Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Barbánku , mockrát děkuji, mezi těhulkama je nááádherně! Ty víš snad všechno - termín porodu mi vyšel úplně stejně
![]()
Liliku ahoooj, co bys ráda věděla? Ptej se - když budu vědět ![]()
Posílám všem moře sluníčka
![]()
Inka
Lovelynko zlatá ,je to vůbec možný
,no tak co tak to bude o měsíc později
![]()
Habi jaký mám protokol vlastně nevím
,už je líp ![]()
Vítám mezi námi novou tvářučku Lilíka
![]()
Dekuji za privitani, sice tady nikoho neznam, ale je to tady hezky. Tak ja obcas zajdu, a hlavne se asi budu ptat , tady snad vite vsechno.
![]()
,Liliku, jestli budeš čekat na schválení léků jako já tak ti přeji pevné nervíky
,ale snad ne , neboj
,jinak tě vítám do klubu
![]()
Ahojky,
vítám nováčky
![]()
Leno, tak už je to tady -takže být v kliiiiduuu
a ono to na 100% vyjde
Lovely, to s tím MS je divný
, ale asi to bylo tou HA - asi nesedla. Ten měsíc se dá ještě počkat a mít mišoně pod stromeček je taky bezva ![]()
Habi - držím palce, 8 vajíček je náhodou dost
břicho tě bude asi ještě nějakou dobu bolet. U mě byly nejhorší 2 dny po punkci, potom už to bylo více méně v pohodě(ale břicho nafouklé) až do týdne po ET.
Jak tak koukám tak se nám seznámek ze snažilek přesouvá do těhulek. No to je bezvadné.
![]()
Leni a Vladko!
Me je to jedno kdy,ale v praci mam naplanovane volno,rekla jsem jim ze jdu na operaci,a ted nevim co si mam vymyslet
![]()
Liliku vitam Te!
![]()
Ahojky Lovely,
volno určitě posonout. Mě se jinak daří se částečně vymlouvat. Můžeš říct, že se to o měsíc odsouvá , že ti dělali ještě nějaké předoperační vyšetření a něco se jim tam nelíbí a další volný termín je až za měsíc.
![]()
Nebo něco takového. Vždyť je běžné, že plánované operace se odsouvají. ![]()
Já se v práci vymlouvám podobně. Posledně jsem byla na operaci s ledvinama, tak jsem zvědavá co si vymyslím příště.
![]()
Moje rada je, hlavně se do té lži nějak nezamotat a tvářit se jako, že to je naprosto normální věc. ![]()
Toto je můj přístup, rozmysli se co je ti nejblíž a tak se zachovej. ![]()
Holky děkuji, to jsem potřebovala, vezmu si ten Ibalgin. Já bych o sobě řekla, že vydržím hodně, ale když člověk nemůže ani dojít na záchod… Tak nebudu dělat frajerku a zobnu si.
Teda holky já Vás všechny obdivuju, že to tak všechno zvládáte.
![]()
Také zdravím všechny nově příchozí.
Já mám holky teď taky vymyšlenou lež. Jsem marod na záda
Stejně chodím sehnutá, tak si myslím že mi to všichni spapkají.
![]()
Lovely , to je škoda, že se to musí posunout. Ale zase lepší, když se to „utne“ teď než třeba později v jiné fázi, ne?
A pokud jde o práci, tak bych jim taky jen řekla, že se to posouvá. Důvody přece nikomu vykládat nemusíš…
Myslím na tebe, ať to za ten měsíc vyjde!
Habi , já jsem teda bolesti měla, ale podobné jako třeba někdy při ovulaci, jen byly silnější. Pokud tě to bolí tak, jak popisuješ a nepomůže Ibalgin, tak zkus zítra zavolat do CARu a zeptat se, jestli je to OK.
Inka
Krásný ráno ,kočky,dnes mám návštěvní den a tak začínám brzy,abych byla doma než dorazí omladina domů ![]()
Vladko,díky za povzbuzení,už se nemůžu dočkat,ne že bych se klepala na ty bo
lesti,jak psala Habi ,ale už abych to měla za s sebou
![]()
Lovely něco si určitě vymyslíš,ty to zvládneš a uvědom si jednu věc ,že práce není to nejdůležitější a ono to půjde ![]()
Liliku ,držím palečky ať už to máš vyřízený,pak se to někam konečně pohne
![]()
Habi , doufám ,že je ti líp
Ach jooooo ![]()
Weli,šetři se a neplaš
,ono to půjde
,musí,když už jste takhle krásně zaseli
![]()
Inko,jak se vede mamině
![]()
Ahoj, zase vám sem lezu a píšu. Chodím si sem teďka číst často, když už jsem se na vás "dostalaů. Chci napsat Lovely: s tím posunutím je mi to líto. Já to měla také tak, v práci jsem jako poctivý blbec nahlásila, že budu nemocná a zhruba odkdy (aby si zařídili rozpis -dělám na směny). Pak se to dosunulo kvůli cystám a já začala stimulovat o 4 neděle později. To bylo halo, každý se ptal, proč jsem měla být na neschopence a nejsem, každý to řešil. Já jim neřekla úplně vše - jen že mám gyn potíže a budu asi muset být občas doma… Nakonec jsem to udělala tak, že i když jsem věděla odkdy budu zhruba doma, nikomu jsem to neřekla. Pak se mi to taky posunulo - opět cysta- a když už se to blížilo znovu, tak jsem zase nic neřekla a jednoho dne zůstala doma.
Lovely, řekni jim v práci, že operace se odkládá, neříkej důvod anebo jim řekni třeba že se musí počkat až po tvé menstruaci, že teď se to před ní nestihlo. Co je komu po tom.
Holky, jsem osný den po ET, ani nevím, jestli mě břicho ještě bolí (už asi míň nebo spíš vůbec ne), zato mě pobolívá pořád hlava a mám zvýšenou teplotu (jen 37, ale to je u mně už výkon). Myslíte, že můžu Paralen??
Ahojky sluníčka moje.Kdepa všichni jste?Já jsem o fousek klidnější,dr. dnes byla sice protivná,ale jinak spokojená.Mimísek už má 9mm
a já i taťka tomu začínáme pomaloučku věřit.Snad sem přinesu trošku sluníčka,když venku zase sněží
(u nás napadlo zase 10cm!) a dám sem fotečky,pro porovnání,z UTZ 14.3. a dnešní.I tomu červíčkovi,ze 14.3.,ale už bilo srdíčko a podle dnešních propočtů jsme minulé úterý nebyli více než 5týdnů těhu. ![]()
Tak tedy:
Ahoj holčičky, tak jsem pře chvílí volala do Caru a pan doktor mi říkal, že mám hyperstimulační syndrom
Mám hodně pít a pokud se to do zítřka nezlepší musím nastoupit k hospitalizaci
Nemáte s tím některá zkušenosti. Nevím co mě teď čeká a mám strach.
Hanah: S tím paralenem bych se radši poradila s doktorem. Vím,že když byla ségra těhotná, že jí ho v prvním trimestru zakazovali. Až po 1.trim jí ho doktorka dovolila, ale nanejvýš 2 denně.