
HANNAH 85-já jsem se nechtěla opakovat(aby to nevypadalo,že někoho poučuju
),ale vystudovala jsem porodní asistentku(ženskou sestru). Bohužel k porodům jsem se po škole nedostala,ve Zlíně v té době nebylo v porodnici nikde místo
Ale zrovna se ve Zlíně otvíralo nové centrum asist.reprodukce a tak jsem zkončila tam
Tady jsem taky poznala svého manžela a osud nás časem zavál až do Prahy
No a nakonec jsme „provedli“ IVF sami na sobě
Takže u nás je to něco jako profesionální deformace
![]()
BONOBO-nejspíš tě nepotěším,ale tato metoda se v praxi ukázala jako nepoužitelná a o jejím zavedení se neuvažuje. Byla to hlavně mediální bublina,která jen namlslala a zmátla spoustu lidí. Přeji ti aby další pokus byl úspěšný ![]()
Mějte se fajn.Zuzi
Ahojky všem!
Zuzi , prosím, prosím, mám na tebe zase jeden dotázek. Díky tomu, že už mám docela dost velký bříško (všechno mi to jde vlastně jenom do břicha, kamarádka se mi někdy směje, jestli nenosím pod tričkem kopačák
), cítím při chůzi - hlavně do kopce - dost nepříjemný tlak a někdy i bolest. Někdy to řeším tak, že si dám v bundě ruce do kapes a bříško si prostě podpírám. Vím, že sis nedávno kupovala nebo chtěla kupovat těhotenskej podpůrnej pás. Myslíš, že by mi pomohl i na tenhle problémek nebo je spíš dobrej kvůli zádům? Někde jsem na něj četla i negativní názory v tom smyslu, že může zabraňovat dostatečnýmu prokrvování dělohy, ale když vidím, jak se hojně prodává, přijde mi to jako nesmysl.
Ahojky,
Fetus, ty jsi tady takové sluníčko a studnice drahých informací v jednom, to proto asi máš ta dvojčátka, aby jsi měla komu ty schopnosti a vědomosti předávat. Děkuji Ti moc za informaci, začínala jsem se bát zda jsem nepochybila, že jsem si místo Prahy vybrala Teplice. Jsem teď o moc klidnější. Jsem moc ráda, že vím, jaký budu mít protokol. Člověk si rád připlatí, když ví, že zvýší šance. Informaci o kontryhelu jsem bohužel zaznamenala tento měsíc pozdě. Koupila jsem si kontryhelové kapky, pro případ, že nebudu mít na čajík čas a příležitost. Snad to nevadí. Beru také jeřáb ptačí, ten by měl také pomáhat při neplodnosti. Dále jsem si ještě naordinovala mamavit. Ještě jednou děkuji.
HannaH 85, děkuji moc za informaci, je to super, že jste se s Fetus tak shodly. Vůbec neuvažuj o tom, že by se to nepovedlo, ono se to povést MUSÍ!!! Přeci mi nechceš jít špatným příkladem. Pěkně odpočívej, nech se opečovávat, ať se budoucí taťka pěkně stará. Držím Ti všechny palce co mám. Drž se.
Inkah, těhu jseš a určitě to tak zůstane. S tím polštářem jsi mě připomněla, že jsem někde slyšela, či četla, že nějaká dívčina po IVF spala na posteli, která měla podložené nohy, aby ležela s nohama co nejvýš. U mužíčka by to asi neprošlo, co? Krásné a hlavně klidné těhu přeji.
Ahojky JJ
Fetus,moc diky za odpoved, aspon vim, ze v tomto smeru si nebudu delat zadne iluze.Zdalo se mi, ze kolem te „metody“ bylo velke halo a najednou je snad pul roku klid.Musim verit, ze kdyz nam vyslo sice az 4.IVF, tak to 5.IVF nam vyjde za odmenu a sourozenec bude…
Pekny vecer vsem
Bonobo
HELLI-zrovna jsem si ho minulý týden pořídila
a mě samotné pomáhá
Na přiloženém letáku píšou,že pomáhá při bolestech kříže a zad,na tlak a pocit napětí v břiše+pánevní oblasti,a na vleklé bolesti pánve. Takže ti ho můžu jen doporučit(jediná vada na kráse je vyšší cena,ale zase zdraví se na peníze přepočítávat nedá
)
Já jsem čím dál tím víc unavená,ikdyž jsem zatím tolik nepřibrala(7kg) a taky mám vše hlavně v břiše a prsou. Ale břicho mi tvrdne (i přes magnézko) pěkně často
Tak snad to ten můj čípek ještě dlouho vydrží abych ty naše dětičky pěkne dopekla
Jinak už máme z výbavičky nakoupeno spoustu věcí,ale zase jsme se rozhodli ještě před porodem vylepšit byteček,tak bych ráda ještě vydržela 3 v 1
,aby na to nebyl manža sám-někdo to přece musí řídit,že jo
![]()
Měj se krásně
A přeju ti ať si co nejdéle fit a bez problémů.
Zdravím i obě tvoje bambulky
Pa Zuzi a spol(25tt.)
JJ , já myslím, že manželovi by to nevadilo, ale spát „hlavou dolů“ by mě asi moc nenadchlo, tak aspoň ten polštář pod zadek… ![]()
Inka
Dobré ránko kočky ,vy jste se teda rozepsaly a to jsem tu nebyla jeden den
![]()
Dneska začínám s první injekcí ,tak mi držte palce ať se u toho nezabiju
![]()
Představte si holky,že až mi odeberou vajíčka ,tak manža tam bude čekat na bedničku s mým odběrem ,vezme ten kufřík do auta , dá ho do zapalovaní a pojede s tím pokladem do pronatalu , tam ho odevzdá,půjde přispět do kabinky,dají mu nazpět kufřík , přiveze ho do medy a za kufřík mu odevzdají mě
.To je docela sportovní výkon , co
.Tak jsem na tu atletiku zvědavá
![]()
Hezké ráno všem,
Leno , ty to popisuješ jako Bondovku… Proč máš takovéhle komplikace?
No ,protože můj odběr se dělá v Medě na Bulovce a manžův v Pronatalu.A celkové oplodnění taky v Pronatalu,pak vložení emryjek zase v Medě
To víš zážitek na celý život
.Já jen doufám ,že to manža při tom shonu zvládne
,už takhle se na to celej klepe
![]()
Dobré ráno všem, všimli jste si, že je už konečně opravdu jaro????Tak vám přeju všem, aby to jaro přišlo i na vás a uspešně jste se množilz(i)- vy všichni:-))) A těhulkám at se dobře daří a všem krásný vikend( p.s. o tom podpurném pasu pro tehulky, co trochu jakoby nadzvedává bříško jsme slyšela samou chválu, existují i zpevnující kalhotky, které by trošku mohly taky pomoci)
pa S.
Ahoj Leno, tak to s tím cestováním je dost dobrý. Ať manžílek opatruje.
Hodně štěstíčka.
I u nás začíná jaro. Nádherně tu svítí sluníčko. Konečně.
Leona
Leno , tak to na vás budu myslet
, abyste to všechno stihli… Opravdu zážitky na celý život…
![]()
Jaro se blíží, konečně ![]()
Já jsem měla ráno zase trochu krve, kéž by to bylo v pořádku, z CARu mi budou volat zpátky, mají tam teď plno… No snad je to z toho zavrtávání miminek… Že jo?
Inka
Ahojky všem,
tak to vypadá že aspoň ten víkend bude jarnější,ikdyž zase slibují déšt a vítr(no,asi nemůžeme mít všechno,hlavně aby se nepotvrdily ty záplavy
)
INKO-a ty jsi vůbec nebyla kvůli tomu krvácení na kontrole?Já jsem krvácela v těhu 3krát a vždycky jsem utíkala ke svému gynekologovi(udělal mi UTZ a předepsal léky proti krvácení-Ascorutin,Pamba-jsou jen na předpis a taky mi zvedl dávky Utrogestanu,který jsem měla už od ET).U mě to způsobovala marginální placenta(nálehající na čípek)jednoho z dvojčat,ale už se mi vytáhla,takže už by se to nemělo opakovat.Ale ty nervy při každém krvácení byly hrozné(a teklo to jak z kohoutku
)Někdy to může zapříčinit třeba hematom a to se právě taky pozná na ultrazvuku. Hlavně teda aspoň dodržuj klid.režim a nech se opečovávat
Držím ti pěsti ať to co nejdříve přejde a ať už nemáš podobné starosti ![]()
LENO- ale podle toho co vím od manžela,tak i transfer embryí se provádí v Pronatale.Ono totiž není dobré s „miminkama takto brzy cestovat“ ![]()
A manžel ten převoz určitě taky zvládne(nebude první a ani poslední)
Přeju hodně štestí ![]()
Zuzi a 2bambulky(25tt.)
Ahoj Zuzko , no já jsem měla včera trochu krve na tyčince od Crinonu, tak to jsem volala do CARu a prý to být může. Odpoledne jsem měla pár kapek na vložce, ale klasické krvácení to není, zbytek odpoledne už byl v pořádku.
Až zase dnes ráno trochu na toaletním papíře a trochu na tyčince. Ale vložka je čistá. Uvidím, co mi dnes řeknou v CARu. UTZ mi dělali v úterý a všechno bylo v pořádku.
Jak to vypadá, když se uchytí jedno embryo? To druhé se vstřebá nebo je možné, že takto odkrvácí?
Inka