IVF + ICSI

Napsat příspěvek
Velikost písma:
422
22.3.06 12:29

Tak už jsem tu zase s depresí a prosím poradkyni Ftus- či kohokoliv jiného o radu. Ndávno jsme byla na 2. IVF- nepodařilo se, ani jeden oocyt a i ostatní vše bylo špatné a tak jsem se byla domluvit na dalším termínu. Při tom minulém pokus mi bylo sděleno při kontrole během stimulaci,/ kdy byli zjištěny pouze 2 folikuly a protože se mi MS nezastavila, byla jsme hodně nervozní a ptala jsme se, zda-li bychom pokus neměli ukončit- zastupující M?UDr mne ujistila, že lepší jedno vajčíko než nic a že nemám plašit/ že pokud nedojde k ET, tak se ten pokus nepočitá za uzavřený a jedu na další, aniž bych musela žádat o další schválení 3. IVF.. pokračuji jako v tom 2. IVF( jsem nervozní a píšu to asi zmateně, moc se omlouvám). jenže ted jsem byla u lékařky a na žádance o léky mám napsáno, že žádají o schválení 3. IVF!!!! prosím, nevíte teda jak to je?Může se to lišit podle pojištovny??? jsem OZP A všimla jsme si toho až po opuštění ordinace…
holky, někdy mám pocit, že už nemůžu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
422
22.3.06 12:35

a omlouvám se za překlepy a zkomoleniny, atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1028
22.3.06 12:39

Tak koukam ,ze jste se tu nejak rozepsali :lol: :lol: :lol: :lol:
Ve ctvrtek jdu do prace,tak mam dost casu si vymyslet nejakou pohadku :oops: :roll: :wink: :lol:
A jak ctu,tak se nam tu objevila vlna problemku :roll:
Ted nevim kdo tu psal o tom negativnim testiku a zadne MS;MS se dostavi do 3 dnu po vysazeni leku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1028
22.3.06 12:44

Sutko!Ja bych te doktorce rychle zavolala,aby z toho nebyl problem,jinak pojistovny maji hranice,kolik leku pri jednom IVF hradi a kdyz to vycerpas,tak si ten zbytek musis zaplatit sama.
Me se to stalo u prvniho IVF,mela jsem dlouhy protokol a ten mi jeste prodlouzili a musela jsem leky dokupovat ze sveho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1028
22.3.06 12:47

Miso!
Tak huraaaaaaaaa na dovolenou :wink: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2446
22.3.06 12:54

Čauky Lovely,jak ti je :?: Už je líp :?: :evil: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
22.3.06 13:51

jo, lovely diky… aspon si odpocinu…
Sutko, to je mi lito ze to mas cele jakesi slozite a zamotane… doufam ze ti to nebudou pocitat! hlavu vzhuru!
dneska je totiz asi nejaky blby den… ja jsem uplne mimo…
a taky musim rict ze mi je docela divne, vcera jsme pomahali „zachranovat“ pani ktera spadla a valila ji krev z hlavy… mela jenom maly kapesnik, ktery furt zdimala :( tak ji tam jedna maminka pujcila plinku! na co vsechno to neni… dopadlo to dobre, pani odvezla asi sanitka, tak doufam ze je v poradku…
nejak nestiham cist co se tu deje… Habi, co se stalo?
Inko, jo, nova maminka jsi ty :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
582
22.3.06 14:13

Ahoj holky :D, zase jsem tu a prosím o radu.

Včera jsem dostala v CAR rozpis protokolu a od 2. dne MS (asi za 10 dni) mám začít píchat Gonal 150 jednotek 1×denně. Jenže doma jsem večer zjistila, že jedna injekce má jen 75 jednotek, takže musím mít 2. Ráno jsem volala do caru a sestra mi řekla, že se obě dávky vtáhnou do jedné injekce a píchnou.

Jsem asi míň chápavá :oops: , ale zdá se mi, že do té malé stříkačky v balení gonalu se obě dávky nevejdou :?: 8O Nebo se na to pak používají nějaké jiné stříkačky z lékárny? Já nic jiného nedostala než těch 30 krabiček předplněných injekcí + další léky.

Poradíte co s tím? Díky moc Šelmina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2446
22.3.06 14:17

Selmino,je to tak ty dvě dávky se tam prostě vejít musí :! :! :! Mě se tam musí vejít tři :! :evil: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
22.3.06 14:37

SUTKO-přes pojišťovny moc machr nejsem(vždy to byla spíš záležitost lékaře),ale určitě vím,že pokud nedojde k transferu,tak se tento cyklus nezapočítává.Takže celkově bys měla mít nárok na 4cykly IVF.A je divné že už zažádali o 3cyklus :? Taky bych být tebou do CARu raději zavolala a ujistila se jestli je to v pořádku.Kolikrát mají v těchto věcech nesrovnalosti a ty bys na to zbytečně doplatila :wink: Držím ti pěsti ať se to brzo vysvětlí :D

SELMINO-už si přesně nepamatuju kolik mililitrů obsahuje Gonal 75 a kolik mililitrová je ta tvá stříkačka?Ale pokud se při součtu obou Gonalů nepřekročí obsah stříkačky,tak by to tam mělo vejít.A osobně si myslím,že by ti to jinak sestra v CARu netvrdila :wink: Takže pro svůj klid si to spočítej a uvidíš.Taky si myslím,že se to tam vejde :D

Pa Zuzi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
234
22.3.06 14:55

Zuzi moc děkuji za vysvětlení. Jen pořád nevím, kdy je to už ta akutní forma OHSS. Ty křeče mi už trochu povolili, ale jsem nafouklá jak balón, jen se vznést. :o 8O Možná je to i tím, že teď tolik piju, tak nevím jak poznám, že mám v břiše tu nepravou tekutinu. Tak nevím asi počkám až do pátku jestli to nepřestane. Dýchat můžu dobře, jen krátce kvůli tomu nafouklému břichu. :cry: :? Ale nemám komplikace, které tam u OHSS také píšou-zvracení, průjem,…
Sutko musíš být silná, neboj ono se povede :! :! Neříká se dotřetice všeho dobrého :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
22.3.06 15:04

diky- tak pry je to tak v poradku - volala jsem tam, ale tim, ze nedoslo k ET, mam vlastne narok jeste na jeden cyklus IVF- cili jako 4. a tento cyklus je fakt uz treti… Koukala jsem, ze mate seznamek, tak si mne tam napiste-3. IVF asi nekdy koncem dubna. Jinak gratuluji vsem novym tehulkam- je videt, ze jaro pusobi:-)))

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
22.3.06 16:16

Všechny vás zdravím,
mohla bych mít dotázek na ZUZI - Fetus ,
chodím do CAR v Praze Podolí a zde je jako embryolog doktorka Renata Hútterová. Někde jsme se dočetla, že dělala i v Pronatalu v Praze, nevíš jestli je jako embryolog zkušená? Díky Marcela.

• Citovat
  • Upravit
1028
22.3.06 18:07

Leni a Selmino!
Ja vyfasovala davkovaci pera,v jednom je 900 jednotek a na odsati zbytku mi dali jehly i strikacky,ale k tomu mam jeste Luveris,ten si musim pichnout v den pred UTZ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
22.3.06 18:12

HABI-myslela jsem abys vyhledala odbornou pomoc kdyby se ti to zhoršovalo :wink: Ale pokud už ti to teď povoluje,tak ji snad už nebudeš potřebovat :D Hodně pij a dopřej si i ty bílkoviny :wink: Měj se líp.Z

MARCELO- podle slov mého manžela,který s Dr.Hüttelovou pracoval(ještě když byla v Pronatale) je zkušená embryoložka :wink: Tak ti držím pěsti ať se taky brzo dočkáš vytouženého mimíska :D

Pěkný a klidný večer všem přeje Zuzka a Samko+Nikolka(25tt.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová