Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak už jsem tu zase s depresí a prosím poradkyni Ftus- či kohokoliv jiného o radu. Ndávno jsme byla na 2. IVF- nepodařilo se, ani jeden oocyt a i ostatní vše bylo špatné a tak jsem se byla domluvit na dalším termínu. Při tom minulém pokus mi bylo sděleno při kontrole během stimulaci,/ kdy byli zjištěny pouze 2 folikuly a protože se mi MS nezastavila, byla jsme hodně nervozní a ptala jsme se, zda-li bychom pokus neměli ukončit- zastupující M?UDr mne ujistila, že lepší jedno vajčíko než nic a že nemám plašit/ že pokud nedojde k ET, tak se ten pokus nepočitá za uzavřený a jedu na další, aniž bych musela žádat o další schválení 3. IVF.. pokračuji jako v tom 2. IVF( jsem nervozní a píšu to asi zmateně, moc se omlouvám). jenže ted jsem byla u lékařky a na žádance o léky mám napsáno, že žádají o schválení 3. IVF!!!! prosím, nevíte teda jak to je?Může se to lišit podle pojištovny??? jsem OZP A všimla jsme si toho až po opuštění ordinace…
holky, někdy mám pocit, že už nemůžu…
Tak koukam ,ze jste se tu nejak rozepsali
![]()
Ve ctvrtek jdu do prace,tak mam dost casu si vymyslet nejakou pohadku
![]()
A jak ctu,tak se nam tu objevila vlna problemku ![]()
Ted nevim kdo tu psal o tom negativnim testiku a zadne MS;MS se dostavi do 3 dnu po vysazeni leku
Sutko!Ja bych te doktorce rychle zavolala,aby z toho nebyl problem,jinak pojistovny maji hranice,kolik leku pri jednom IVF hradi a kdyz to vycerpas,tak si ten zbytek musis zaplatit sama.
Me se to stalo u prvniho IVF,mela jsem dlouhy protokol a ten mi jeste prodlouzili a musela jsem leky dokupovat ze sveho
jo, lovely diky… aspon si odpocinu…
Sutko, to je mi lito ze to mas cele jakesi slozite a zamotane… doufam ze ti to nebudou pocitat! hlavu vzhuru!
dneska je totiz asi nejaky blby den… ja jsem uplne mimo…
a taky musim rict ze mi je docela divne, vcera jsme pomahali „zachranovat“ pani ktera spadla a valila ji krev z hlavy… mela jenom maly kapesnik, ktery furt zdimala
tak ji tam jedna maminka pujcila plinku! na co vsechno to neni… dopadlo to dobre, pani odvezla asi sanitka, tak doufam ze je v poradku…
nejak nestiham cist co se tu deje… Habi, co se stalo?
Inko, jo, nova maminka jsi ty ![]()
Ahoj holky
, zase jsem tu a prosím o radu.
Včera jsem dostala v CAR rozpis protokolu a od 2. dne MS (asi za 10 dni) mám začít píchat Gonal 150 jednotek 1×denně. Jenže doma jsem večer zjistila, že jedna injekce má jen 75 jednotek, takže musím mít 2. Ráno jsem volala do caru a sestra mi řekla, že se obě dávky vtáhnou do jedné injekce a píchnou.
Jsem asi míň chápavá
, ale zdá se mi, že do té malé stříkačky v balení gonalu se obě dávky nevejdou
Nebo se na to pak používají nějaké jiné stříkačky z lékárny? Já nic jiného nedostala než těch 30 krabiček předplněných injekcí + další léky.
Poradíte co s tím? Díky moc Šelmina
Selmino,je to tak ty dvě dávky se tam prostě vejít musí
Mě se tam musí vejít tři
![]()
SUTKO-přes pojišťovny moc machr nejsem(vždy to byla spíš záležitost lékaře),ale určitě vím,že pokud nedojde k transferu,tak se tento cyklus nezapočítává.Takže celkově bys měla mít nárok na 4cykly IVF.A je divné že už zažádali o 3cyklus
Taky bych být tebou do CARu raději zavolala a ujistila se jestli je to v pořádku.Kolikrát mají v těchto věcech nesrovnalosti a ty bys na to zbytečně doplatila
Držím ti pěsti ať se to brzo vysvětlí ![]()
SELMINO-už si přesně nepamatuju kolik mililitrů obsahuje Gonal 75 a kolik mililitrová je ta tvá stříkačka?Ale pokud se při součtu obou Gonalů nepřekročí obsah stříkačky,tak by to tam mělo vejít.A osobně si myslím,že by ti to jinak sestra v CARu netvrdila
Takže pro svůj klid si to spočítej a uvidíš.Taky si myslím,že se to tam vejde ![]()
Pa Zuzi
Zuzi moc děkuji za vysvětlení. Jen pořád nevím, kdy je to už ta akutní forma OHSS. Ty křeče mi už trochu povolili, ale jsem nafouklá jak balón, jen se vznést.
Možná je to i tím, že teď tolik piju, tak nevím jak poznám, že mám v břiše tu nepravou tekutinu. Tak nevím asi počkám až do pátku jestli to nepřestane. Dýchat můžu dobře, jen krátce kvůli tomu nafouklému břichu.
Ale nemám komplikace, které tam u OHSS také píšou-zvracení, průjem,…
Sutko musíš být silná, neboj ono se povede
Neříká se dotřetice všeho dobrého ![]()
diky- tak pry je to tak v poradku - volala jsem tam, ale tim, ze nedoslo k ET, mam vlastne narok jeste na jeden cyklus IVF- cili jako 4. a tento cyklus je fakt uz treti… Koukala jsem, ze mate seznamek, tak si mne tam napiste-3. IVF asi nekdy koncem dubna. Jinak gratuluji vsem novym tehulkam- je videt, ze jaro pusobi:-)))
Všechny vás zdravím,
mohla bych mít dotázek na ZUZI - Fetus ,
chodím do CAR v Praze Podolí a zde je jako embryolog doktorka Renata Hútterová. Někde jsme se dočetla, že dělala i v Pronatalu v Praze, nevíš jestli je jako embryolog zkušená? Díky Marcela.
Leni a Selmino!
Ja vyfasovala davkovaci pera,v jednom je 900 jednotek a na odsati zbytku mi dali jehly i strikacky,ale k tomu mam jeste Luveris,ten si musim pichnout v den pred UTZ
HABI-myslela jsem abys vyhledala odbornou pomoc kdyby se ti to zhoršovalo
Ale pokud už ti to teď povoluje,tak ji snad už nebudeš potřebovat
Hodně pij a dopřej si i ty bílkoviny
Měj se líp.Z
MARCELO- podle slov mého manžela,který s Dr.Hüttelovou pracoval(ještě když byla v Pronatale) je zkušená embryoložka
Tak ti držím pěsti ať se taky brzo dočkáš vytouženého mimíska ![]()
Pěkný a klidný večer všem přeje Zuzka a Samko+Nikolka(25tt.)