IVF + ICSI

Napsat příspěvek
Velikost písma:
755
23.3.06 12:23

Ahoj holky,
včera mě celé odpoledne bolelo břicho jako při MS, přikládala jsem to „roztahování“ mimísků. Dnes ráno už je to dobrý, ale při zavádění gelu Crinone do pochvy jsem na tyčince měla trochu krve, teď mám trochu i na vložce.
Po tom zavedení gelu jsem volala do CARu, dr. mi řekla, že se nemám bát, že to může být a mám to sledovat dál. No na konci hovoru jsem se skoro rozbrečela, takže jsem to ukončila, ale přitom jsem se chtěla zeptat, jestli pomůže, když budu pořád ležet. Ležím stejně většinu dne, takže teď jsem si ještě zadek trochu podložila peřinou, možná to k ničemu nebude, ale aspoň pro to něco udělám a nebudu mít výčitky…
Máte s tím některá zkušenost? Je možné, že by třeba „odcházelo“ jedno embryo (podle hcg to vypadá na jedno mimčo)? Nebo kdyby to nevyšlo, rozjede se klasická MS? Jsem z toho docela na nervy, pěkně jsem si to obrečela. Prostě i když se celou dobu snažím myslet pozitivně a myslím pozitivně, tak toto mě strašně rozhodí, při obou těhu jsem špinila, při prvním krvácela (ale hodně), takže z toho mám docela hrůzu… Ach jo.

Inka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1028
23.3.06 12:29

Inkah!
Hlavne klid,lez a setri se,pij cajiky a jez hodne,uvidis vse bude v poradku.
Ja krvacela pri prvnim tehu do 6 mesice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
755
23.3.06 12:48

Lovely , mockrát ti děkuju. Ani nevíš, jak jsem tohle potřebovala slyšet! Moc moc moc díky!

Inka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
23.3.06 12:48

SELMINO-taky jsem si vzpomněla,že jsme to kolikrát takto ředili.Oba ty prášky do jednoho roztoku. Nemusíš do sebe dostat oba ty roztoky,protože potřebná látka je obsažená právě v tom prášku.A aspoň si nemusíš kupovat nové stříkačky :wink:

HANNAH85-embryologové jsou teď v Pronatale tři-můj manžel(Dr.Hlinka)-je Slovák,služebně i věkově nejstarší(věnuje se IVF už asi 10let) pak Vlasta Weber(taky moc šikovný, je v Pronatale přes rok) a pak je tam úplně nový embryolog,kterého osobně neznám a ani nevím jeho jméno(je z Motola)-ale ten je v pronatale teprve 3týdny a tak si myslím,že zatím ještě nechodí informovat pacientky(možná jen jako doprovod aby pochytil jak to v Pronatale funguje). Podle mě jsi se setkala s Vlastou Weberem :wink:Samozřejmě že jsou v IVF laboratoři také laborantky.IVF v Pronatale funguje skvěle a mají opravdu vysokou úspěšnost.
K uhnízdění(nidaci):Záleží v jakém stádiu se embryo do dělohy přenáší.Ve stadiu blastocysty je další 2dny volně uloženo v dutině děložní.Asi 6.den od oplodnění nalehne blastocysta na stěnu děložní a začne se do ní zavrtávat.Tento proces je ukončen až kolem 11.dne od oplodnění(u IVF se tento den shoduje se dnem punkce=11.dne od punkce).
Určitě je dobré dodržet klidový režim(minim.7dní od ET),já sama jsem prošla IVF(manžel nám dělal mimča osobně)a doporučuju dodržet klid i další týden.My teď čekáme dvojčata a stálo to zato :D Přeju ti aby ses i ty dočkala // na těhu testu.Hlavně zkus v rámci možností být v pohodě(psychika je důležitá) :wink:
Při transferu jsi nejspíš měla Dr.Jiřinu Slámovou,ale i gynekologové jsou v Pronatale skvělí všichni.Prostě ode mě na zaměstance Pronatalu nic jiného než chválu neuslyšíš :lol:
Měj se fajn,mysli pozitivně-hlaď si pupík(máš tam přece dvě dětičky) a věř že to dobře dopadne!Bály jsme se všechny,ale hodně nás už má teď těhu starosti,tak se koukej přidat :lol:
Zuzka a Samuel + Nikolka(25tt.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
23.3.06 12:49

Ahoj Šelmi, to se Ti jenom zdá, že se do té injekce toho víc nevejde. J8 jsem si také píchala Gonal, používala jsem tu stříkačku, která je zalisovaná v krabičce. Na tu stříkačku jsem na:,–(ila jehlu, vstříkla roztok do jednoho prášku, pořádně promíchala, natáhla zpátky do stříkačky, rozděla druhou krabičku, vzala pouze krabičku s práškem a zase jsem tam stříkla obsah, promíchala a natáhla pořád do stejné stříkačky se stejnou jehlou. Vyměnila jehlu a píchla jsem si to do břicha. Ke konci jsem si takto připravovala roztok i ze třech prášků. Tak mě to učili i v Caru. Opravdu je to vpohodě. Měj se hezky a hodně štěstíčka.
 Leona

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1028
23.3.06 12:52

Neni zac :wink: Vim jake jsou to pocity,mam za sebou 2 samovolne potraty,a pri tech zacnes krvacet a pusti se vsechno hned v jeden den,o bolestech nemluve,takze pokud nemas vyslovene nesnesitelne krece v brisku,tak se neni ceho obavat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
23.3.06 12:59

Ahoj holky, vím, že jste to psaly už mockrát, ale nemůžu to najít, čtu všechny příspěvky nazpět, už jsem na 148. stránce a pořád nic. Potřebovala bych prosím poradit, co byste doporučily manželovi na zlepšení spermiogramu. Já sama už jsem si nakoupila ten čajíček, Baby plan, ale ještě jsem chtěla i něco pro manžílka. Moc Vám děkuji.
Leona, snažilka (27let)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
23.3.06 13:06

eregma, selen, zinek

• Citovat
  • Upravit
755
23.3.06 13:06

Lovely, moc jsi mě uklidnila :) Křeče nemám vůbec a dnes ani bolesti, jen včera odpoledne a přes noc takové jakoby silnější menstruační bolesti, ale to přikládám tomu, že na začátku těhu to prostě bolí, jak se zvětšuje děloha.
Ještě jednou děkuji…
 Inka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1993
23.3.06 13:12

Fetus,
děkuju ti za vyčerpávající odpověď. Ta doktorka byla Slámová, teď mi to došlo. Já na Pronatal taky můžu říci samou chválu, i když jsem tam byla jen 2× - na odběru a zavedení. Jinak jezdím do Kostelce, kde mě připravuje Dr. Doležal. Na něj mám taky superchválu, ověřila jsem si, že co mi řekl, bylo pravda a tak mu věřím každý slovo. S tím zavrtáváním jsem to měla vědět dřív, to bych se válela víc. Já se sice šetřím, ale vyloženě neležím pořád. Občas uvařím, umeju nádobí, poklidím kuchyň..... Může to moje bolení břicha nějak souviset s těmi embryi - bolelo mě v podbřišku od dne Et do asi do 6. dne (tedy10. dne od OPU) , pak míň, dneska zase bolí více - 9. den po ET (13 dní od OPU). Mám strach, abych to nedostala, ale říkala nám, že i přesto se kdyžtak má dělat TT a jít na krev, je to tak??
Inkah, nezoufej, určitě všechno dobře dopadne. Mooc ti držím palečky!! Odpočívej a nenervuj se, to bude dobré.
Byla jsi moc milá za to, žes mě sem pozvala, děkuji ještě jednou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
23.3.06 13:14

LEONO- doporučuje se vitamín C(raději v přirozené formě-př.vymačkaný citron než v tabletách),Zinek,Selen a popř.i kyselina listová(tu užívej i ty)Ale nečekej zázraky(hlavně spermiogeneze-vývoj spermií trvá asi 2 a půl měsíce a tak je potřeba dlouhodobější užívání vitamínů a celkové upravení životosprávy.Žádné saunování ani koupání ve vaně(lepší je sprcha),nenosit těsné spodní prádlo a kalhoty,přehnaná cyklistika taky škodí,omezit alkohol a cigarety(nejlépe vůbec),dostatek zeleniny+ovoce + pohybu(sedavé zaměstnání taky vadí) a mít pravidelný pohl.styk(není dobrá dlouhá abstinence-staré spermie)
Tak si pěkně ozdravte „armádu bojovníků“ a přeju ti brzké // na testu :wink:
 Zuzi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
23.3.06 13:26

HANNAH 85- břicho tě nejspíš bolí po hormonální stimulaci(vaječníky se po ní zvětší a musí se zase vrátit do původní velikosti),ale může to být i zesíleno po nidaci embrya. Hodně žen se i po úspěšném otěhotnění cítí jako před MS(mě samotnou bolelo břicho ještě asi do 6tt.).A spousta žen často špiní(někdy i krvácí-může se uchytit jen 1embryo)a tak je určitě lepší si těhu test v doporučené době udělat.Ale nebuď nedočkavá,protože předčasně provedený test může mít falešný výsledek.Vím,že je těžké se nesledovat a hlavně vydržet to čekání,ale výsledek pak opravdu stojí za to!Držím ti pěsti :D Z.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
582
23.3.06 14:09

Leico - no právě že mě v CARu rekli jen to že je to krásně vysvětleno v návodu. O způsobu jak nacpat 2 dávky do jedné inj. nepadlo ani slůvko a tak mě to vyděsilo :D Ale už je to OK :D :D

Já ještě cpu skoromanžu mateří kašičkou kromě zinku, selenu a vit. E.

šelmina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
23.3.06 14:53

Šelmi, a kde jsi sehnala tu mateří kašičku?
Zuzi, moc děkuji. My máme teď 1. nepodařený IVF, teď budeme mít měsíc pauzu a pak než budu mít výsledky z genetiky inseminace. Tak tentokrát se chci maximálně připravit.
 Leona

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
23.3.06 15:10

Fetus,chtela bych se te zeptat,kdyz ty i manzel pracujete v oboru..Pracuje uz se prakticky na te „nove metode“- ktera by mela vyrazne zvysit uspecnost IVF?Melo to spocivat v tom, ze za pomoci nejake imunologicke diagnostiky by se vybirala nejperspektivnejsi embrya. Podstata mela spočívat v tom, že pokud embryo nevytváří potřebný sHLA-G antigen, je šance na otěhotnění téměř nulová. Tato metoda by mela mit moznost tento antigen stanovit.Vzhledem k tomu,ze uz mame za se 4IVF a to dalsi bychom si zase platili,tak pokud by se opravdu zvedla uspesnost az na 60-70%,tak by to bylo velmi zajimave..Nevim,zda uz se to nekde dela a nebo se to teprve testuje a zda je vubec realne,ze v nejblizsi dobe se to bude delat..Pokud by jsi k tomu neco malo vedela,budu rada,kdyz se k tomu ozves..

Bonobo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová