Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Přeji krásnou sobotu holčiny , u nás počasí nic moc , chvíli je celkem hezky,chvíli dokonce i prší ![]()
Mám dnes druhou injekci a už teď si připadám mírně ,no už právě dost ,nafouklá
,co potom za 10 dní
,už aby jsme to měli za s sebou ![]()
Habi jak je
Kolik ti nakonec zbylo vajíček
Za chvíli tě už čeká a bude dobře ![]()
Těhulinky dvojčátek a nedvojčátek držte se a opatrujte
![]()
Zuzi ET mi s velkou pravděpodobností budou dělat v Medě,tak to vypadá,že ty naši mimiňáci budou asi cestovatelé
![]()
HANNAH85-asi je to zrovna u mě chyba,že znám i rizika vícečetného těhu,protože se mi pak honí v hlavě. Ale samo že si přeju a věřím,že to nakonec dobře dopadne
Nemyslím si,že bych byla až takový hypochondr a určitě k doktorům zbytečně nejdu.Naopak když jsem krvácela potřetí,tak jsem ukecala doktora aby mě pustil ležet domů(už si mě chtěli v nemocnici pro jistotu nechat).Ale protože mimča i placenta byla o.k. a mě léky proti krvácení zabíraly rychle,tak jsem si to domácí léčení nakonec pro:,–(ila
Někdy si myslím,že zdravotníci jsou fakt nejhorší pacienti a já jsem jasný příklad ![]()
Taky jsme měli praxi na novor.JIPce a mohla jsem jen smekat předtím co tam lékaři a sestry denně zažívají a zvládají
Ale na druhou stranu bych raději aby naše mimča byla donošená a nemusela jejich služeb využít. Protože ikdyž je medicína opravdu daleko,tak dělohu ještě nikdo nahradit nedokázal
A tyto „JIPkou vypiplané“ dětičky můžou mít i trvalé následky,které bych si raději taky odpustila
Takže se radši zašpuntuju ![]()
LENO- ET ti určitě provedou v Pronatale(nevím jestli ti to moc vadí),protože takto to prostě je zavedeno a o změně se ani neuvažuje. Jak už jsem psala,embryům cestování dost škodí
Ale rozhodně se nemusíš ničeho bát,protože v Pronatale jsou všichni zaměstnanci(lékaři i sestry) moc šikovní a příjemní
Transfer se provádí pod kontrolou ultrazvuku a tak musíš mít plný močový měchýř-hodně se předtím ráno napij
a pak už si sebou vem jen dobrou náladu a teš se na svoje bambulky ![]()
Mějte se
Zuzi
Zdravím Vás všechny holky. Dnes nepíše Habi, ale já jsem její sestra.Habi je v nemocnici. Bohužel se jí potvrdil ten syndrom po stimulaci a leží tam pěkně nafouklá. Díky tomu se bude muset ET odložit(doufám,že ty odborný názvy píši dobře, nejsem v tom tak zběhlá). Sleduji Vaše diskuze s ní a jak s ní tak s Vámi všemi to hrozně prožívám. Strašně Vás všechny obdivuju. Sama mám teď 9měsíční holčičku a je to to nejhezčí, co mě v životě potkalo. Všem držím palce,mám Vás od ní pozdravovat.
Leni: Děkuji, že jsi si na ségru vzpoměla. Zůstalo jí 6 vajíček. Říkala mi, že tě jednou viděla v Medě.Držím taky palce, ty injekce nejsou podle ségry nic moc.
Habi , to mě moc mrzí, že to takto dopadlo. Uvidíš, že tě dají do pořádku a zase to bude dobrý. Moc na tebe myslím, posílám hodně pozitivní energie a sluníčka, vydrž a věř, že zase bude líp! ![]()
Sestřičko od Habi, vyřídíš jí to prosím?
Inka
Ahoj všem,
HABI-já už jsem to věděla hned jak v Pronatale museli zrušit transfer a všechna embrya zamrazili
Nechtěla jsem tu ale šířit planý poplach,protože o zdrav.stavu Habi jsem se mohla jenom domýšlet.Doufala jsem,že se nemocnici vyhne. Ale je to hrozně individuální a každá pacientka na hormon.stimulaci zareaguje jiným způsobem(je to hodně nepříjemná zdrav.komplikace).Habi neměla až tak vysoký počet folikulů(už jsem zažila i případy 50 a více a ani nemusely mít po tom stejné potíže),ale přesto se u ní OHSS pořádně rozjel
Tak teď je opravdu nejdůležitější aby jí dali v nemocnici do pořádku a pak si může přijít pro svoje „eskymáčky“(to jsou pak ty nejotužilejší miminka)
Taky na ni moc myslím a posílám spoustu pozitivní energie,aby se brzy dočkala svých miminek,které teď na ni trpělivě čekají
Věřím,že jí bude brzy lépe a pak už bude mít, co nejdříve, jen těhu starosti.
Tak dneska nás asi sluníčko nečeká,ale i tak se pokusím mít dobrou náladu,abych měla veselá miminka ![]()
Mějte se holky fajn a ten déšť budeme ignorovat,jo
![]()
Pa pa Zuzi a Samuel+Nikolka(25tt.)
Ahoj, zase dnes všechny zdravím za sestřičku. Dnes je tedy počasí pod psa. Alespoň ji tolik nemusí mrzet, že nemůže ven.
Zuzi: Děkuji také moc za zprávu pro Habi. Říkala mi, že čekáš dvojčátka. Moc ti to přeju. My jsme s Habi také dvojčata a měly jsme o to bohatší a krásnější dětství. Vždycky jsme měly jedna druhou,měly si s kým šeptat potají před spaním a hrát si celý den. Dvojčata to mají v dětství lepší než ostatní děti. Těžší to však mají trochu rodiče ![]()
Tak se mějte, já píšu a přitom vařím a už cítím jak se to pálí ![]()
Hezkou neděli a pozdrav všem ,je moc líto Habi a pevně doufám,že jí dají brzy dohromady,aby si mohla zajít pro ty svoje otužilce
,vyřiď jí pozdrav ,že na ní myslíme,jsme trochu zpřízněné duše
,jeden CAR, jeden doktor ![]()
Zuzi ,jsem ráda,že mi odběr budou dělat v Pronatale,když říkáš (a já ti věřím)
,protože jak říkáš cestování by jim určo neprospělo ![]()
Injekce opravdu nejsou nic moc -pěkně pálí -mrchy .ale co ,je jich jen 10 ![]()
U nás je taky sichravo ,prší a je pod mrakem , jinak mám za s sebou třetí injekci ![]()
HABI- moc děkuji za povzbuzení ohledně dvojčátek
Taky pevně věřím,že ta větší námaha s dvojčaty bude mít i svá pozitiva
A zatím mi to všechny maminky dvojčat potvrdily.
LENO-nevím jestli si mě dobře pochopila
,když si napsala,že odběr ti provedou v Pronatale. Punkci oocytů(odběr vajíček) ti určitě provedou v Medě,ty pak manža odveze do Pronatalu a sám připojí „armádu bojovníků“.No a za pár dní(počet dní se odvýjí podle toho jestli budeš mít prodlouženou kultivaci u embryí či nikoliv) se dostavíš do Pronatalu pro svoje mimča,a tam ti je transferují,kde je jím nejlíp(do tvé připravené děložní „peřinky“) A pak už je budeš sama pěkně opečovávat ![]()
Vím,že ty injekce nejsou nic moc,ale za ten konečný výsledek to stojí
A s porodem se to podle mě(ikdyž jsem sama ještě nerodila,jen asistovala jiným) nedá srovnávat
Takže buď statečná,držím ti pěsti
Zuzi
Zuzi,pochopila jsem to správně ,i když mám někdy v chápání blok
a taky vím ,že se to s porodem nedá srovnávat-z vlastní zkušenosti
,takže hlavu vzhůru a do boje
.Neboj ,já nekňučím,jen jsem si potřebovala trochu postěžovat
,doma dělám jako že nic
![]()
Jsem zvědavá ,na kdy se to posune Habi,doufám ,že nebude čekat dlouho
,to bude muset začít zase stimulovat
,předem se omlouvám za přiblblý dotazy,ale v tomto jsem úplný amatér
![]()
Leni: Děkuji také moc za přání pro ségru. Také doufám,že bude brzy v pořádku a bude co by dup, čekat to mimanko(nebo miminka), stejně jako se to určitě povede u tebe. Držím palečky.
Zuzi: Mám ti vyřídit, že ji už také vodu vypouštějí. Po hospitalizaci to totiž vypadalo,že má jen přestimulavané vaječníky a až včera se na ultrazvuku ukázala voda v břiše.
Zdravím tvá dvojčátka ![]()
ahoj holky, zdravim v pondeli…
venku je hnusne, doufam ze se to zlepsi a konecne bude poradne jaro!
venku ale uz kvetou snezenky…
zdravim Habi a doufam ze uz je v poradku…
Leno, doufam ze pichani je uz dobre… nejak nestiham cist…
mejte se vsechny krasne!
muzu poprosit o aktualizovany seznamek, dekuju! ![]()
Míšo, pro tebe cokoliv… ![]()
Snažilky:
Habi : 1.IVF (3/2006, Pronatal+Meda), 27 let
Irja : 2.IVF (1. ISCARE 1998, 2. Pronatal 2/2006), 32 let
IvKo : 1. IVF 1/2006 CAR Zlín, teď pauza před KET, 27 let
Lena : 1.IVF (4/2006 Meda-Pronatal), 36 let
Lovely :1.IVF(IVF inst. Plzeň)31 let
Míša : 1. IVF + 1. KET, CAR Zlín, 31 let
Sutka : 3.IVF, 04/2006
Vlaďka :1.IVF (2/2006 UNICA)28let
Těhulky:
Barbánek : 2.IVF+ICSI (11/05, ART ČB), chlapeček, TP 29.7. 2006, 27 let
Helli : 1.IVF (11/2005 IVF inst.Plzeň), 2 mimi (Lukášek a Nikolka), TP 14.8.2006, 29 let
Inka : 1.IVF 3/2006 REPROMEDA, 26 let, TP 22.11.2006
Stella : 1. IVF ET 7.11 2005 CAR Motol, chlapeček (Sebastian), TP 29.7.2006, 39 let
Welinka : přirozeně, TP 8.11.2006, 23 let
Zuzi : 1.IVF (10/2005 ICSI,Pronatal, 2mimi (Samuel a Nikolka), TP 3.7.2006,28 let
Zdravím všechny po víkendu!!
Tady u nás je naprosto náááádherně! Svítí sluníčko a je vyloženě teplo! Všem, kdo máte ošklivě, trochu sluníčka posílám, tak chytejte!!!! ![]()
Moc moc zdravím Habi a přeju, ať je brzy zase v pořádku a hlavně ať si může co nejdříve dojít pro ty svoje vytoužený mimísky!!!!
Míšo , teprve teď jsem někde zpětně zahlédla, že už máš konečně schválené lázně. Tak „sláva a tři dny se radujte!“ - moc gratuluju! Už víš, kdy zhruba pojedeš a kam??